Maha toimii

Julkaistu 07.04.2011 | Kirjoittanut Jussi | Kategoria(t): Jussin jupinoita
Avainsanat:, , , , , ,

Joo, ei. Ei ole ripulia, tai muutakaan sen kaltaista tällä kertaa. Ajattelin vaan kertoa Maha Powerex C9000 laturista, joka tekee miltei ihmeitä. Laitoin Lidlin Tronic akut latautumaan ja yksi niistä ei ottanut virtaa vastaan juuri laisinkaan. Refresh / Analyze- ohjelma kertoi että yhden akun kapasiteetti oli vain 178 mAh, kun muiden kapasiteetti oli 2 000 mAh ja hieman yli. Nimelliskapasiteetti näillä kennoilla on 2 500 mAh. Normaali laturilla tuo koko akku sarja olisi todennäköisimmin päätynyt kierrätykseen, koska sillä ei olisi käytännössä tehnyt mitään yhden akun limbottua totaalisesti.

Tällä älylaturilla syyllinen käy kuitenkin heti selville, joten sarjasta kolme voisi jatkaa elämäänsä ja vain yksi poistuisi joukosta.

Mutta ei. Se yksikään ei tällä kertaa poistunut joukosta, vaan joutui C9000-laturin Break-In käsittelyyn. Noin puolitoista vuorokautta myöhemmin kyseinen kenno antoikin ulos jo 2 256 mAh kapasiteetin! Näin tästä kennosta tulikin yllättäen koko sarjan paras, vaikka vasta oli viemässä koko sarjaa hautaan. Kiitos Mahan mahtavan laturin jota voin suositella kaikille.

Jussi

kommenttia
 1. Jorma sanoo:

  TM.7/11. Vertailussa ladattavat AA-pienoisakut.
  Sony Cycie-Energy vertailun paras yleisarvosanalla : 9.8
  Lenmar 2700 mah 9.3
  Panasonic Rechargeable Accu 8.8
  Energizer Recharge 9.3
  Ansman max e 9.0
  Nämä saivat viisitähteä.

  • Jussi sanoo:

   Jep. Selitys testistä löytyy osoitteesta http://tekniikanmaailma.fi/muu-tekniikka/vertailut/tm-vertailu-aa-akkuparistot

   Testissä on siis testattu normaalit akut. Mukana ei ole yhtään LSD-kennoa. Ikävä kyllä, TM antaa sen käsityksen lukijoilleen, että tuossa olisi ne hyvät akut, vaikka käytännössä kaikki LSD-kennot pieksee nuo mennen tullen käytännön tarpeissa, vaikka niiden kapasiteetit ovatkin paljon pienempiä.

   Markkinamiehet myy tuotteita suurilla numeroilla tyhmälle kansalle, olipa kyse sitten mistä laitteesta tahansa. Suuret numerot ei kuitenkaan käytössä aina tarkoita sitä, että se olisi paras. Epäilemättä hyviä kennoja nuo testissä olleet, mutta silti vain perinteisiä NiMH-akkuja.

   Tilasin muuten huutonetistä, samalta myyjältä jolta Jorma sai Mahaan käyttöohjeen, Enelooppeja useamman paketin. Nimimerkki ”tval” http://www.huuto.net/fi/showlist.php3?seller=tval&status=DN&odir=A tuotteita ja palvelua voin kyllä varauksetta suositella. Kaiken lisäksi tuotteet vaikuttaa aidoille, vaikka hinta tuntuukin kiinan-kopion hinnalle. Kaiken lisäksi klo 15:00 jälkeen tehty tilaus oli seuraavana aamuna klo 10:00 postilaatikossa. Kun seuraavan kerran akkuja kaipaan, niin täältä ne taidan hankkia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s