Sitkeää lunta

Julkaistu 10.01.2011 | Kirjoittanut Jussi | Kategoria(t): Jussin jupinoita, kuvia
Avainsanat:, ,

Kun nyt on kolmatta vuorokautta satanut vettä, enemmän tai vähemmän ja päivän, tai pari on lämpötilakin ollut nollassa, tai korkeammalla, niin alkaa lumi jo hieman painaa. Eipä ole näillä nurkilla pakkanen laskenut ennen viikonloppua pitkään aikaa. Ei itse asiassa kertaakaan sen jälkeen kun pakkaset alkutalvesta alkoivat. Melko harvinaista. Nyt painuukin lumi sitten vauhdilla kasaan, niin että silmissä sen näkee.

Naapurit tuossa viikonloppuna jo ahkeroivat ja nakkelivat lapiolla lipalta lunta. Itse en moiseen hullutukseen jaksa innostua. Siinä rikkoo katon, tai itsensä ja todennäköisimmin molemmat. Tuossa ennen kuin lähdin likkaa tarhasta hakemaan, ajattelin ottaa muutaman foton, kun näytti ettei tuo lumi meinaa poistua lipalta millään, vaikka kova on tahto.

JPV-110110-15-49-2-pieniJPV-110110-15-51-2-pieniMelkonen mälli siellä on tuota lunta ja taatusti painavaa, sillä sen verran se on saanut nyt vettäkin imeä. Ja juuri kun otin ylemmän kuvan ja rupesin kameran aukkoa säätämään, päätti lumi luovuttaa…

JPV-110110-15-51-3-pieniYritin kyllä napata kuvat kun lumi oli ilmassa, mutta eihän siihen mukaan ennätä. No, ihan vähän hännät vielä ilmassa, mutta ei enempää. Menipä läheltä etten saanut hyvää ruutua, kun muutama tonni lunta lensi.

Kun siinä sitten katselin ympärilleni, huomasin että meillä on ainut lippa, josta ei ole lumitöitä tehty ja ainut lippa, joka on lumikuormasta vapaa. Ne lipat joista lumikuormaa on ohennettu, eivät näköjään tyhjentyneet, eivät ainakaan vielä.

Jussi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s