Eka kisa takana

Julkaistu 18.03.2012 | Kirjoittanut Jussi | Kategoria(t): Jussin jupinoita
Avainsanat:, , , ,

Nyt on sitten ensimmäinen kisa tämän kauden F1 sarjasta paketissa. Kisa oli kaikin puolin hyvä ja tapahtumia riitti. Ensimmäisen kisan jälkeen voi hyvin vetää ennusteen koko kaudelle ja se tuleekin tässä.

– 2012 mestaruuden vie yllätys yllätys Vettel. McLaren lienee tällä hetkellä nopeampi, mutta Button ja Hamilton tulevat syömään pisteitä toisiltaan, eikä sisäiseltä valtataistelulta tulla välttymään. Vettel kerää helposti pisteitä, kun ei tarvitse taistella ykköskuskin asemasta ja hymyilee lopussa leveästi. Kärjessä tulee olemaan tasaista ja palkintopallilla nähdään kauden mittaan useita eri kuljettajia, mutta usein siellä on mukana McLaren kuski ja Vettel.

– Mercedes on tällä kaudella Red Bullin kanssa toiseksi nopein talli. Eroa näiden kahden välillä ei juurikaan ole, ei ainakaan alkukaudesta. Schumacher puhkeaa yllättäen uuteen kukkaan ja tekee Nicon kaudesta hankalan. Joka tapauksessa McLarenit, Red Bull ja Mersut taistelevat todella tasaväkisesti kärjessä vuorovedoin, McLarenien ollessa himpun noita kahta nopeampia radasta ja tuurista riippuen.

– Neljänneksi nopein talli on alkukaudesta yllättäen Lotus, mutta ei sovi unohtaa Ferrarin panostuksia kauden aikana. Ei kestä kauaakaan, kun Ferrari on tuon eron kuronut umpeen. Kimi avasi todella vahvasti, mutta ovin haastaja tulee omasta tallista. Ei ole ollenkaan itsestään selvää kumpi onkaan nopeampi kuljettaja Lotuksella. Kimillä on varmaan parempi kokemus kisoista, mutta jännää tulee. Ja joo, Kimi nähdään todellakin palkintopallilla tällä kaudella – se on varmaa!

– Ferrari on tällä hetkellä selvästi Lotusta hitaampi ja kuluttaa renkaat nopeasti. Tallissa kuohuu ja tunnelma on kireä. Todennäköisesti taustalla ei ole budjettikaton noudattamisesta tietoakaan, vaan työtä tehdään kuluja säästämättä. Mikäli tulosta ei Eurooppaan tultaessa ala syntyä, rupeaa päitä tippumaan! Ja mikäli Massa jatkaa tämän kaltaisia esityksiä, niin on melko varmaa että kuskikin vaihtuu ennen kauden päätöstä.

– Kilpailusta huomasi myös sen, että näiden suurien tallien jälkeenkin erot ovat yllättävän pieniä, ennen kääpiö talleja, jotka eivät selvästikään kuulu tähän sarjaan. Sauber, Williams, yms. keskikastin tallit saattavat välillä yllättää ja pestä näitä suurten tallien viimeisiä kuskeja. Tasaista ainakin on.

– Caterham on siellä, minne viime kaudelta jäi. Vaikka töitä on tehty kovasti, eivät muutkaan ole suinkaan uinuneet. Ei tule Heikille helppoa kautta ja pistesijan saavuttaminen tulee vaatimaan kärsivällisyyttä. Pikkuisen on keskikastia tavoitettu, mutta ei suuresti. Aika-ajossa saattaa viime vuoden vakio paikka nousta tällä kaudella yhdellä, tai jopa kahdella pykälällä, mutta ei missään nimessä enempää. Todennäköistä on kuitenkin se, että tavoitamme Heikin lähtöruudusta 19 useita kertoja.

– Elisa Viihde ja MTV3 Katsomo ei toimi tälläkään kaudella ja kisat on katsottava ilmaiseksi netin kautta. Tämä ei sisällä uutisarvoa, sillä onhan jo kolmas kausi samoilla ongelmilla, eikä Elisaa tunnu koko juttu kiinnostavan laisinkaan.

Jussi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s