Apple – Uusi iPad

Julkaistu 05.06.2012 | Kirjoittanut Jussi | Kategoria(t): Jussin jupinoita, täh?
Avainsanat:, , , ,

Taloon tuli tuo ehkä maailman hienoin laite. Apple Uusi iPad. Siis se, mitä tabletiksi kutsutaan. Siis sellainen, vähän niin kuin tietokone, mutta ilman näppäimistöä. Tämä kyseinen laite on omppu-uskonnon huipentuma. Laite, joka pelastaa maailman. Tekniikan suurin saavutus.

Nyt kun olen pari kertaa jo yrittänyt kaveerata tuon omppulaitteen kanssa, alkaa usko loppua. Sehän on ihan *****. Mitä sillä on tarkoitus tehdä? Mitä sillä voi tehdä? En todellakaan tiedä vastauksia näihin edellä esittämiini kysymyksiin, en vaikka oikeasti yritän. Miksi joku ostaa tuollaisen melkein läppärin, josta puuttuu näppis, eikä siinä toimi mikään ohjelma, eikä sillä voi mitään tehdä? Halpa hinta ei varmasti ole selitys, kun samalla hintaa saa ihan oikean tietokoneenkin.

Ok, valokuvakehyksenä se toimii, mutta on aika kallis sellaiseksi. Lisäksi siinä ei tietenkään ole kortinlukijaa, ei USB-liitintä, tai itse asiassa mitään järkevää liitintä! Ainoastaan valtion sähköverkkoon joku pirun omituinen liitäntä – siinä kaikki. No joo, onhan siinä 4G, mutta se ei kuulemma toimi Suomessa. WLAN-toimii ja sillä pääsee nettiin – JIPII. Sillä pääsee nettiin. Tosin tuo selain, joka laitteessa on, on aika surkea tietokoneeseen tottuneelle.

Yritin tuohon valokuva kehykseen saada jollain tavalla valokuvia, mutta kuinkas niitä sinne saa? Yritin ladata siihen ilmaisen DropBoxin clientin, mutta kun sieltä AppStoresta sitä yritin ruveta lataamaan, niin ensimmäisenä kysytään luottokortin numeroa ja laskutusosoitetta. Ei syntynyt ilmaisesta tuotteesta kauppoja. Sitten Dropboxin sivuille ja sieltä ilmaista softaa lataamaan, mutta sama tulos, eli ohjautuu AppStoreen ja kyselemään luottokorttia ja laskutusosoitetta. WTF!

Ei ala hyvin tämä ystävyytemme tämän tekniikan ihmeen kanssa. Laitteessa ei ole mitään ohjelmia, joilla mitään voisi tehdä – ei edes laskinta. Siinä ei ole mitään liitäntöjä, eikä mitään muutakaan. Siis vaikuttaa täysin turhakkeelle ja kalliille sellaiselle. Kun nyt olen yrittämällä yrittänyt keksiä tuolle käyttökohteita, olen pari keksinyt; 1. Pannunalusena saattaisi toimia, mutta en tiedä ennen kuin kokeilee, tai sitten 2. ottaa sillä kameralla kuvan tikkataulusta, niin siihen voi kohdistaa kivääriä. Epäilen kuitenkin että siinä on joku sormenjälkiä estävä pinnoitus näytössä, eikä paikkalaputkaan tartu siihen.

Jos nyt jotain hyvää pitää keksiä, niin kerrottakoot että pirun siisti ja tyylikäs paketti siinä oli.

Kommentoin uudestaan tästä aiheesta myöhemmin, kun olen päässyt hieman sinuiksi tuon uuden tulokkaan kanssa… Toistaiseksi lisään nämä viestit ihan perinteisesti selälläni läppäri sylissä, kuten tämänkin.

iJussi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s