Paljonko ostat suolavettä?

Julkaistu 10.12.2011 | Kirjoittanut Jussi | Kategoria(t): Jussin jupinoita
Avainsanat:,

Olen usein miettinyt kuinka paljon kaupat myyvät minulle suolavettä lihan hinnalla. Nyt luulen tietäväni suuntaa asiasta. Alla esitin kinkun suolaamista itsenäisyyspäivän iltana. Tuore villisian kinkku painoi ennen suolausta tasan 7,00 Kg. Pistelin neulalla kinkkuun ~ 9,1% suolaliuosta (16 litraan vettä 1,6Kg suolaa) ja jätin kinkun suolautumaan samaan liuokseen reiluksi kolmeksi vuorokaudeksi. Nyt kun sitten kinkun otin lämpimään ja kuivasin sen, olihan se tietenkin punnittava – jotta tietäisin. Kinkku painaa nyt 9,90Kg! Suolatun kinkun painosta siis 29,3% on suolavettä ja tämä liuoksieni oli suht mieto. Teollisuudessa osannevat tuon homman varmaan vielä minua paremmin, joten rohkenen väittää että yli kolmannes kaupan kinkkujen painosta on suolavettä. Kinkkuni on punnittu luineen, jotka eivät ime tietävästi juurikaan tuota lientä, joten luuttomassa kinkussa voinee suolavesipitoisuus nousta vieläkin suuremmaksi.

Jussi

Mainokset
kommenttia
  1. Henkka sanoo:

    Riippuu paljon maksaa jne jne jäikö sulla myyntiin asti? Kolmas osa on varmaan aika lähellä totuutta, vasta kinkun paistaneena muistuu mieleen pussiin kertyneen neste määrä.

  2. Jussi sanoo:

    Sori. Ennätin jo kipata tuon suolaveden pois. En ollut ihan noin jutun otsikkoa tarkoittanut, muttajos on tarve, niin voin myydä sinulle sellaisen DIY pakkauksen, jos hinnasta päästään sopuun. Pakkaus on sellainen lisää vain vesi tyyppinen ratkaisu, mistä saa tarvittaessa eri vahvuuksisia liuoksia ja eri määriä. Paljos tarvitset ja mitä olet valmis maksamaan? Olisko sellainen 5€/Kg 10% suolaliuoksesta (vesi ei sisälly) paha hinta?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s