Tiedot pilveen

Julkaistu 12.01.2011 | Kirjoittanut Jussi | Kategoria(t): Jussin jupinoita
Avainsanat:,

Nyt pitää sitten mainostaa, kun aihetta on. Kirsin välityksellä tutustuin netin kuumaan ja valtavaa tahtia kasvavaan palveluun nimeltään dropbox. Pudotuslaatikko siis näin vapaasti käännettynä. Se on palvelu, missä tiedostoja säilytetään ns. pilvessä (etäpalvelimella). Siltä niitä on sitten helppo synkronoida omien tietokoneiden välillä tai jakaa kavereille. Varmuuskopiointi ja kuvagalleria on myös selviö. Siis aineeton muistitikku.

Palveluun rekisteröidytään omalla nimellä ja sähköpostilla, jonka jälkeen asiakasohjelmisto ladataan omalle / omille tietokoneille ja olet valmis. Asiakasohjelma asentuu suoraan resurssien hallintaan, tehden sinne kansion nimeltä dropbox. kaikki tiedotot jotka tuohon kansioon (tai sen alikansioihin) tallennat, siirtyy vaivattomasti pilveen, mistä niitä on sitten helppo jakaa, tai synkronoida toiselle koneelle. Omat asiakasohjelmistot löytyvät myös useimmille älypuhelimille, joten paketti alkaa olla siinä.

Rekisteröitymisen yhteydessä saat 2 GB ilmaista tallennustilaa. Mikäli rekisteröidyt palveluun tämän linkin kautta, saat vielä 250 MB tuon päälle, eli yhteensä 2,25 GB. Pannaan vielä suora osoite http://db.tt/7oQwFsF. Jos siis päätät uskoa mainostani ja liittyä käyttäjäksi, rekisteröidy linkkini kautta, sillä silloin sinä saat lisää tilaa, kuten minäkin. Ilmainen tila on mahdollista kasvattaa näillä kutsuilla aina 8 GB saakka per tili!

Mikäli tuo ilmainen versio ei sitten riitä, on lisää tilaa saatavilla rahalla. $99 maksamalla, saa vuodeksi 50 GB, tai $199 vuodessa takaa 100 GB tilaa.

Jos vielä epäröit, niin googleta aiheesta lisää. Itse olen eilen rekisteröitynyt, joten paljoa ei vielä kokemusta ole kyseisestä palvelusta, mutta vaikuttaa hyvälle…

Jussi

kommenttia
  1. Jussi sanoo:

    Kiitos Antille.
    Antti liittyi Dropboxin käyttäjäksi käyttäen antamaani linkkiä ja näin saimme molemmat neljännes gigan lisää tilaa pilvestä.

    Osoitteesta https://www.dropbox.com/photoshow/Jorma/IMG_0001.jpg#gallery:0
    voi käydä katsomassa lehtijutun liittyen noihin suuriin kalansaaliisiin. Kuvassa toinen vasemmalta on Jorma.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s