Nikkor 50mm f/1.4

Julkaistu 31.03.2011 | Kirjoittanut Jussi | Kategoria(t): Jussin jupinoita, kuvia
Avainsanat:, , ,

Kävin tänään vanhan ja paljon nähneen Nikkorin uuteen kotiin. Käytetty AF Nikkor 50mm f/1.4D sattui vastaan ja pakkohan se oli talteen poimia, vaikka f/1.8 versio jo löytyykin hyllystä (pölyyntymästä). Oston syy oli oikeastaan tuo Sulo Vilen-syndrooma; pakko ostaa kun halavalla sain!

Kypärä

En tuolla ole vielä ennättänyt juuri mitään räpsiä, mutta pakkohan se oli muutama kuva vetää luukku auki. Syväterävyys on kyllä järkyttävän pieni.

Salpa

Ei tuo lasi aukko levällään kovin skarppia jälkeä tee, melko softia on aina keskeltä saakka. Tai näin ainakin aluksi oli, mutta kun putsasin lasin takapään, alkoi terävyyttäkin jo löytyä ihan kivasti. En nyt ihan varmaksi osaa vielä sanoa, kun niin vähän olen tuolla räpsinyt, mutta vaikuttaisi että 1.8 tekee aukko levällään aavistuksen skarpimpaa jälkeä, kuin tämä. Pitää tutustua ja tutkia lisää…

Tällä lasilla tuli eteeni aivan uusi ongelma. D90:sen nopein suljinnopeus ei ole päivän valossa riittävän suuri, jotta f/1.4 aukolla voisi kuvata kohteiden ylivalottumatta. Jotenkin tuntuu että valotus meni ihan metsään, mutta ihmeen likaisella (kalvo?!) takalasilla voi olla asiaan vaikutusta. No, totuus tulee kyllä vielä esille. Veikkaan että se takalasissa ollut lika kalvo häiritsi valonmittausta ja ongelma voi olla nyt hoidossa.

Malliksi pari kuvaa, jotka aukeaa suureksi klikkaamalla.

Jussi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s