Ristipurentaa

Julkaistu 14.01.2011 | Kirjoittanut Jussi | Kategoria(t): Jussin jupinoita, PikaSähkeet
Avainsanat:, , ,

Käytiin näyttämässä Likan hampaita oikojahammaslääkärille. Kertoi että alaleuka kasvaa rajumpaa tahtia, kuin yläleuka ja siitä aiheutuu ristipurenta (mikäli muistan termin oikein). Tarkoittaa sitä, ettei alahampaat mene ylähampaiden taa kuten pitäisi, vaan jäävät tällä hetkellä juuri kohdakkain. On kuulemma riski että tilanne kääntyy toisinpäin. JPV-110114-12-45-6-pieni

Koska yksikään etuhammas ei ole vielä edes irronnut, saatikka uusia pysyviä hampaita tullut, ei asialle vielä tehdä mitään muuta kuin tarkkaillaan. Vuoden päästä röntgeniin ja sitten katsotaan pitäisikö yläleuan kasvua jollain konstilla kiihdyttää. On kuitenkin mahdollista että kun niitä pysyviä hampaita sieltä joskus tippuu, niin kaikki onkin ihan hyvin, mutta sen näkee sitten. Vuoden päästä tietää jo enempi.

Jussi

kommenttia
  1. KaijaK sanoo:

    No, laitampa veikkauksen pöytään. Annille on tulossa samanlaiset hampaat kuin Kemppaisilla konsanaan, eli alapakka on sekaisin hampaista, ja saattaapi olla vähän ylhäältäkin. Ja sitten kun ne ei mahdu kaikki samalle viivastolle suoraan, niin sitten ne on vinksin vonksin.
    Onneksi nykyään ei poisteta hampaita siksi, että ne saadaan siistiin riviin (kuten kirjoitaneelta) vaan on hammasraudat, mitkä ei sitten teini-iän kynnyksellä ole ollenkaan ”nastat”. Vaan tulee varmasti suorempi rivistö. Varautukaa siihen, että kun hampaat alkaa vaihtumaan, niin Hammaskeijulla on oltava rahaa! Jos on pankkiirin vikaa Annissa saattaa pyyntö per hammas olla useampi euro….

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s