Kitalakiraudat

Julkaistu 25.05.2012 | Kirjoittanut Jussi | Kategoria(t): Jussin jupinoita, kuvia
Avainsanat:, , , ,

JPV-120525-08-21-42-Hammas RTGMiltäs kuulostaisi K I T A L A K I R A U D A T ? Ihan samalle kuulostaa, kuin miltä ne näyttivätkin, eli kidutusvälineelle! Toivottavasti Anni ei lue tätä, mutta minun silmääni kauhistuttavan näköiset vempeleet. Hui. Mutta palataanpas alkuun.

Aamu aloitettiin oikojahammaslääkärin luona. Ensin otettiin röntgen-kuvat hampaista ja sitten käytiin esittelemässä kalustoa oikojahammaslääkärille.

Mukava hammaslääkäri luetteli kauhean pitkän litanjan jotain sellaista tekstiä, jota me tämän planeetan asukkaat emme ymmärrä. Toivottavasti kuitenkin se hoitaja joka kirjoitti koko koodikielen ylös, ymmärsi mitä toinen suustaan päästi. Kuulosti lähinnä sille, että lekuri osasi puhua viivakoodeja!

No, myöhemmin sitten saimme kuulla lyhennetyn version suomen kielellä. Tarina oli jotakuinkin sellainen, että liian isot leegot liian pienessä yläleuassa! Yläleuka kaipaa kipeästi lisää tilaa ja sitä aiotaan ruveta yhteiskunnan avustuksella järjestämään loppuvuodesta. Juhannuksen alla valetaan kalustosta kipsimallit ja joulun tienoilla asennetaan varmaankin kitalakiraudat. Ne on sellaiset kidutuslaitteen näköiset vempeleet, jotka tulee kiinni takahampaisiin. Sitten joka päivä kierretään siellä olevaa pulttia niin, että ne työntää yläleuan puoliskoita kauemmas toisistaan. Ne karhunraudat on suussa sitten varmaankin vuoden päivät, niin että leuka saadaan levitettyä ja luutumaan paikoilleen.

JPV-120525-08-23-50-Hammas RTG

Quad helix

Tuossa vielä kuva Annin purukalustosta tänään vasemmalla ja oikealla kuvassa sunnilleen sellaiset värkit mitkä sinne suuhun mahdollisesti laitetaan.

Alaleuassakin on hampaat viksin vonksin, mutta ei niin pahasti että yhteiskunta niihin näillä näkymin puuttuisi suuremmin. Kertovat sitten milloin ja mitä pitäisi tehdä, jos yksityiselle haluamme viedä oiottavaksi.

Jussi

kommenttia
  1. KaijaK sanoo:

    Eipä silloin muutama vuosikymmen (siis noin 40v) sitten moisia kidutusvälineitä ollut. Otettiin tyynesti pois kaksi pysyvää hammasta. Tuli kait halvemmaksi niin Rennelle kuin yhteiskunnalle. Ja minä sain palkaksi pari kiltokuvaa. Eivät sitten ehdottaneet tätä kiltokuva -vaihtokauppaa?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s