Ei oo heleppoo

Julkaistu 13.03.2011 | Kirjoittanut Jussi | Kategoria(t): Jussin jupinoita
Avainsanat:, , , , ,

Ensin maanjäristys, perään tsunami ja tulipalot ja sitten pisteeksi i:n päälle vielä ydinlaskeuma. Näiden edellä mainittujen tekijöiden summa on kyllä melko kohtuuton yhdelle kansalle. En oikein tiedä mitä tähän pitäisi sanoa, mutta toivotaan että ongelmat olivat tässä. Pahoin kuitenkin pelkään, ettei tässä ollut vielä kaikki.

Jussi

Mainokset
kommenttia
 1. Aila sanoo:

  Kyllä tuntuu Asta-myrskyn tuhot pieniltä, kun katselee maisemia järistyksen ja tsunamin jäljiltä. Puhumattakaan ydinonnettomuudesta. Laskeuman seurauksista tulevat varmaan kärsimään vielä seuraavatkin sukupolvet.

 2. Jussi sanoo:

  Alueella olevista reaktoreista kuuden (6) tilanne on tällä hetkellä epäselvä. Muut reaktorit on onnistuttu ajamaan turvallisesti alas, mutta kuuden kanssa homma ei ole vielä ohi, joten kaikki on vielä mahdollista. Lisäksi yli 7 Asteetta Ricteriä järistyksen todennäköisyys lähipäivinä on suurempi kuin 70 %. Veden saastuminen, asuntojen katoaminen ja ruuanpuute, yms…

 3. Jussi sanoo:

  Kuten jo aavistelinkin, ei kaikki ole todellakaan vielä ohi. Uusimman tiedon mukaan Japanissa on nyt alkanut tulivuoren purkaus toisessa päässä maata.

 4. Jussi sanoo:

  Ja ihan kuin tämä kaikki ei jo riittäisi. Juuri tulleen tiedon mukaan kolmannessakin ydinvoimalassa on nyt jäähdytyksen kanssa ongelmia. 120 Km Tokiosta pohjoiseen sijaitseva ydinvoimala Tokai 2 on nyt liittynyt Fukushiman (3 reaktoria ongelmissa) ja Onagawan joukkoon.

  Kun nyt on tälläinen määrä ongelmia ja jos se pukkaa tuohon sitten vielä yli M7.0 voimakkuuksisen jälkijäristyksen ja purkaa tuon tulivuoren maan eteläpuolella, niin kyseessä alkaa olla yhden merkittävän maan ja kansan loppu. Nuo kaikki epävakaat reaktorit (ilmeisesti 7 reaaktoria tällä hetkellä ongelmissa) sitten vaurioituu lisää seuraavassa järistyksessä ja tuuli sattuu vielä puhaltamaan koillisesta, niin juttu alkaa olla maailman suurin katastrofi kautta aikain.

 5. TOMPPA sanoo:

  Oompa päivän tossa seuraillu tapahtumia varmaan kaheltakymmeneltä kanavalta. Ei hyvältä tunnu. Vaikka asutaan kaakana, suru japanialaisten puolesta on suuri.

  Voi milloinka me ihmiset opittas huomaa, jotta vaikka kuinka me hämmennetään tätä pallova mielemme ja halujemme mukaseksi, jossakin on vielä kovemmat voimat, jotka palauttaa tään inehmon elämän alakuusa.

  Pieneltä tuntuu toi Suomen tämäntalvinen lumitsunami.

  Voimia Japanialaisille!

 6. Aila sanoo:

  Toisen maailmansodan jälkeen pahinta jälkeä kuuluu olevan ja mitähän vielä jatkossa tulee, se jää nähtäväksi.

 7. TOMPPA sanoo:

  Pikku knoppina. Ehkä helppokin. Missäpäin Suomessa on ainoo todettu rakennuksen tuhoutuminen maanjäristyksen vuoksi.

  • Jussi sanoo:

   No ei ole heleppo, mutta kun Kainuulainen kysyy, niin luulen jotta sattuu nille nurkille. Joskus 20- tai 30- luvulla linee ollut jonkin sortin järistys, joka oli vissiin nimeltään joku ”pohjanmaan järistys”, tai jotain sinnepäin. Vaikka nimi viekin muualle, niin taisipa se sielläkin suunnalla jyllätä. Oliskohan ollu Paltamon kirkko, minkä se särki. No joku kirkko niillä nurkilla kuiteskii. Voi olla että olen hakoteillä, mutta tälläisen tarinan muistan kuulleeni. Ajat ja paikkakunnat saattaa mennä huonossa muistissa pahastikkin pieleen.

   No, Luojan kiitos, ei näitä merkittäviä järistyksiä, tsunameita ja tulivuoren purkauksia täällä meidän kurjuudessa onneksi määräänsä enempää ole ollut. Pimeässä ja pakkasessakin kestämistä, mutta en silti vaihtais osiani jonkun muun kanssa. Kyllä meillä on täällä sittenkin niin hyvä olla (vähemmän paha siis).

 8. TOMPPA sanoo:

  No aikahan siinä heitti. Paltaniemen kirkko 1620-1630 jotain.

  • Jussi sanoo:

   Oho, kuka piru nyt noin vanhoja muistaa. Itse asiassa ajattelin että olikohan se sittenkin 1820-, tai 1830-luvulla, mutta ajattelin että on se 1930-lukukin jo ihan tarpeeksi kaukana. Joten ei meilla siis ihan alvariinsa noita järkytyksiä ole. Onneksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s