iSailor

Julkaistu 22.07.2012 | Kirjoittanut Jussi | Kategoria(t): Jussin jupinoita, ohjeet
Avainsanat:, , , , ,

Viikko vierähti vesillä – ihan tuosta vaan. Latasin veneessä iPadiin iSailor nimisen Appsin ja ostin siihen Saimaan alueen merikortit. Ohjelma oli ilmainen, mutta korteista joutui pulittamaan 7,99€. Täytyy sanoa että on kyllä vähintään hintansa arvoinen yhdistelmä. Paras softa, mitä on iPadille vastaan tullut. Oikea navigaattori jäi vähälle käytölle, sillä niin näppärä tämä oli. Zoomaaminen, kartan seuranta ja tarkkuus on todella huippua. Reitin laatiminen etukäteen ja siitä saatava lisäarvo on myös aivan huippua. Laitan muutamia kuvia ohjelmasta alle, ilman suurta selvitystä.

2012-07-22 12.53.222012-07-22 12.55.392012-07-22 12.55.502012-07-22 12.58.002012-07-22 13.00.472012-07-22 13.01.41

Ajetut (tallennetut), kuten myös piirretyt reitit pystyy näppärästi lähettämään sähköpostilla suoraan ohjelmasta, tai siirtämään vaikka Dropboxiin. Tiedostot on pienikokoisia, muutamia satoja kilotavuja ja ainakin google maps osaa avata ne.

Huonojakin puolia löytyi, mutta ne on oikeastaan laitteen, eikä softan vikoja.

– Tulen suojassa ja suorassa auringonpaisteessa laite kuumeni niin kuumaksi, että oikein kättä poltti. Kaiken lisäksi laite sammutti itsensä turvallisuussyistä kuumennettuaan tarpeeksi. Tämä tapahtui kaksi kertaa peräkkäin. Laitteen siirtäminen paikkaan, jossa on varjoa, tai missä ilmavirta pääsee sitä huuhtomaan auttoi.

– Ainakin tallennettaessa ajoreittiä, vie laite vähintäänkin riittävästi virtaa. Vie virtaa niin paljon, että Haman tupakansytytin laturi ái jaksanut pitää akun varaustasoa yllä, ennen kuin näytön kirkkauden sääti aivan alas. Tällöinkään laturi ei ladannut, vaan jaksoi ainoastaan pitää varausta yllä. Parempi (tehokkaampi) laturi saattaa olla tähän yksinkertainen ratkaisu.

– Laite ei varmaankaan tykkää sateesta, joten vedenpitävän suojan hankinta on avoveneessä ehdoton käytön edellytys.

Viikon kokemuksella voin kuitenkin varauksettomasti suositella softaa kaikille Ipadin omaaville veneilijöille. Kerrassaan huippu tuote.

Jussi

Mainokset
kommenttia
 1. Henkka sanoo:

  Saakos tuota yhdistettyä luotaimeen?

  • Jussi sanoo:

   Veikkaan että ei. Tietoa tämä ei ole, mutta sellainen kutina on, että kyseessä on vain navigointijärjestelmä. Voi olla että saakin kytkettyä veneen muihinkin järjestemiin, mutta en ole perehtynyt, kun ei ole venettäkän.

   Kokeileppas löytyykö siihen Android härpättimeesi tämä softa? Softa on siis ainakin iLaitteissa ilmainen, mutta kortit maksaa. Lataa softa, niin jaan nuo reitit kanssasi – ihan testimielessä. Ilman kortteja ei varmaan suurta iloa, mutta ihan mielenkiinnosta..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s