Kirrejä pilkillä (ja paljon!)

Julkaistu 09.01.2011 | Kirjoittanut Jussi | Kategoria(t): kuvia, PikaSähkeet, täh?
Avainsanat:, ,

Heips!

Taas pääsi pilkkimies luikahtamaan jäälle.

2011 9.1. siirr. 005-web2011 9.1. siirr. 007-web
Kahdessa eka kuvassa on Jorman pilkkisaalista tältä päivältä.

2011 9.1. siirr. 009-web  Kolmannessa kuvassa koko porukan pussukat.

2011 9.1. siirr. 012-web  Neljännessä kuvassa saalistajat saaliineen.
Oikealla Tuomo Tiihonen, sitten Miika Qvintus ja vasemmalla Miikan kaveri.

Jorma

kommenttia
 1. TOMPPA sanoo:

  Karkaa jo mopeti hyppysistä.

  • Jussi sanoo:

   Kieltämättä melkoinen kalansaalis. Tuosta varmaan pistelee pienempi pitäjä muutaman ajan noita poskeensa, eikä paljon muuta tarvinne. Täälläkin pisteltiin eilen uunilohja ja hyvvee oli.

   Ailan kun soitteli ja kehui että syöhän tuoretta savulohta, niin rupes suussa napsamaan ja se ei meinaa loppua millään. On vissiin käytävä Sittarin matalikolta yks savulohi hakemassa jotta helpottaa.

 2. KaijaK sanoo:

  Voi pyhä jysäys tota määrää!

 3. Joni Qvintus sanoo:

  Oli niitä vaan kertakaikkiaan mukava vejellä, nyt paikoilla semmonen karnevaali tunnelma, että eipä enää viiti paljon pilkkiä siellä. 🙂

  • Jussi sanoo:

   Itse olen ihmetellyt, ettei kukaan ole kysellyt missä tämä kalapaikka sijaitsee. Luulisi kalamiesten molemmista suupielistä valuvan kuolan niin, että näppäimistö kastuu ja konstilla jos toisella yrittää selvittää paikan sijaintia.

   • Joni Qvintus sanoo:

    Kyllä se taitaa olla useammilla jo tiedossa, äkkiä se sana leviää!

    • Jussi sanoo:

     Jep.
     Nyt ei ainakaan ole enää mikään salaisuus, sillä (kunnan nimeä kantavassa) paikallislehdessä oli juttua aiheesta ja sen syistä. Oli siellä Jorkki päässyt lehden kuvaankin.

  • Ode63 sanoo:

   Ei tullu mieleen jättää noita kasvamaan vaan piti ahneuksissaan vetää alamittaiset jäälle???? Hei haloo taidatte olla oikeinkin ylpeitä ittestänne valopäät!!

 4. Jussi sanoo:

  Nyt kyseleevät Lahden Kalaveikot Ry:n sivuilla ”onko tämä jo hulluutta”?
  http://p1.foorumi.info/lahdenkalaveikot/viewtopic.php?t=552

 5. Joku Vaan sanoo:

  Vanhaa tiettoo jo, Sulkavalla.

 6. Jussi sanoo:

  Keskustelua aiheesta on myös muualla:

  http://www.kalastus.com/keskustelu/messages/15/224623.html?1295188587

  http://www.kalamies.com/foorumi/viewtopic.php?f=19&t=42911

  http://yle.fi/alueet/etela-savo/2011/01/sulkavan_vekaransalmella_kalastusryntays_2289115.html

  Lisäksi Vasaran Paukkeen sivuille tämän aiheen perässä on tultu lukuisilta muiltakin sivuilta, jotka vaativat kirjautumisen.

 7. TotuudenTorvi sanoo:

  No, eipä ole näköjään ihmisen ahneudella mitään rajaa.
  Ja ”lahtaajat” itse vielä kuvissa… Huh, Huh!

 8. Sairasta sanoo:

  Mitä v..un järkeä tuossa on. Vielä ymmärtäis jos parit ruokakalat mieheen ja ylimääräiset kasvamaan. Ootteko ihan täysillä pelissä mukana? Satoja keskenkasvuisia kaloja tappamisen ilosta, vaikka kassikarkureita onkin, niin kyllähän noista vaikka urheilukaloja kasvaisi ja hyviä ruokakaloja totuttuaan luonnonravinnolle. Entäpä kun sattuu taimen tai järvilohi-istari parvi kohdalle, suuri (pieniaivoinen) valkoinen kalamies pönkittää samaan malliin pientä heppiään ja lahtaa kaikki kun ollaan pirun kovia kalamiehiä. Oksettaa!!

 9. Ahneella paskainen loppu sanoo:

  Oksettavia kuvia, hyi saatana. Eikö sen verta ole järkeä, että lopettaa kalastuksen kun on omiksi tarpeiksi saatu? Siinä on amiscorollan takakontti haissut varmaan monta viikkoa sillille ton satsin jälkeen..

 10. tuomo tiihonen sanoo:

  Keskipaino 600-700g seassa jonkin verran 1-2kilosia.Laitettiin muovi SKODAN konttiin ettei sotkeennu(vinkkinä muille lahtareille).Oishan noita menny kaksinverroin kylille mut ei mahtunu autoon.Ois pitäny mennä volvolla!Pitäis vetää nuotta ettei jäis taimenilta elintilaa viemään.Kaikki vaan talkoisiin ni vekara puhistuu sinne kuulumattomista kaloista!

 11. Henkka sanoo:

  Kateellisia näyttää olevan! Tarpeeks ku naapureille jakaa ja muille tutuille, niin ei paljon enää itselle jääkkään. Savustettuna nuo parhaita, etenkin Jorman reseptin mukaan, liekkö konjamiinin syytä että niin hyviä…

 12. Jussi sanoo:

  Keskustelu käy kuumana ja kalastajia haukutaan vaikka mitä adjektiiveja käyttäen eri palstoilla. Tässä vielä muutamia keskusteluita aiheesta:

  http://www.vetouistelu.com/BBS/Keskustelut1/display_message.asp?mid=298494&iRC=0&pts=-1

  http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=22068.msg359779%3Btopicseen

 13. Henkka sanoo:

  Mulla olis kuvia jossa on taimenia ja järvilohia useata(kymmeniä) kappaleita samalta reissulta ja pienin luokkaa 2,5 kiloa. Kalastajina samat henkilöt ja kalastus muotona vetouistelu.

  p.s Jussi: kelpasko jov-palapilkit kavereilles?

 14. Just joo sanoo:

  Leikittekö jotain EU:n ruoka apua köyhille? Kyllä nuo Saimaan kokoiseen altaaseen mahtuu niiden taipposten sekaan, kasvavatkin isoiksi hyvän muikkukannan turvin. Ihan selittelyä tuollaiset perusteet. Kuin kettu ois päässy kanatarhaan, yks syödään ja loput tapetaan huvikseen. sit ollaan kovia kalamiehiä kun jaetaan (tai myydään) noita sinttejä pitkin kyliä. Jos yhden hakis ruuaksi ja säästäis loput tuleviin koitoksiin. Ja tämä ei todellakaan ole kateutta vaan ihmetystä käsittämättömän tyhmästä toiminnasta. Ahneella on paskainen loppu, ei mitään sympatioita heru noin idioottimaisesta toiminnasta.

 15. Henkka sanoo:

  Lukekaapas täältä foorumilta vanhempiakin ”kala juttuja”, ei kaikki ihan mitään sinttejä ole ollut mitä nuo nostelee!

 16. jorma sanoo:

  Hauska lukea erilaisia kommentteja pilkintä aiheesta. Joku kalastelee verkoilla, joku vetää nuottaa ja troolillakin kalastetaan. Pitääpä joku katiskoitakin ja aina toivomuksena on iso saalis. Samahan se on onkijoillakin, mukava on saada saalista. Aina ne jollekin kalat kelpaavat syötäviksi, koska eiväthän kaikki edes pääse kalastamaan kuntonsa vuoksi. Eihän uistelu- tai onkikilpailuissakaan saalismäärää rajoiteta, vaan pyritään mahdollisimman suureen saalismäärään, vaikka silloin kyseessä ovat järven alkuperäiskantaa olevat kalat. Kireitä siimoja vaan pitkistä matkoista tulleille kalastajille. On se hienoa että joskus onkimieskin saa hyvän saaliin ja voi ilahduttaa lähimmäistäänkin vaikka punalihaisilla terveisillä. Nyt lauantaina ja sunnuntaina kalan saanti alkanut loppua. Osa joutunut lähtemään tyhjin käsin. Jotkut saaneet jopa 2 kalaa päivän uurastettuaan. Kalojen lihan laatu on kyllä priimaa. Olleet nyt jo pari kk. syömättä, rasvat huvenneet ja rehu ei todellakaan maistu. Kaupasta ei saa koskaan näin hyvän makuista korjolohta.
  Kalastustarvikekauppiailla menee nyt kaikkein parhaiten. ”Kirret” lisäävät liikuntaa.
  Verkoille olen tästä lähdössä, enkä tiedä onko kaloja vähän vaiko paljon, vai ei yhtään. 55 mm ja 60 mm silmävälin verkot (2 verkkoa yhteensä) vedessä. Siellä saattaa olla jo muutama kuollutkin seassa…
  Terveiset kaikille onkijoille. Hyvin menee, mutta menköön.

 17. Asenne sanoo:

  Ajat ovat muuttuneet on paljon uistelukisoja, joissa vain suurin ratkaisee tai kappalemäärä rajoitettu. Uistelijoissa löytyy jo valtava porukka jotka on vapaaehtoisesti asettaneet itselleen päiväkiintiöitä, lakisääteistä suurempia alamittoja tai toivoneet niitä hartaasti myös osakaskunnilta. Laatu korvaa määrän. Annetaan kalojen kasvaa ja valikoidaan itselle ruokakala. Valistus on auttamassa vaikka sinne perähikiälle ei ole semmoista kantautunutkaan. Sotien jälkeen pulavuosina oli tärkeää saada ruokaa perheelle, nyt ajat on ohi ja ruokaa saa kaupasta, eikä kenenkään tulisi käyttää luonnonvaroja yli oman tarpeensa. Vaikka nuo ei luonnonkantaa olekaan, olisi niistä iloa monille kasvettuaan ja levittyään saimaan altaaseen, mikäli jotkut mulle kaikki heti äkkiä idiootit ei lahtaisi niitä verenhimoisena kaikkia, rääpäleinä pois.

 18. Jussi sanoo:

  Mielenkiintoinen keskusteluhan tästä syntyikin. Keskustelu kertookin paljon meidän Suomalaisten asenteista, ennakkoluuloista (ja ennen kaikkea kateudesta).

  Itse en ymmärrä sitä että miksi ammattikalastaja voi pyytää tuhansia kiloja kalaa päivässä ja myydä ne ilman että siitä tälläisiä syytöksiä kalastajaa kohtaan syntyy. Lisäksi ammattikalastaja tekee sitä useita kertoja vuodessa, ellei jopa lähes päivittäin. Mikäli harrastaja saa silloin tällöin suuren kalansaaliin ja jakaa ne ruokaa tarvitseville, on hän vähintään ahne, hullu, vailla arvostelukykyä, murhan himoinen iljettävä ja ammattikoululainen…

  Ennen kuin ensi syksy saapuu ja marjat ja sienet ovat noudettavissa metsästä, kysynkin tässä hyvissä ajoin kuinka paljon niitä on kohtuullista kerätä? Ilmeisesti yksi sankollinen per poimija on kohtuullinen ja riittävä määrä, joten enempää ei liene suotavaa kerätä. Ongelma tässä on se, että meidänkin talous on saanut viime vuodet marjansa ja sienensä, sikä näiden jatko jalosteet Ukin ja Mummojen sankoista. Mikäli tuo kohtuullinen määrä per poimija on vain se yksi sankollinen, ei niitä enää tänne meidän pöytiimme riitäkkään. Ahneita siis olkoot ne, jotka enemmän kerää (kollektiivinen ajatus).

  Samanlainen uusavuttomuus ihmisten tajunnan tasossa ja ajatuksissa valtaa ikävä kyllä kaikkea yhteiskunnan toimintaa laitanaan. Se, mitä en itse harrasta, olkoot tuomittavaa ja kiellettyä. Jopa niin tiukasti että saman harrastuksen eri alalajit ovat toisiaan vastaan. Miksi ihmeessä hirvimiesten ja linumiesten pitää olla topisiaan vastaan, tai ilma-aseharrastajien pistooliharrastajia vastaan. Sama ajattelemattomuus on selvästi havaittavissa myös kalastajien keskuudessa (kuten lähes kaikkien). Kustaan kaverin muroihin, eikä ajatella että samalta lautaseltahan tässä syödään. Haukutaan kaveria hulluksi, vaikka samalla leimataan siinä myös itsemme.

  Jatkakaa silti hyvää ja ansiokasta keskustelua. Se ei ole koskaan pahaksi.

 19. tuitui69 sanoo:

  Reipasta, kerrankin saaneet kunnolla kalaa saalista…kyll varmaan lähtevät yrittämään samanlaista vielä toisenkin kerran!!! Ja kannattaahan se, hyvä mieli ja ulkoilua, kalastelua!!!

 20. Mieti sanoo:

  Tuo silmitön tappaminen on myös omakohtaisesti koettu joskus vuosikymmeniä sitten ja hävettää vietävästi kuinka tyhmiä asian suhteen sitä silloin oltiinkaan. Kaikki mittakalat sai nukutuksen ja niitä sitten jaettiin ja pakastimeen säilöttiin. Harras toive olisi ettei kukaan muu olisi ollut niin tyhmä ja jatkaisi enää nykyään moista toimintaa, vaan vuosien asennekasvatus ja järkevien tapojen sisäistäminen olisi levinnyt laajemmalti. Sulkavan seudulle se ei näköjään ole levinnyt, näkee jo noista joulupukin päiväsaaliista, joissa on hakattu niin pitkään kaloja hengiltä kun niitä tulee ja mietitään sen jälkeen kalankäsittelyyn apuja ja pakastimen tilan riittävyyttä. Nuoko jotain isoja, järvilohiksi keskenkasvuisia jotka olisi tuplanneet seuraavan kesän kuluessa painonsa. Kalakannat järvissämme on niin heikossa jamassa että muutama typerys saa tuollaisella toiminnalla aikaan jo melkoisen loven ja lisäksi herättää pahennusta kaikissa asioista vähänkään kartalla olevissa ympärillään. Pienessä osassa se voi toki johtua kateudesta, osassa taas silkasta valveutuneisuudesta. Turha yrittää vetää mitään puolukoita tähän keskusteluun mukaan, niillä ei ole mitään tekemistä istutusten varassa kituvien jalokalakantojen kanssa, järviemme lohikalat on sinne kalliilla rahalla istutettu ja liian pieninä pyydetään vuodesta toiseen ahneimpiin suihin ettei vaan naapurille jää millä elvistellä. Tuo kyseinen kirre erä tosin ei ole kuin karkureita, so what? Kyllä nekin aitoa saamisen iloa voisivat tuottaa harrastaja kalastajalle, painaessaan 3-5kg Ei 500-600g Nam nam lurps, säälittän kokoisina ruotosäkkeinä menee jätesäkkiin ja jatkojalostukseen junteille. Eli uusavuttomuus vaivaa juuri näitä tällaisten kuvien nettilevittäjiä, jotka oikeasti pienessä päässään kuvittelee että heitä noiden perusteella arvostetaan joinain suurina saamamiehinä. Vaikuttaa kovasti siltä että nämä kaverit tekisi varmasti saman jos rupeis tankkiautosta juuri vapautetut taimenen istukkaat pyörimään avannon alla tai verkoilla piiritettäisiin kyseinen mesta jos sen ajankohdan vaan saa selville. Tätä on liikkeellä ja säälittävät perustelut kohdallaan. Tuollainen tyhmyys vituttaa, kateutta en tunne, vaan aitoa sääliä. Jos itselle moinen ”onnenpäivä” osuis kohdalle, sanon että viimeistään kolmannen jälkeen pääsisi loput takaisin ja voisin iloitella kivalla kalastuksella, veikkaisin että vaan pian kyllästyttäisi sekin kun liikaa ja liian helposti tulisi, kuin onkisi kala-altaasta. Kalastaa voi ja pitääkin ilman saaliin ylettömän ahnetta tappamistakin. Jos kerran olette lusikalla saaneet kun älyä on jaettu, pitäkää edes ihmeessä tuollaiset saaliskuvat omana tietonanne ja miettikää hieman olisiko kiva saada kalaa ja ennenkaikkea kookasta sellaista tulevaisuudessakin, kaltaistenne ansiosta se ei ole välttämättä itsestään selvyys.

 21. satutäti sanoo:

  Eikös kalojen tainnuttaminen ja verestäminen (tappaminen) kuulu kalastuksessa asiaan?
  Vekaran kirjolohipilkintä ei vaikuttane järviemme kalakantaan millään lailla, paitsi runsas kirjolohien määrä ehkä vaikuttanee vähentämällä muiden kalojen ravinnon saantia. Karanneet kirret eivät millään olisi voineet parantaa istutusten varassa olevia muita jalokaloja, sen enemmän kuin puolukatkaan.
  Onkijathan ovat mielestäni
  harrastelijoita parhaasta päästä, toisin kuin troolaajat ja verkkomiehet. Eivät saastutakaan vesistöjä yhtä paljon kuin juppiveneillä uistelijat.
  Siis junttien onkijoidenko pitäisi säästää kirret juppien uisteltaviksi?
  Meillä junteilla kun on käsitys, etteivät jupit pidä kirrejä edes kalana…
  Sulkavalla käy paljon kalastajia muualtakin päin Suomea, jopa Vekaran kirrejä onkimassa.
  Jos kyseinen kalastus ei ole laitonta, minkä ihmeen vuoksi siitä on noussut tälläinen poru?
  Terveisiä hiekkalaatikolta…
  Onko kivaa iloitella kalastuksella siten, että antaa kalan ensin niellä koukun ja sen jälkeen koukku revitään irti ja päästetään kala vapaaksi ehkä jkv. vammautuneena?
  Varmaan kalastajien olisi kiva saada ainoastaan suuria kaloja, mutta tällä kertaa kirret ovat kuulema olleet 500-5000g painavia.
  Kai mitat alittavat jalokalat päästetään vapaiksi junttienkin toimesta.

 22. Tarhan täti sanoo:

  Itsehän näihin juttuihin on kaikkien muiden kalastustapojen edustajat nämä sankarit mukaan vetäneet. Kyseessä on siis silkka kateus näiltä mahti kalamiehiltä. Kaikki on äkkiä tapettava ettei jää muille! Selitys: joku muu saa ne kuitenkin verkolla tai troolilla, ehkä uistimella?! Eli kolkkaus ja verestys niin kyläyhteisömme pääsee mupeltamaan itsepyydettyä kirreä ja saamme papukaijamerkin suurkalastajan kultaisin laakerilehvin. Ilman saastuttamista skodalla ajellaan pyyteettömästi talosta taloon jakamaan tovereille suursaalista, kuin kommunistisessa järjestelmässä ikään.

  Juppi käsite on muualla mennyt hautaan tuossa -90 luvun alun laman myötä, tarkoitti alunperin jotain ihan muuta kuin perus kalamiehiä. Jossain perähikiällä se on näköjään muidenkin muinaisten asenteiden mukana vielä voimissaan, ollaan kateellisia veneistä ja varusteista joillekin vetouistelijoille, juuri niille jotka edes yrittää parantaan kalavesiä, jossa harrastavat mm. istuttamalla vapaaehtoisesti rahoillaan lisää tapettavaa näille mestarikalastajille ja maksamalla käsittämättömiä lupahintoja, jotta olisi laittaa lisää istareita vesiin. Valtaosa uistelijoista on ihan perus duunareita, perusveneillä, jotkut on panostaneet mahdollisuuksiensa mukaan lajiin hieman enemmän, kuten kaikissa muissakin harrastuksissa tuppaa käymään. Jos nämä pyhimykset kerran pelkää että kala vammautuu vapautettaessa, niin riittävän saaliin ruokakunnalle saatuaan, kalastuksen voi ihan vapaaehtoisesti lopettaa siihen. Ei tarvi lopettaa ja verestää kaikkia kaloja iltapimeään saakka jotta ne ei vaan vammaudu jos joku päästää liiat pois. Yhtään vitosen kirreä ei ole noissa lahtaus kuvissa näkynyt ja onnea sellaisen saajalle jos näkyy. Mikä on noiden kalojen paikka järvessä onkin toinen juttu, mutta kun ovat niin soisi että jupit, juntit, troolimiehet, mökkiverkottajat, uistelijat, virvelin viskaajat, turistit, ym. voisi nauttia niistä pitkään, eikä vaan pelkät ahneet juntit…

 23. Jokke sanoo:

  Kovia kalamiehiä,…hahaha… toi on jo täysin tyhmäää touhua.
  Miten ovat edes kehdanneet laittaa kuvia missä itse ovat, no jos tuollaista tekee, niin se kertoo jo paljon.

 24. […] Saa sieltä Vekaran seudulta muitakin kaloja pilkillä kuin karkureita. […]

 25. Ei kateellinen sanoo:

  Olen lueskellut”vekaran kirreistä”juttuja ja ihmettelen aiheesta noussutta kohua.Uskoisin,että on hyvä,kun joku viitsii narrata saimaaseen kuulumattomat kalat pois,vaikka yhdettömiin ja jakaa ne kylille jos ei itse jaksa syödä.
  Uistelijoille tuskin kirjolohista monikaan nappaa,koska se liikkuu rantavesissä ja syö pääasiassa muuta kuin muikkua.
  Ja luulisin,että se kilpailee taimenen ja saimaannieriän kanssa jossakin määrin samasta ravinnosta.
  Toivottavasti”kirrien”karkaaminen ei aiheuta luontaiselle kala/lohi kannoille tauteja tai muita loiseja,kun ne altaassa ovat saaneet antibiootteja ym.
  Kireitä siimoja pilkkijöille ja uistelijoille.

 26. valoaivo sanoo:

  Miksi kukaan ei vaivaudu selvittämään, kuinka suuren onkijaporukan kalat kuvaan on haalittu. Onko osittain kuvaväärennöstä? Onko totta, että kirjojen paettua paikalta kuhat tulleet tilalle? Eikö pikkukirre syökkään muikkua, tai vaappua.
  Kaikesta huolimatta onkikaa kirrevierailijat surutta pois, eivät kuulune joukkoon.
  Mistään lätäköstä koskaan onkimalla ei tiettävästi kaloja ole saatu loppumaan.
  Sulkavan Venäläiset lomailijat olisi pitänyt vietä sinne onkimaan, ehkä se olisi
  heille ollut matkailumainos.

 27. Gerlander sanoo:

  Poistaa järveen kuulumattomat kalat, jakaa ruokaa sitä tarvitseville ja negatiiviset arvostelut kuitataan muiden kalamiesten kateudella. Helppoa varmasti elää, kun kaikelle löytyy helppo tapa pyhittää teot ns. oikeiksi?

  Tuolla tavalla ajateltuna jokainen istutettu kuha kuhattomaan, tai kuhista tyhjentyneeseen järveen tulisi onkia tyhjäksi ja syöttää ne kyläläisille ilmaiseksi, ilman korvauspyyntöjä, eikö? Kalakateudesta sen verran, että herrat voisivat ottaa huomioon sellaisenkin näkökannan, että ehkä tekonne onkin hieman kyseenalainen ja varsinkin huonosti perusteltu.

  Ok, sitä tapahtuukin edelleen melko monessakin muodossa eri kalalajien suhteen, niin ammattimaisesti kuin kalamiesten toimesta, kuten vaikka Porvoossa viime syksynä, jossa itsekin olin kalastamassa. En silloinkaan ymmärtänyt sitä lihalaatikko idiotismia, mutta ainoa mihin pystyin vaikuttamaan oli oma tapani ja otin mukaan sen mitä perheeni syö.

  Jos herrat mestarikalastajat haluavat verrata, tai hakea tukea tekoonsa ammattikalastuksen puolelta, olisi kai silloin syytä alkaa kalastajaksi, ehkä saalista ei ainakaan jaettaisi ilmaiseksi? Jos niitä on myyty, vaikka skodan polttoainekulujen peittämiseksi, homma haisee kuin jätesäkkiin sullottu, limainen ja sulaneeseen lumeen sekoittunut verinen kirrekasa.

  Joku aikaisemmin jo vihjaisikin, että kyseessä on käänteinen kalamiehen kateus, eli kalat pitää äkkiä onkia tai verkottaa pois, ettei joku muu ehdi ensin. Kuten arvon herrat tuollapäin muailmoo tietävät, todellakin, joku ne käy verkottamassa pois, ja tuolta kannalta katsottuna mitään ihmeellistähän ei ole tapahtunut, mitä nyt muutama amatööri ”kalamies” munasi itsensä typerillä kuvilla ja ihan julkisesti vielä.

  • Jussi sanoo:

   – En halunnut sotkea ammattikalastajia asiaan, yritin vaan verrata tilannetta.
   – Kyseisellä alueella on käsittääkseni kielto verkkokalastukselle(?), joten niitä ei tiettävästi sieltä verkoteta, ellei tilannetta katsota niin pahaksi, että ne on poikkeusluvan turvin sieltä verkotettava.

   Kerrottakoot vielä että minä en harrasta kalastusta, enkä ole kyllä ammattikalastajakaan vaikka Skodan omistankin.

   Jokaisellahan meillä on oma suhteellisuudentajumme, moraalimme, omatuntomme ja muut mittaamattomat arvomme. Toiselle kolme kalaa on sopiva kalasaalis, toiselle kymmenen, jollekkin sata ja jollekkin enemmän. Osa on sitä mieltä ettei eläimiä saa tappaa ollenkaan! Missä sitten menee raja? Mikäli saalis päätyy ruokapöytään, eikä tunkiolle, eikä mitään rikollista, moraalin, omantunnon, tai kestävän kehityksen vastaista, saatikka muuten arveluttavaa ole tapahtunut, niin missä on sitten vika? Mielestäni kateudessa. Yksi on kateellinen siitä, kun oma moraali ei anna onkia kerralla kolmea kalaa enempää, tai ei saa kolmea kalaa enempää. Toinen on kateellinen siitä, kun toiset sai, eikä itse päässyt paikalle, kun Emäntä ei laskenut. Kolmas on kateellinen siitä, kun noilla kalamiehillä on Skoda.

   Maailma on siitä jännä paikka, että toiset näkee nälkää ja toisten maha roikkuu vyön ylitse. Tasan ei aina käy onnen lahjat. Maailmassa olisi monia konsteja poistaa nälänhätä, mutta ihmisten kanssa toimiessa se ei vaan onnistu – ei millään. Yhteisymmärrystä ei löydy ilmeisesti monessa muussakaan asiassa, kuten esimerkiksi kohtuullisessa kalansaaliissa.

 28. Gerlander sanoo:

  ”Mikäli saalis päätyy ruokapöytään, eikä tunkiolle, eikä mitään rikollista, moraalin, omantunnon, tai kestävän kehityksen vastaista, saatikka muuten arveluttavaa ole tapahtunut, niin missä on sitten vika?”

  Niinpä, muotoilit lauseesi hyvin ja kirjoitit oppineesti ”mikäli” etkä ”JOS”, mutta jo tuo ”mikäli” jättää mahdollisuuden siitä tunkio-osastosta. En usko, että kukaan tulee rehellisesti ilmoittamaan, että kaloja päätyi tunkiolle, roskiin jne. Provokaationa onnistunee varmasti ja hyvin monelta.

  Kohtuushan on toki subjektiivinen asia. Pakastaakin kalaa voi, mutta joku raja siinäkin tulee olla. Itse 4 henkisen perheen jäsenenä yritin päätellä minkä kokoisen perheen kohtuu saalis kuvissa näkynyt röykkiö oli ja kuinka pitkäksi aikaa siitä riittää? Itse kävin mielummin päivän parin päivän välein Skodallani Porvoonjoen rannassa muutaman tunnin yrittämässä kuhapäivällisen saamista, usein jopa siinä onnistuen.

  Joskus ne tulivat ehkä liiankin nopeasti, joskus kuhat olivat mielestäni liian suuria, monasti liian pieniä, eli alamittaisia ja ne kaikki vapautin. Kertaakaan mielessäni ei käynyt, että joku ne kuitenkin sieltä poimii pois, joko käyttöön, tai tunkiolle. Vapauttamisesta, varsinkin mitallisten kalojen suhteen voidaan olla ja ollaankin montaa mieltä, mutta aivan samalla moraalilla hyviä emokaloja voi vapauttaa kuin vasta mittakalaksi kasvavia.

  Tämä tuntuu olevan se suurin ero kalamiesten välillä, metsästäjät ovat jo hieman oppineet ettei kaikkea, ja varsinkaan kaikkia yksilöitä pidä tappaa, vaan jättää ne joko itselleen tai muille tulevaisuuteen, parhaimmassa tapauksessa jatkamaan sukua ennen lopullista kohtaloa.

  ”Siemenperunoiksi” kirjolohia ei voine kutsua, mutta niin kauan, kun kala on uimassa se säilyttää tuoreutensa paremmin kuin tapettuna. Eriasia on, haluaako kalamies haasteita, vai tankkaako vuoden kalaruoat kerta käynnillä?

 29. Henkka sanoo:

  voin kertoa läheltä seuranneena, että porukasta löytyy niitä ”kalamiehiä”. mitä ikinä sillä sanalla tarkoitetaankaan. mutta mies, joka tekee pyydyksensä itse, sillä menestyksellä että kaikki kisamehet haluavat hänen tekeleensä ostaa hinnalla millä hyväänsä. asuu järvellä, siis enempi vietetty aikaa kalastuksen parissa kuin minulla ikää(liioittelenkohan, en ainakaan paljoa). saanut kalaa, ja isoja, jopa kalavalheiksi luultuja kokoja ja MÄÄRIÄ. kun muut eivät saa kalaa, hän niitä nostelee, mistä ihmeestä johtuneetkaan. kirret, abborret ja muut herkut on aina jaettu kylällä, jopa valmiiksi savustettuna tai fileerattuna, rahaa ei olla otettu. listaa voisi jatkaa vaikka kuinka. sanoisimpa vaan että siinä vasta kunnon kalamies onkin, ottakeepa pojat opiksi! ja tää pojittelulukeutuu myös teille miehenikään tulleille harrastelijoille, jotka luulette olevanne kalamiehiä. olettehan te ehkä kerran pari uistelemalla ison taimenen saaneet 😉

 30. Gerlander sanoo:

  On teillä Henkka erikoiset perusteet nostaa henkilö jalustalle ja vetää polvillanne aaltoliikettä hänen edessä ??? Voisi kuvitella noista puheista ja teoista, että jossain päin Suomea eletään edelleen pula-aikaa, tai täydellisen onnellisessa, välinpitämättömässä autuudessa, jossa moisia tekoja pidetään jonkin sortin ihmeinä ja niitä hännystellään sankarirokin soidessa milloin milläkin tavoilla ja lipemisellä.

  Olenko väärässä, mutta soisit mielelläsi itsellesikin tuollaisen statuksen, että kilpamiehetkin kilvan vonkuisivat tekeleitäsi ja kyvyilläsi pystyisit ruokkimaan halutessasi vaikka koko kylän väen kaloilla, jotka olisit omatekoisilla pyydyksillä muiden ihmetykseksi pyytänyt? Fileoituasi ja valmistettuasi saisit vielä sen onnen, että voisit/saisit käydä niitä jakamassa köyhille ja kyvyttömille pojille ja muille harrastelijoille, sekä tietysti nälässä ja kurjuudessa eläville, joita meillä Suomen maassa leipäjonoista päätellen riittää?

  Tätä voisi jatkaa loputtomiin, mutta anteeksi vain, mielestäni todellinen kalamies ja hänen statuksensa on muutakin kuin suuret kalat tai saaliit. Se on se taito elää symbioosissa luonnon, tässä tapauksessa veden ja sen elävien kanssa, joka tuo kunnioituksen, siinä missä saaliit. Se, että on vain ottavana osapuolena vähät välittämättä siitä, onko hän ja lähipiiri ainoat jotka pitävät lihalaatikkokalastusta a) oikeutettuna b) järkevänä c) kunnioitettavana tekona, osoittaa vain pikkusieluista ”kaikki minulle heti nyt” luonnetta, joka yleensä kuitataan räkättävällä naurulla omille kommenteille, tai vetämällä jostain mukaan joku muu, vieläkin pahempi pahantekijä.

  Positiivisena asiana haluan uskoa, vaikka kuvan määrää ajatellen ei ole uskottavaa, että kaikki tapetut, pusseihin sullotut kirret olisivat menneet ravinnoksi, eikä tunkiolle.

 31. tuomo tiihonen sanoo:

  Gerlanderilla on kyllä hyviä pointteja noissa jutuissa mutta pitäis nyt kumminkin muistaa tilanne.50000 kiloa lohta hyvin pienellä alueella, 20-50 pilkkijää jäällä joka päivä joiden yhteissaalias pyörii siinä parissa tonnissa.Elikkä kyseessä erittäin harvinainen tapahtuma että kaloja saadaan satoja per ”kalamies”.Noista porvoon kuha jutuista päätellen Gerlanderin asuinseutu on etelässä,jossa ylikalastus jyllää nimenomaan ”kalamiesten”toimesta.Tais paraimmalla kuulopuheitten mukaan olla viime talvena 72mittakuhaa porvoossa.Joka etelän kalavesiä jonkin verran kalastaneena tietää ei oikein ole hyvä asia.Tästä syystä on helppo ymmärtää etelänmiesten vihat suurista saaliista joka tässä tapauksessa oli POIKKEUKSELLINEN.Vekarassa paljon kalastaneena ei varmaan pitäis paikasta paljon haastella mutta taitaa kesän rauhalliset kalareissut olla historiaa joksikin aikaa.Niin siellä on ollut ja tulee aina olemaan hyvän kokoisia ja mainion makuisia kirjolohia ”kalamiehille”.Kyllä Gerlander on oikeassa että ei se saaliin koko ole onnistuneen kalareissun mittari.Aina kun kalaan oon lähteny niin aatellu että jos joku vaikka yhden kalan vaikka sären saa,ni reissu on saaliin puolesta onnistunu.Tärkeempää on kokemus josta esim etelämpänä voi vaan haaveilla.Lukemattomia on ne kerrat kun on vekarasta käyty muutama kirre,taimen,harjus,siika,kuha,hauki(jotka muuten on todella hyvänmakuisia tuolla)ahven…ruokakalaksi ja saatu viettää päivä todella etten sanoisi ”sympioosissa” luonnon kanssa.Noita vesiä jonkinverran tuntevana voin huoletta sanoa että suuri osa karkureista painuu kuolleena pohjaan mutta kyllä osa oppii muikkua syömään ja on tulevinakin vuosina kovia siimanvetäjiä vekarassa kuten jo vuosia on ollut.Mutta haastetta antaa se tosiasia että Valoaivon kommenttiin viitaten ei oikeen vaappua niele.mutta haastehan on suuri osa kalastusta.nii ja miten tää SKODALLA ajelu liittyy nyt sitten mihinkään.pyörälläkö sinne kalaan pitäis mennä.

 32. Gerlander sanoo:

  ”Keskipaino 600-700g seassa jonkin verran 1-2kilosia.Laitettiin muovi SKODAN konttiin ettei sotkeennu(vinkkinä muille lahtareille).Oishan noita menny kaksinverroin kylille mut ei mahtunu autoon.Ois pitäny mennä volvolla!Pitäis vetää nuotta ettei jäis taimenilta elintilaa viemään.Kaikki vaan talkoisiin ni vekara puhistuu sinne kuulumattomista kaloista!”
  Skoda jutut liittyivät tuohon lausumaan.

  On varmaan huomautettava, että tarkoitus ei ole ottaa Jumalan roolia ja yrittää olla fariseus, tai muukaan kirjanoppinut. Minulla ei myöskään ole varaa moittia ketään ylikalastuksesta, varsinkaan vesillä jossa en kalasta. Käsittelin vain asiaa kuten muitakin vastaavia tapauksia, vaikkapa Porvoonjoella, tai missä vaan missä tuota tapahtuu, koska en todellakaan ymmärrä tuota lahtaamista vain satunnaisen, aivan käsittämättömän saalismäärän tuoman järjen sumentumisen vuoksi.

  Ylempänä viitattiinkin nuottaan ja taimeniin. Jäin miettimään tekisivätkö ko. kalamiehet samat temput, jos joku päivä taimenia tulisi vaikkapa 50 kappaletta? Veret pihalle ja fileiksi, tai savuun ja kylille jakamaan kalaa? Anteeksi vain, mutta en usko.

  Tuntematta Vekaran mahdollisuuksia kasvattaa, tai ylläpitää kalakantoja on vaikea sanoa kuinka paljon taimenen elinolot ja saalismäärät kärsivät pitkässä juoksussa tuollaisen kirremäärän vesistöön pääsystä? Voihan olla, että paine muikkukantaan toisi kantaan parannusta, kuten vaikka Säkylässä? Tosiasia kuitenkin on se, että vain pieni osa oppii syömään kalaa ravinnoksi, tai näin ovat viisaat, kirrejen kanssa pelanneet yleisesti opettaneet. Eivät ne heti kuitenkaan nälkään kuole, joten ovat varsin oiva kalastuskohde ja aivan syötävää ravintoa myös ihmisille, joten vuoden pari olisi kalamiehillä tuollapäin tiedossa aivan mukavia ja toiverikkaita reissuja tiedossa.

  Samalla päästään takaisin tuohon kateusasiaan. Joidenkin mielestä on ahdistava ajatus, että joku ns. ei paikallinen kalamies tulee Vekaralle niitä ”ei sinne kuuluvia” kirjolohia kalastamaan ja jokainen poisotettu on itseltä pois. Eikö pikemmin olisi hienoa asua ja kalastaa kalaisan ja saalisvarman vesistön äärellä, kuin sellaisen, jossa saalis on satunnaista ja liian usein ei toivottua?

  Tämä on juuri se syy, miksi en vain pidä siitä, että kaikki (omasta mielestä ei toivottu) poistetaan vain omien lähtökohtien ja näkemysten perusteella. Liian monta kertaa on hyvä kuha-, ahven-, haukivesistö imetty henkihieväriin ihmisten häikäilymättömyyden ja ahneuden tuloksena.

  Nuottakommentti oli sinänsä varsin hupaisa, ellei jollain sitten ole nuottaa joka osaa valita siihen jäävät kalat ja lajit? Mahtaisi paikallista kalastuskuntaa naurattaa, kun nuotta haalisikin sattumalta käsittämättömän määrän vaikkapa niitä suojeltuja taimenia? No toisaalta, taas olisi kylällä filettä ja savukalaa jaossa.

  Tämä Vekaran tapaus ei ole ensimmäinen, eikä viimeinen lihalaatikkotapaus, mutta toivo elää, että me kalamiehet ja muutkin vesillä ja luonnossa kulkijat oppisimme muunkin tavan käyttää riistaa kuin hamstraamalla sitä aina tilaisuuden tullen.

 33. pilkkijän muusa sanoo:

  Tuomolle kiitokset hyvästä ja asiallisesta kirjoituksesta.
  Lisäpisteet oman nimen käytöstä.
  Itsekin kirjoittelen nimimerkillä lynkkauksen pelosta…heh, heh…
  Olihan se meidän pilkkiukkeli siellä Vekarassa tänä päivänä ja sai 4 kirreä( siis yksi liikaa). Kaikki perkasin , kuten aikaisemmatkin kalat. Kompostiin menivät ainoastaan perkeet. Ainakaan meidän perheen kompostista ei kirrejä löydy, kaikki on fileoitu talteen ihmisravinnoksi.
  Tänään siellä oli kuulema noin 100 henkilöä onkimassa. Osa heistä satojen kilometrien päästä.
  Tänäänkin yksi onkija otti kylmän kylvyn ja aikaisemmin siellä on jäihin pudonnut 2 henkilöä. Onneksi kaikki ovat selvinneet sieltä pois.
  Pilkkiukko laittaakin terveisiä Lappeenrannan miehille.
  Yhden kirren laitoin graaviin, huomenna yksi pääsee paistinpannulle jne…
  Tällä kertaa ystävät jäivätkin ilman kalaa.
  Joka kevät jäiden lähdettyä siellä kuolleita kirrejä ajelehtii pitkin rantoja.(Itsestään kuolleita, syy tuntematon). Hirvittääkin ajatus ensi keväästä, sillä nyt niitä saattaa olla enemmänkin.
  Mistä riittää ravintoa n.100 000 kirrelle? Syövät pohjan pieneliöstön loppuun, mistä syntyy seuraava sukupolvi eliöstöjä vanhalle kalakannalle?
  Vekaraa pidetäänkin yhtenä Suomen parhaista kalapaikoista. Joten voinee olettaa että täällä on asiat osattu hoitaa hyvin.
  Vaikka kalastajia käy kaikkialta Suomesta, silti kaloja on siellä riittänyt.
  Lupamaksutkin siellä ovat kohtuullisia.
  Hyvää viikonloppua kaikille.

 34. Henkka sanoo:

  naurettaviin mittasuhteisiin menee koko juttu! asioista tietämättömät ja vesistöjä tuntemattomat(kuten minä) ihmiset puhuuvat vain omaa napaa ajatellen. ”tekisihän se mieli sinne pilkille, mutta maksaahan se bensakin jotain, jos vaikka porvoosta asti joutuisi tulemaan, mutta en minä kateellinen ole ollut, sittarin tiskiltäkin saa kalaa.” ja nyt vekaraan ajellaan ympäri suomeakin, onko nekin niitä kateellisia, ettei enää paikalliset ottaisivat enempää?
  odotan vastauksia siihen jussin esittämään kysymykseen: ”kuinka paljon on kohtuullista kerätä sieniä ja marjoja luonnosta?”

 35. Henkka sanoo:

  vielä lisäystä edelliseen. mietin vaan kuinka moni kalamies tulee esim 150 kilometrin päästä kalalle vekaraan, nappaa ekan 20 minuutin aikana ne kaksi kalaa ja nostaa vehkeensä ja lähtee pois. eihän niitä kaloja vissiin enempää saisi ottaa???

 36. Niin just sanoo:

  “kuinka paljon on kohtuullista kerätä sieniä ja marjoja luonnosta?”

  Aika säälittäviä yrityksiä perustella vesiemme viljan häikäilemätöntä massatappamista. Pikkuisen eriasia on nuo sienet ja marjat, ne ei lopu keräämällä ja kasvavat vuosittain uudestaan. Arvokalat kyllä loppuu varsinkin istutetut tai karaneet kuten ko. tapauksessa. Gerlander osaa pukea sanoiksi harvinaisen hyvin monien ajatukset moisesta toiminnasta. Tässä nyt on varmaan kuitenkin kyse tuollaisesta yhden porukan ja satojen kalojen kertamälleistä, joten jos fisut jakaantuu sadoille kalastajille tyyliin muutama per nuppi, niin se tuskin aiheuttaa pahennusta. Mutta jos muutamalle satoja per nuppi, niin kysytäänkin äkkiä missä kohtuus ja ahneuden raja. Perustelut on ainakin niin kaukaa haettuja, ensin on kyllä varmasti tapettu sumein silmin ja sitten on alettu vasta miettimään mihin nuo laitetaan ja jaettu kylille kun muutakaan järkikäyttöä tuollaisille määrille ei ole keksitty. Tätä periferian nälänhätää käytetään nyt sit perusteena, näiden kalamiesten luontaiselle ahneudelle ja verisokeudelle. Koittakaahan edes hetkinen miettiä ennekuin jatkatte noita Jeesuksen hommia ja otatte pyhimyksen roolin jakamalla nälkäiselle kansalle kalaa. Kalastuksessa monelle tärkeintä on itse kalastuksen tuoma jännitys ja saaliinsaamisen riemu, teillä näköjään myös valtaisa pätemisen tarve suurina muita enemmän saalista saavina kalamiehinä. Enää ei ole monikaan arvostamassa kyseisiä piirteitä kalastajassa, vaan kokonaisvaltaisesti asioista ajatteleva, luonnonvaroja kohtuudella hyväksikäyttävä nousee arvoasteikossa sata kertaa korkeammalle kuin huima saamamies. Jos tuollainen saamamies sanookin vapauttaneensa liiat pois, valikoineensa perheelleen tuoreena syötäväksi sopivat niin hattu nousee. Tämän suuntauksen kehityksen nykyajan kalamiesten arvostuksessa voitte kyllä helposti lukea näistä kommenteista ja eri palstoilta.

  Vekarahan on vain pieni virtapaikka saimaan vesistössä, joten onneksi nuo kalat leviää muuallekkin altaalle piakkoin, ei niistä valtaosa jää kuormittamaan läsnäolollaan tai katselemaan vain paikkaa jos muonaa ei ole tarjolla. Nämä muuallekin leviävät kalat kyllä ruokansa löytää, kuten kirre istarit kautta aikojen joten jos niiden annettaisiin vaan rauhassa hajaantua ja aiheuttaa elessään ja kasvaessaan mukavia kalastus tai ruokahetkiä koko vaikutuspiirissä oleville, eikä vain muutamalle mielestään sankaritekoja tekevälle. Teillä oman elämänne ”Veikko Hursteilla” alkaakin kohta olla jo kiire tappaa niitä loppuja ennenkuin poistuvat muuten alueelta. Ajakaa skodalla, Volvolla tai millä tahansa ajokilla, sillä ei ole merkitystä siihen että syyllistyitte suuren yleisön edessä säälittävän naurettavaan tekoon jolle ei ole mitään järkevää perustetta ja pönötätte sillä vielä nettisivuilla luullen että korotatte itsenne kalamiesten mittarilla korkeimmalle portaalle. kalaonnea!

 37. Henkka sanoo:

  mielestäni teidän perustelut ovat ”säälittäviä” siitä miksi niitä ei saisi ottaa sitä kahta kalaa enempi? ja säälittäväksi sen tekee se, että ensinnäkin tää vekaran tilanne on hieman poikkeus tapaus. hyvä vaan kun joku viitsi ne sieltä pois ottaa ja se että yritätte omaa kateutenne tai muuta oirettanne peitellä luonnon mukaisella elämän tyylillänne, HUH HUH. nostasitte tekin enempi kuin kaksi tai kolme kalaa jos kalaan menisitte(tai ylipäätään saisitte). sohvalta voi hyvinkin olla kateellinen, menkää kalaan ja nostakaa vaan… minäkin sohvalla makaan enkä kalaan ole menossa, mutta kateellinen en ole! siitä huolimatta, vaikka kyllähän nuo kelpaisivat 😉

  ja palataanpa tähän marja ja sieni juttuun. väitättekö etteivät ne eivät lopu kesken tai kaikille riittäisi tietyllä alueella tietyt marjat? hyvinkin mahdollista että naapurin pirkko on jo kerännyt ahneuksissaan kaikki korvasienet eikä muille jättänytkään. muistatte varmaan biologian tunnilta, että sienet ja marjatkin sadaan ”sukupuuttuun” eli loppumaan tietyltä alueelta. mikä se onkaan se kohtuus?

  menempä jääkaapillä syömään kaikki herkut pois ettei muille jää

 38. just niin sanoo:

  Etpäs poikaparka tiedä kelle kaloista tai niiden saamisesta vuodatat. Olen tähän ikään vapauttanut enempi isoja kaloja kuin tulet seuraaviin vuosikymmeniin saamaan. Käy jakamassa ne jääkaapin herkut nälkäänäkeville, eiks se oo vähän niinkuin tapana teillä? Meilläpäin ei oo nuo sienet ja marjat kuollu vielä sukupuuttuun joten voitte laajentaa reviiriänne jos niin on teillä paikallis kulttuurillisista syistä päässyt käymään.

 39. Urheilukalastaja sanoo:

  Kyllä muitakin näkökulmia asioille on kuin kateus johon mielellänne Savolaisina herkästi vetoatte. Voitteko kuvitella sitä? Minulle ei kelpaisi yksikään tuon kokoinen/makuinen kala pöytääni.

  • Henkka sanoo:

   mikäs noiden maussa nyt on vikana? voisin veikata että parempia kuin kaupantiskiltä ostettuna ja joku kalastajahan sanoikin aiemmin tällä foorumilla että ”kalat olleet syömättä,eikä rasvaa”. siis luulis olevan a-luokan kirjolohta pöyään.

   ja toki näkökulmia on monia. jotkut eivät vaan osaa ajatella ”tapauskohtaisesti”

  • Jussi sanoo:

   Joo, mulle ei kelpaa Aurajuusto, eikä kaalikääryleet. Meitä on moneksi.

 40. Jussi sanoo:

  Väliin on todettava että olisi kohtuullista muita kohtaan, että jokainen esiintyisi vain yhdellä nimimerkillä. Kiellettyähän se ei täällä ole, siis usealla nimimerkillä esiintyminen, mutta ei se kovin miehekästä ole. Varsinkin kun arvostellaan että toiset esiintyvät omilla naamoillaan (en kyllä ymmärrä miksi kukaan käyttäisi toisen naamaa?) ja nimillään, on mielestäni melko kohtuutonta että puskista huudellaan eri nimimerkeillä.

  Tämä viesti ei ole osoitettu ketään yksittäistä henkilöä kohtaa, sillä täällä on useista IP-osoitteista esiinnytty useilla nimimerkeillä. Tottakait samasta IP-osoitteesta voi myös useampi hekilökin kirjoittaa, mutta nyt ei liene pelkästään kyse tästä.

  Summa summarum: Ne joilla on munaa arvostella toisten tekemisiä julkisesti, luulisi pystyvän toimimaan sen verran miehekkäästi että pysyisi vain yhden nimimerkin suojassa. Varsinkin kun toiset ovat esillä omalla nimellään. Enkä tarkoita että näin olisi pakko toimia, itse vaan pidän tälläistä käytöstä hieman … (jääkööt julkaisematta).

  Jatkakaa.

 41. pilkkijän muusa sanoo:

  Urheilukalastajalle tiedoksi että pikkukirre se vasta hyvää on. Muikutkin ovat sitä parempia mitä pienempiä ne ovat.
  Kirjolohen osalta kookas kirre on liika rasvainen, joten vapaana uinut, rasvansa pois polttanut kala on ns. hippeimmillään ruoanvalmistuksessa.
  Urheilukalastajana tiedät kuinka iso kirre savupöntössä käyttäytyy.
  Nämä Vekaran kirrethän ovat tyhjäsuolisia, olleet varmaan ruokailematta koko vapaana olo aikansa, joten ei rehukaan niissä kyllä maistu.
  Maku on kyllä hyvä, johtuneeko niihin tumpatuista aineista. Tiedä häntä.
  Jalokalat kyllä ovat sitä parempia, mitä kookkaampia ne ovat, toisin kuin nämä karkurit.

 42. Urheilukalastaja sanoo:

  Luulisin että nuo kirre karkuritkin olisi kuitenkin parempia opittuaan ensin syömään muikkua ravinnokseen.

  • Ei kateellinen sanoo:

   Urheilukalastajalle voin vastata,että Vekarasta on saaneet ja itsekin olen saanut karkureita jo 20 vuotta.Kalat suolistettuani en ole vielä viime syksyyn mennessä löytänyt yhtään muikkua kirjolohien mahasta,niillä on ollut pääasiassa toukkaa ja ja ns.rautakalaa mahassa.Joukossa on ollut isoja kirjoja,suurimmat 6 kiloisia.
   En ole myöskään saanut niitä yhtään uistelemalla,mato-ongella kylläkin.

 43. pilkkijän muusa sanoo:

  Täälläpäin (erään nimimerkin mielestä Perähikiällä) on kautta aikojen ollut tapana antaa / jakaa omastaan myös toisille, ilman että saaja leimautuisi nälkäänäkeväksi tai leipää jonottavaksi EU:n ruoka-avun tarvitsijaksi ja ilman että antaja tekisi sitä pätemisen tarpeesta.
  Sama sitten olipa kyseessä kalat, hedelmät, metsän- tai puutarhan antimet jne.
  Myös osaamista voidaan antaa pyyteettömästi, sekä jossain määrin työsuorituksiakin.
  Voi olla että kaikkialla Suomessa ei toimita näin, ehkä teillä siellä todellakin pelottaa ottaa vastaan jotain ilmaiseksi saatua, koska elämänkoulu on saattanut opettaa, että ilmaisia lounaita ei ole.
  Tässä itsekeskeisessä yksilösuorittamisen maailmassa olisi jokaisen terveellistä saada ja myös antaa jotakin toisilleen, olipa se sitten vaikka osa kalasaaliista. Suosittelen.
  Veikko Hurstin toimintaankin joku vertaili. Se nyt ainakin oli kaukaa haettu, sillä eikös Hursti jaa nälkäänäkeville ts. huonompiosaisille kauppojen lahjoittamia tuotteita, valmistaen niistä aterioita jne. Kaikki kunnioitus kuitenkin Hurstien toiminta-ajatukselle, sekä leipää jakeleville tahoille.
  Tosin kalojen tms. antaminen kavereille ei niihin jonoihin tulle vaikuttamaan.
  Täällähän saaja voi olla ns. parempiosainen kuin antaja. Eikä sillä yhteiskunnan luokkarajalla ole mitään tekemistä tämän asian kanssa.
  Eivät nämä ole mitään sankaritekoja, vaan normaalia arkea, jossa on kiva jeesata kaveria, ilman mitään pyhimyksen roolia.
  Se kenellä täällä on jotain reilusti, haluaa varmasti ilahduttaa myös kavereitaan yhteiskuntaluokasta riippumatta.
  Mukavampi todellakin antaa ”saaliistaan” toisille, kuin heittää ns. haaskiin.
  Vaikka asutaankin ns. periferiassa, ei täällä nälänhätää kuitenkaan ole. Kaupasta saa ruokaa täälläkin ja uus-avuttomuuskin lienee tuntematon käsite näissä piireissä.

 44. Henkka sanoo:

  Hienosti kirjoitettu Pilkkijän Muusa!!! Juurikin näin. Harmi vaan ettei kaikki ymmärrä tai siis halua ymmärtää. Muistakee että voi asua muuallakin kuin betoni lähiössä, sivistystä on kehä kolmosen ulkopuolellakin ja tietysti ”opinions are like assholes, everybody has one”.

 45. vittu mitä kusipäitä sanoo:

  on siinä vasta kalamiehiä:D miks vitussa pitää tuommosia poikasia tappaa? pari pannulle ja muut roskiin.

 46. […] kun tuo kirjolohi-keskustelun pöly alkaa pikkuisen jo laskea, on aika tehdä aiheesta […]

 47. Jussi sanoo:

  Itä-Savossa oli tämän aamun lehdessä asiantuntijan näkemys tähän kuumaan aiheeseen. Hankkikaa lehti jostain kouraanne ja lukekaa sivu 6.

  Yleensä ottaen Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksessa Enonkoskella pidetään erittäin ikävänä onnettomuutena sitä, että Saimaaseen kuulumatonta kirjolohta pääsi luonnonvesiin kymmeniä tuhansia yksilöitä.

  Laitan muutamia lainauksia, jotka kaikki kuuluvat Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen (RKTL) Saimaan kalantutkimus- ja vesiviljely-yksikön tutkimusmestari Esa Hirvoselle:

  Se on mielestäni hyvin huono asia, ja toivottavasti kalat voitaisiin pyydystää mahdollisimman tarkkaan sieltä pois. Todennäköistä se ei ole.

  Verkkokassissa kasvatettujen kalojen pyydystäminen on tärkeää erityisesti siksi, että ne syövät samaa ravintoa luonnonkalojen kanssa. Kovinta kisaa käydään todennäköisesti muikusta.

  Kirjolohella ei ole pyynnissä alamittaa. Toivotaan että niitä jaksetaan pyydystää mahdollisimman isoja määriä!

  Maallikoiden arvailut, että tänä keväänä jäidenlähdön jälkeen Vekaran tuntumassa tapahtuisi kirjolohien joukkokuolemia, eivät pidä Hirvosen mukaan oikeastaan ollenkaan paikkaansa. -Näin ei tule käymään. Kaloilla yleensä, kuten kirjolohillakin, on aina omat tapansa selviytyä. Kalojen fysiologia on sellainen, että ne pärjäävät hyvinkin pitkiä aikoja vaikka kokonaan ilman ravintoa.
  Ote Itä-Savo lehdestä 29.1.2011
  Hirvosen mukaan Vekaransalmen pohja on sen laatuinen ettei pohjanuottaus siellä oikein onnistu. – Avovedestä voisi pintanuotalla kirjolohia ehkä jonkin verran pyydystää, mutta karkulaisten isoon määrään nähden pyynnillä ei saata olla juurikaan merkitystä, tutkimusmestari Esa Hirvonen pohtii.

  Toivottavasti nämä kalastajiemme kohtaan kovaakin ja pääasiassa asiatonta kritiikkiä heitelleet ymmärtävät asiantuntijan näkemyksen ja ajattelevat asiaa uudemman kerran. Vähemmän tyhmät arvostelijat ja haukkujakin esittäneet saattavat jopa ymmärtää muuttaa omaa subjektiivista näkemystään ja rohkeimmat jopa pyytävät anteeksi kalastajiltamme asiattomia ”heittojansa”. Itse en kyllä edes usko näitä heittoja oikeiden kalastajien heittämiksi, vaan lähinnä niiden, jotka haaveilevat aiheesta, tai muuten vaan asiaa ymmärtämättömiksi.

 48. Tutkija sanoo:

  Tutkijoita ja mutu lausuntoja on joka lähtöön. Tässä yksi. Ravintokilpailu Saimaan kokoisessa altaassa ja nykyisillä muikkupopulaatioilla on kyllä niin kaukaa haettua. Saimaassa on niin paljon muikkua ja harva petokala populaatio/Vesihehtaari että vaeltavina otuksina nuokin sinne sulautuu melkoisen helposti. Vekarassa siihen jäävät voi paikallisesti aiheuttaa jotain ongelmaa, mutta ns. luonnonkalat mikäli nyt ihmisen istuttamia niin voi kutsua (vaelluskalat) eivät jää tyhjään ruokapöytään vaan liikkuvat paremmille apajille hyvinkin herkästi. Samalla ajatuksella johonkin istutettavat kymmenet tuhannet taimen tai järvilohi istukkaat söisi kaikki muikut paikallisesti ja muille ei jäisi mitään. Mutta ei… ne lähtevät vaeltamaan ruoan perässä, leviten laajalti koko valtavalle altaalle.

  • Jussi sanoo:

   Koska viestini yhden nimimerkin takana seisomisesta ei tunnu tavoittavan kaikkia, on syytä valottaa keskustelun todellista luonnetta. Tämän Tutkijan tietokoneelta on lisätty tähän keskusteluun yhteensä kymmenen (10) viestiä, joissa yhdeksässä on käytetty eri nimimerkkejä! Tutkija nimimerkin ohella samalta tietokoneelta on esiinnytty tässä keskustelussa mm. nimimerkeillä; Urheilukalastaja, just niin, Niin just, Tarhan täti, Mieti, Asenne, Just joo ja Sairasta.

 49. Henkka sanoo:

  no huh huh, sairas äijä! tuo nimi kikkailijahan on täys urpo.löytyikin se todella kateellinen ihminen. tuo on jo sairasta!

 50. Hutkija sanoo:

  So what, tuossa sulle kymmenes. Asia on tässä pöydällä ei mikään hemmetin nimimerkki. Laittakaa kirjautumispakko jos haluatte pitää hiekkalaatikkonne puhtaana eikä tuhmat pääse sinne kirjoittelemaan

 51. Henkka sanoo:

  Mut siis ”asiassa” sinä näytät olevan erimieltä kuin me muut! Yritithän pönkittää mielipiteellesi kannatusta kirjoittamalla eri nimimerkillä samaa soopaa. eikö edes hävetä? tuskin edes kalastaja oletkaan, siis tod näk minäkin olen saanut kalaa enempi kuin sinä, vaik aiemmin luulin toisinpäin. kyllä hävis viimesetkin respectit.

 52. Hutkija sanoo:

  Jokainen voi lukea nuo kirjoitetut tekstit ja miettiä puhutaanko tässä nimimerkeistä vai jostain ihan muusta. Noiden muidenkaan nimimerkkien informaatioarvoa ei voi kovin kehua, joten kyseessä on tässä asiassa epäolennainen seikka johon alkuperäisen aiheen puolustajat/aiheuttajat koittavat siirtää huomion. Jos joku ulkopuolinen ei halua tällaisessa roskalaatikossa esiintyä nimellään, niin mitä sitten? Mielestäni en ole syyllistynyt mihinkään muuhun kuin arvosteluun mitä typerimmästä toiminnasta, se ei ole rikos joten virkavaltaa tuskin kiinnostaa pätkääkään selvitellä koneita IP:n avulla. Jos jostain syystä kiinnostaa niin tervetuloa käymään.

 53. Jussi sanoo:

  No niin, vetäkääpäs hetki happea!

  Palstallamme ei ole rekisteröintipakkoa, eikä ole edes pakko esiintyä samalla nimimerkillä, vaikka suotavaa se keskustelun ymmärtämisen kannalta olisikin. Toivon myös ettei täällä haukuta ketään millään nimillä, koska kunnianloukkauksen mahdollisuus on aina olemassa, kun toisia nimitellään. Mitään järkevää syytäkään en kiihkoilua lukuunottamatta toisten nimittelylle näe.

  Joko joku haluaa virkavaltaa IP-osoitteita tutkimaan? No, ilmeisesti se kunnianloukkauksen raja sitten jollain osapuolella täyttyi, kun virkavallan apua kaivataan. Harmi.

  Ja se toiminnan (kalastuksen / nimimerkkien vaihtelun /nimittelyn)typeryys… no, jokainen jättäkööt sen oman arvionsa varaan.

  Suosittelen järkevän keskustelun jatkamista varsinaisesta aiheesta, mutta asiattomuksien ja offtopicin jättämistä vähemmälle. Vielä konsanaan ei ole tarvinnut tällä palstalla ruveta keskustelua varsinaisesti rajoittamaan, varsinkaan kun sitä ei ole aiemmin jurikaan ollut, enkä haluaisi lopettaa tätäkään. Yritän kuitenkin parhaani mukaan ohjata keskustelun oikealle uralle, eli asiaan.

  Ja vielä loppuun, kunnianloukkauksen raja on oikeasti todella matala. Mikäli toista julkisesti nimittelee ja toinen pahoitaa siitä mielensä, on kaikki mahdollista. Harkitkaa tarkoin ennen kun hankitte itsenne oikeasti leivättömän pöydän eteen, varsinkin kun tuntuu että asiasta kiihkeimmin inttää henkilöt joita asia ei suoranaisesti kosketa. Minä en koe kunniaani loukatuksi, enkä kaipaa IP-osoitteiden tutkintaa. Asiallinen keskustelu riittää.

 54. Henkka sanoo:

  Puhutaan jostain ihan muusta kuin nimimerkeistä. Mut pointtihan olikin siinä, että negatiivistä ja suoraan sanottuna halveksivaa puhetta kalastajia kohtaan, on tullut sinun eri nimimerkeiltä eipä juuri muilta!

 55. Jussi sanoo:

  Nyt kun luin koko viestiketjun uudestaan, niin täytyy kyllä todeta että tässä täyttyy varmuudella kriteerit herjauksesta ja/tai kunnianloukkauksesta. Useita kertoja keskustelussa nimiteltiin tunnistettavia henkilöitä useilla erilaisilla herjaavilla ja halventavilla termeillä ja nyt kun vielä huomaa että niistä lähes kaikki on yhden henkilön hengen tuotoksia. Niin herjaus, kuin myös kunnianloukkaus lienevät tyyliltään rikoksia, joissa asianomistajan tulee tehdä rikosilmoitus tutkinnan käynnistämiseksi. En yhtään ihmettelisi vaikka sellaisen joku jättäisikin…

  Uskon kuitenkin etteivät nämä henkilöt, joiden kunniaa on mahdollisesti loukattu, ole kuitenkaan niin herkkä hipiäisiä, että yhden ihmisen kirjoittelusta jaksaisivat innostua. Enemmänhän nuo kirjoitukset kertovat kirjoittajastaan, kuin kalastajista.

  Kalastajat taasen saavat käyttäytymisestään täydet 10 pistettä. Asiallisia vastauksia, vaikka aiheetonta lokaa on kaadettu niskaan.

 56. Gerlander sanoo:

  Sattuneista syistä en ole voinut seurata ”keskustelua” hetkeen, mutta miten en yhtään ylläty siitä, että tarinan juoni ja varsinkin sisältö rönsyilee jopa henkilökohtaisuuksiin?

  Hämmästyttävintä on se, että jotkut eivät voi myöntää sitä, että ajattelemisen aihetta voisi olla, vaan pönkittävät omaa tapaansa, tai tekojaan keksimällä jotain asian tai aiheen vierestä. Onneksi? meillä Suomessa on vielä vapaus tehdä lähes mitä vaan, lain puitteissa (toisille lakikin tuntuu olevan vain simputusta ja ohjeistamista), joten kenenkään ei tarvitse muuttaa tapojaan jonkun nettikeskustelun, yleisen saati yleistyvän mielipiteen vuoksi. Näin ollen minäkin voin luvata, että vaikka valikoiva kalastus kiellettäisiin, niin vapauttaisin silti osan saaliista. Ei ole montaa kalareissua, etteikö jotain ”ei toivottua” saalista tule, vaikkapa selkäevästä tarttunutta lahnaa. Ison lahnan otan mielelläni, jos se on suusta koukuttunut, mutta kylkikalat vapautan, oli se sitten mikä vaan, vaikka ennätyslohi. Tämän päätöksen ja tavan takana voin seistä rehellisin sinisin silmin ja ehkä toisille ihmetyksenä, vielä ylpeänä.

  Mitä virallisen henkilön Esa Hirvosen kertomista lainauksista pitäisi joko uskoa, tai pitää totuutena jäänee näin aivan subjektiiviselle tasolle, vaikka lausumissa onkin vahva totuuden sana esimerkiksi kalojen kuolemisen ja selviytymisen kannalta. Totuus kuitenkin lienee myös se, että lainaaja on poiminut itselleen mieluiset kohdat haastattelusta, joka on täysin ymmärrettävää.
  Joku tuossa ottikin esille asian miten niiden ”hienojen” istukkaiden aiheuttama paine muikkukantaan olisi vähäisempi? Muikkuhan on siitä omituinen lajike, että kantaan pitää kohdistua painetta. Tämä oli siis erään nimeltä muistamattoman virallisen henkilön ymmärrys muikusta ja viittasi Säkylän pyhäjärven muikkukantaan. Tähän perustaen voi tämä kamaluus Vekaralla olla onnenpotku muikunkalastajille? Tulevaisuus kertoo mikä oli vaikutus.

  Mistä itse olin alunperinkin tässä tapahtumassa ihmeissäni, oli se, että kalamiehet, mielestäni ahneuksissaan, harkintakyky sumentuneena poistavat itseltään ja samalla muilta mahdollisuuden mukaviin ja antoisiin kalareissuihin tulevaisuutta katsoen. Uhka, että kalat, jopa istutettu ”luonnon kanta” uivat muualle on tosin varteenotettava ja siksi aivan ymmärrettävistä syistä kaikki on otettava mitä saadaan.

  Ihmettelen, ettei kukaan kalamies ole pitänyt tapahtunutta lottovoittona kotivesilleen. Onhan kirren kalastus järvimaisemassa huomattavasti mielekkäämpää kuin jossain hiekkamonttuun kaivetulla kalalammikolla, vai? Roskakalahan se ei voi olla, jos ja kun sitä kerran valmistettaan savu ym. menetelmillä koko kylänväelle.

  Yksi kysymys vielä loppuun. Kysyin aiemmin jakaisivatko mahtikalamiehet saalistaan jopa ruoaksi valmistettuna, jos saaliina olisi 50 taimenta tai järvilohta? Ottaisivatko he tuona iltana kaikki mitä saisivat, entä miten heihin suhtautuisivat paikalliset kalastusseurat ja muut kalamiehet? Olisiko tosiaan niin, että kaikki yllämainittu olisi hyväksyttävää ja suorastaan toivottavaa?

  • Jussi sanoo:

   ”Mitä virallisen henkilön Esa Hirvosen kertomista lainauksista pitäisi joko uskoa, tai pitää totuutena jäänee näin aivan subjektiiviselle tasolle, vaikka lausumissa onkin vahva totuuden sana esimerkiksi kalojen kuolemisen ja selviytymisen kannalta. Totuus kuitenkin lienee myös se, että lainaaja on poiminut itselleen mieluiset kohdat haastattelusta, joka on täysin ymmärrettävää.”

   Tekemistäni lainauksista saa uskoa kukin mitä haluaa ja ymmärtää ne miten haluaa. Lainatut lauseetkin olen valinnut oman harkintakykynyt mukaan ja se on tosi. Ihan koko juttua en jaksanut näpytellä, eikä se taida oikeastaan olla hyväksyttävääkään(?). Mikäli lainausten oikeellisuus epäilyttää, voi ne helposti tarkastaa hankkiutumalla kyseisen painotuoteen äärelle. Totuus voi hyvinkin muuttua, kun lainattuja lauseita lainaa vielä toinenkin henkilö. Ensin Itä-Savon toimittaja painaa sen mitä haluaa ja sitten vielä minä. Tiedättehän sen jutun, mitä aikoinaan koulussa testattiin – opettaja kuiskasi etupulpetissa istuneen tytön korvaan jotain ja tyttö kuiskasi seuraavalle ja …

   Näin ollen vapautan itseni vastuusta mikäli lainauksiini sisältyy virheitä, tai lainaukset on irroitettu asiayhteydestä niin, että asian juoni pääsee muuttumaan.

   Kalastajat kommentoikoot muita asioita, mikäli kirjolohien vetämiseltä ennättävät. Tarina kertoo että jään reuna on mustanaan ukkoa Vekarassa ja useat siellä muniaankin uittaneet jo. Toivottavasti ei kukaan huku virtaavaan veteen.

 57. Jari Tietäväinen sanoo:

  Kirjolohen eivät todellakaan vie ”elintilaa” luonnonkaloilta. Eivät nuo istukastaimenet ole sen kummoisempia kaloja kuin kirjolohetkaan. Molemmat oppivat syömään muikkua ja kasvavat.. ja Sulkavalla saadaan nauttia vielä komeista kirjolohista tulevaisuudessa. Nuo tyypilliset suomalaiset ”kalamiehetkään” eivät kohtuuttomalla teurastuksellaankaan saa kaikkia pois. Ihmettelen vain tuota että pitää tuollaisen muovikassipelleilyn jälkeen päästä nettiin kerskumaan noilla..

 58. tuomo tiihonen sanoo:

  Jaa millälailla kerskumaan?Voisitte lukea tarkempaa niin saattaisitte huomata kirjoituksia 1-10 kilosista kirjoista VUOSIEN ajan.Gerlander vois pikkuhiljaa ymmärtää miten kalarikas paikka on kyseessä.Suoraan sanoen kyllästyttää ja ihmetyttää näiden etelän perhopellejen kirjotukset.Perhostelkaa siellä 20sentin kurapuroissa kahluusaappaissanne ja jättäkää vekaran/muun suomen kalat meidän huoleks.Hölmöjä ootten!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 59. Gerlander sanoo:

  Olen hämmästynyt kyvystä kiertää aihetta ja samalla heitellä ilmaan kaikkea muuta mihin huomio voisi kiinnittyä, ettei tarvitsisi miettiä, kyseenalaistaa, tai jopa muotoilla vastausta johonkin pula-aikojen pakkosaalistusta muistuttavaan joukkohysteriaan. Sokeriksi pohjalle hra Tiihonen sortui spesifioimaan ja tuomitsemaan kaiken pahan aluksi ”etelän perhopellet jotka kalastavat kahluusaappaissaan 20cm kurapuroissa”. Ilmeisesti asiasta noussut keskustelun kaltainen kohu on tuonut herneen kenkään, tai aivokoppaan ja siellä se hiertää, ainakin vähän.

  Toivottavasti en pahoita Tiihosen mieltä kertoessani etten kalasta em. mainituissa vetimissä enkä puroissa, mutta kyllä, myös perholla kuin muillakin aktiivivälineillä. Pakko myös kertoa, että väitän kalastaneeni vieläkin kalaisimmissa vesissä kuin vekara, jos se jotenkin tuo keskusteluun pohjaa tai muuta tarvittavaa uskottavuutta?

  Kysymykseen jossa minua toivottiin, että voisin ”pikkuhiljaa ymmärtää miten kalarikas paikka on kyseessä”, vastaan, että näin olen käsittänyt aiemmista kirjoituksista. Samalla on pakko tehdä vastakysymys miten tuota pyynnön sisältöä tulee tulkita? Tarkoittaako Tiihonen, että kalaa on niin paljon, ettei lisää kaivata, tai se on jopa pahasta? Uskotteko todella, että pääosa kirreistä jää yhden kalastuskunnan alueelle, eivätkä uskalla tai löydä muualle muita kalastuskuntia ja heidän muikkujaan kiusaamaan?

  Samalla toivoisin, että alueen tuntevana hra Tiihonen ottaisi ja vastaisi edellisen kirjoitukseni viimeisenä olevaan kysymykseen taimenista ja niiden status arvosta.

  Huomautan loppuun, ettei olisi ensimmäinen kerta, jos maksaisin myös tuohon lääniin vieheluvan vaatiman hinnan, joten jätän omaan arvoon kommentin asian huolehtimisen vain ko. poppoon vastuulle, ja voitte vain arvailla miksi en luota teidän kala-asioiden huolehtimisen tavasta ja tasosta.

 60. Jussi sanoo:

  Pistelin eilen 2½ filettä yhdeltä istumalta tätä ”ruoka-apua” ja täytyy sanoa että kyllä oli hyvää. Paljolti kaupan lohen uhrina (surkeaa tavaraa!) elävänä ei näitä voi siihen verrata. Ne jotka puhuvat rehun mausta, eivät kyllä tiedä mistä puhuvat, tai sitten on hyvän makuista rehua. Kiinteä, maukas ja tuore liha, ei paljon paremmaksi voi muuttua.

  Kiitokset vaan sinne ”Savon ruoka-avulle”.

 61. Kirsi sanoo:

  Äh, tää on niin vanha juttu, eiköhän vaihdeta aihetta?

 62. Jussi sanoo:

  Oli Hesarin toimittajakin jalkautunut pakkaseen. Tämän päivän Hesarissa juttua aiheesta ja näkyi olevan pari kuvaakin Jorkista mukaan mahtunut.

 63. Henkka sanoo:

  Mitäs juttua oli, löytyykö se netistä? Otitko kuvan lehdestä?

 64. Jussi sanoo:

  On ne vaan herkullisia. Lähiaikoina on näitä Vekaran kirrejä syöty savustettuna ja melkoisen paljon. Hyviä on. Ruualla livahtaa pari filettä tuulensuojaan ja välipalalla file parille voileivälle. Ei voi paljon paremmaksi enää eväs tästä mennä.

  Eilen kävi kuitenkin sellainen vahinko, että lämpimät savukalat jäi lähtötohinoissa autotalliin työkalupakin päälle. Täässä kotosalla sitten etsittiin kissojen ja koirien kanssa niitä, kun oli jo vieraalle ehditty luvata että olisi savulohta tarjolla. No, puhelimella sitten selvisi että kalat jäivät väärään paikkaan – harmi.

 65. Encoffnili sanoo:

  идеал ср-во для похуденияэффективно быстро похудетьдиеты для тех кто хочет быстро похудьниколь хилтон на диетеправильное питание в постворохов владимир г. орск похудениепохудеть после родов диетапохудеть на гречневойпохудеть на 10 кг за месяц хорошие диетыистории похудения фотокремлевская диета меню на деньобучение на врача-диетолога в нижнем новгородекак похудеть не прикладывая особых усилийпраздничные рецепты диеты №1советы модного диетологакомпресс из крапивы для похудениякп кремлевская диета сахрный диабетзональная диета доктора барри сеарсапохудение водиеты для кормящих матерей для похудания

 66. Eikuulu sulle sanoo:

  vitun homot saatana jos kävelette vastaa nii vejän kuuppaan!

 67. vitun homot sanoo:

  noi kaikki kirret joutas tunkee teidän perseisiin!!

 68. Kalastaja sanoo:

  Kohtuuttomuudella ihminen saa aikaan tällaisia kohuja. Hauskaa oli lukea iskeviä mielipiteitä kirjolohen kalastuksesta ylipäätänsä, vieläpä vuosien takaisesti. Aika puoleensa vetevää kuvaa olette kuvanneet…. että jäällä näkyy kasa kirrejä ja tuo veren määrän ansiosta on teidän?

  Ei helvetti mikä munkki! Kateellinen olen omalta moraalilta kaikkien vapakalastuksien harrastajana. Tietenkin olen samaa mieltä moneen mieheen kohtuuttomuudesta, mutta ei tuota määrää saatana kukaan syö ellei löydy myymistä paikallisesti. Otan itse minkä tarvitsen, suurimmaksi osaksi C&R kalastan.

  Mielenkiintoinen jokamiehen-oikeus taas rahallisesti tulee esiin mielestäni että onko tapauksessa edes läänilupaa maksettu tai mitään lupia maksettu? Helvetin isot tappiot kalanviljelyslaitokselle tulee tällaisesta joukko karkaamisesta (50 000 kappaletta!?!?!). No ainakin on hauskaa ollut ja niinhän sen kalastuksen tulisikin olla! Hemmetti soikoon!

  Käki on tainnut kukkua myös viljelyslaitoksen pitäjillä. Ihan okei, että kalaisa vesi tulee Vekaransalmeen, mutta ei siitä viittä vuotta pidemmäksi ajaksi takerru saalista. Kalat kuolevat kuitenkin tietyillä tavoin, joko tulemalla saaliiksi tai luonnollisella kuolemalla.. Jokainen organismi häviää evoluutio-teorian mukaisesti tai kohtalon valossa täältä vesistä, joten turha on itkeä mielestäni mistään kalasaaliiden määristä, niiden runsaudessaan että vähyydessään. Luontanen laji ei kärsi mielestäni kirjolohesta tarpeeksi. Harmittaa ettei asiaa ole tarpeeksi tutkittu.

  Olisi oikein istuttaa kalaa vain suljettuihin kalastuslampiin ja vesistöihin, jossa ei olisi virtaavaa vesistöä.. ilmastonmuutos tuo tänne Patagonian tapaisen Jurassic Laken mieleeni, jossa missä muualla maailmassa saadaan näin suuria kirjolohia 9 lb-20lb joka vastaa 3,75 – 10 kiloisia LUONNON kirjolohia. Youtube linkki aiheesta! Englannin kielinen video.

  Kanssa pidän ilmiselvänä sen, että kateellisuus tulee rajana vain silloin kun on vähemmän resursseja kalastukseen käytettävissä ajallisesti. Hämärää puolta varjostaa kanssa tässä se että ihmisten mielipiteet tulvivat vain silloin kun on kyseessä luonnonkantasen kalojen määrän ylitys tai alamitan täyttänyt.

  Jos ihmiseillä riittää rahaa niin menkää PATAGONIAAN vaikka. Tämä on haave jonka toteutan. Kaikilla on omansa.

  • Kalastaja sanoo:

   Liittiäen vielä paremman videon Jurassic Lakeen. Laatu on täällä aivan tajuton näillä kaloilla !

 69. Kalastaja sanoo:

 70. Tellervo Hirvonen sanoo:

  Eipä ihan näin paljon kalaa tullut Viheristä Päijänteestä, mutta muuten meillä oli mukavaa. Kiitokset siitä Jormalle! Oikein hyvää valtakunnallista kalapäivää 29.8.12! toivottavat Viherin talkkarit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s