uuden kameran hankinta

Julkaistu 03.11.2010 | Kirjoittanut Jussi | Kategoria(t): Ostetaan, Uncategorized
Avainsanat:, ,

Kamerani Sony 5.1 megapixels DSC-W 12 ja Panasonic M 5 ovat palvelleet tiensä päähän.

Tarvitsen uuden kameran ja olen ajatellut, että pärjäisikö yhdellä videokameralla?

Saako uusilla videokameroilla kohtuu-hyviä valokuvia harrastelijakäytössä, ja onko siinä jotain järkeä?

Mille levylle, kortille kuvan/äänen tulisi tallentua?

Valon puute lienee yleensä harrastekuvaajan ongelma, mitä muita ongelmia lieneekään?

Kuvauksen harrastajat ja ammattilaiset, voisitteko auttaa minua tässä vaikeassa valintatilanteessa.

Odotan mielenkiinnolla tietoja uusista kameroista ja myyntitarjouksista.

Tärkeä kriteeri lienee myös summa, jonka kamera saa maksaa.

Olen ajatellut että se saisi maksaa korkeintaan 1300 euroa.

Terveisin Jorma

kommenttia
 1. Jussi sanoo:

  Muutama kommentti aiheeseen:
  – Sitä W12:a ei kannata hävittää, sillä se tekee todella laadukkaita kuvia, vaikka resoluutiota ei paljoa olekaan, tai ehkä juuri sen takia. Nykyisistä (kuluttajaluokan)pokkareista ei juuri mikään pysty parempaan, tai edes samaan.
  – Videokameralla ei tee juuri mitään, mikäli valokuvia meinaa ottaa – äärimmäisen kömpelö ja paljon W12:sta huonompi kuvanlaatu. Videokameralla on paljon helpompaa kuvata videota, mutta laatu ei ole pokkarilla kuvattua parempaa (ääntä lukuun ottamatta)
  – Ennemmin toisinpäin koko juttu – valokuvakameralla videota! Hakkaa monesti kuvanlaadussa videokameroiden laadun. Käyttöliitymä ei vaan ole suunniteltu videointia silmälläpitäen, mutta luulisin että valokuvat ovat kuitenkin se pääasiallinen juttu(?).
  – Kuvat tallentuvat kameroissa muistikortille ja videokameroissa kovalevylle, muistikortille, tai suoraan dvd-levyille. Se mikä on paras tapa lienee käyttäjäkohtainen ominaisuus. Mikäli ei meinaa videoita leikkailla niin varmaan suoraan DVD:lle ja muuten vaikka kovalevylle (joista tietokoneen kovalevy täyttyy hetkessä). (Itselläni tuo DV-kamera tallentaa nauhalle, mutta ei tule sillä kuvattua, kun pokkari hakkaa sen joka suhteessa)
  – Ongelmia on loputtomasti. Ilman tarkkaa tietoa tarpeesta niitä ei osaa oikein arvellakaan, mutta valovoiman puutteeseen ei auta kuin järjestelmäkamera ja hirveä kasa rahaa hyvään optiikkaan. Muutamilla valmistajilla on laadukkaita ja valovoimaisia (f/1.8) pokkareitakin, jotka kohtuu tyyriitä (300…600€), mutta laadukkaita. Samalla joutuu sitten tinkimään kaikista muista (turhista) ominaisuuksista, kuten suurista zoom-kertoimista.
  – 1 300 €:n budjetilla saa todella hyvät digivideo- ja digikamerat molemmat, eikä tarvitse kuluttajaluokassa edes suuria kompromisseja tehdä. Riippuen mitä nyt ollaan hakemassa(?), uskoisin että puolella, tai kolmanneksellakin selviää vallan mainiosti ja saa todella hyvän ratkaisun.
  – Lisätietoa löytyy esim:
  o http://www.digivideo.fi/wiki/index.php/Etusivu
  o http://www.digivideo.fi/phpbb2/
  o http://www.digicamera.net/keskus/index.php
  o http://www.digicamera.net

 2. Jussi sanoo:

  1 300 €:n budjettiin mahtuu vaikkapa juuri myyntiin tullut maailman ensimmäinen teräväpiirtotarkkuudella kolmiulotteista kuvaa tallentava videokamera kotikäyttöön (Panasonic HDC-SDT750 3D, Verkkokauppa.com), mikäli sellaista sattuu tarvitsemaan. Ja kyseinen videokamerahan on sitten vain ”hieman” ylihinnoiteltu, kuten kaikki vastaavat uutuus tuotteet, jotka sattuvat olemaan maailman ensimmäisiä luokassaan. Se tekeekö kyseisellä tuotteella valokuvauksessa sitten yhtään kännykkäkameraa enempää, onkin hyvä kysymys. Tuskin tekee. Veikkaan että Iphone, tai Nokian N8 matkapuhelimet hakkaavat kamerana tuon mennen tullen, sisältäen tietenkin monta muuta ominaisuutta.

 3. Esa Uotinen sanoo:

  Morjensta vaan!
  Serkkuni Olli vinkkasi, että näiltä sivuilta löytyis tuttujakin kasvoja.
  Olen tähän saakka ollut ihan tyytyväinen Nikonin digijärkkäriin (d40), joka on ollut mulla ehkä 5-6 vuotta. Kuvia olen ottanut noin 8000.
  Automatiikka hoitaa tarkennuksen ja valotuksen ja tarvittaessa myös salaman, mikäli ei huvita itse alkaa säätöjä veivailemaan.
  Nyt tosin epäilen kamerassani sittenkin olevan jotkin vikaa, koska saamani
  kalat näyttävät valokuvissa huomattavasti pienemmiltä, kuin nuo Jorkin saamat 🙂
  Muuten en kyllä ole huomannut kuvissani ”vääristymiä”. Tai hitto sentään, kyllä niissä vaimon ottamissa, niisä joissa olen ilman paitaa sittenkin jotakin on, mutta ihan eri suuntaan !!!

 4. jorma vasara sanoo:

  Kiitokset hyvistä kommenteista tässä kamera-asiassa. Sen verran kommentit auttoivat asian ratkaisussa, että sellaista kameraa en ainakaan halua, joka vääristää ja muuttaa kuvattavan kohteen kokoa tai muotoa.
  Tänään kävin kamerakaupoissa, jossa kuulin että videokamerat eivät nykyään juurikaan käy kaupaksi. Siitä huolimatta uutta mallia maahantuojan varastoista ei tunnu löytyvän. (Sony HDL-CX 550 VE)
  No, eipä huolta, vaimo tilasi uuden sohvan johon kamerarahat upposivat.
  Sohva on Laulumaan Basic, että silleen meni kamerarahat.

  • Jussi sanoo:

   ”…sellaista kameraa en ainakaan halua, joka vääristää ja muuttaa kuvattavan kohteen kokoa tai muotoa…”
   Pilkun viilaajana täytyy kertoa ettei sellaista kameraa ole olemassakaan, joka muuttaisi kohteen kokoa, tai muotoa… ellei sitten pirun kovaa lyö sillä kameralla… Ok, kuvan vääristymistä lienee kyse. Kuvan vääristymiä tulee halvoissa optiikoissa laitanaan, joko enemmän, tai vähemmän. Kuvan vääristymiä tulee myös kallimmissa (ja jopa kalleimmissakin) optiikoissa varsinkin laajakuvan päässä, kun haetaan pieniä polttovälejä. Samalla kameralla voi kuitenkin saada varsin virheettömiä ja vääristämättömiä kuvia, kun pidentää hieman polttoväliä pois sieltä superwide päästä. Kyse ei siis monestikkaan ole kameran huonoudesta, vaan laajakuvan ominaisuudesta, jolle nyt ei vaan voi mitään. Mikäli kuitenkaan ei halua sellaista kameraa, täytyy silloin tyytyä kameraan, jolla ei voi ottaa kovinkaan laajoja kuvia (kinovastaavan polttovälin tulee näin olla varovasti arvioiden >30mm!). Itselleni en tälläistä kameraa halua, sillä se rajoittaa niin paljon.

   Laajakuva (wide ja superwide) on juuri se käytännöllisin omissa tarpeissani, mutta ihmisiä sillä ei voi läheltä kuvata, tai ainakin kuvissa ihmiset ovat muuttaneet kovasti muotoaan. Muutama askel taaksepäin, tai hieman suurempi polttoväli kyllä korjaa tämän ongelman hetkessä.

   Videokameraako olet ostamassa?

 5. Esa Uotinen sanoo:

  ”Vääristymät”- kalat vs. vatsa. Pienempiähän nämä tuppaa sisäjärven kalat olemaan, etenkin oma saamani. Vaimokin tuntuu saavan suurempia ahvenia virvelillä, ihan mökkilaiturilta.(jopa 890g)
  ”Vääristymät” toiseen suuntaan paidattomissa kuvissa ja nimen omaan vatsani kohdalla, ikävä kyllä tunnustaa, mutta johtunevat täysin kesän grilliruuista sekä kyytipoikana nautituista oluista, ei suinkaan kamerasta!
  D40 on itse asiassa ostettu -07, sai silloin uudemman mallin alta edullisesti.
  Mukana tuli Nikonin AF-S NIKKOR 18-55mm.
  Sen ”tilalle” hankin kuitenkin Nikonin AF-S NIKKOR 18-135MM
  Kauempia kohteita varten hommasin Sigman 70-300mm parempi laatuisella APO optiikalla.
  Ruotsista tilasin Manfrotton ”Huttantutaa” jalustan (n.80e. edullinen?), sitten Saksasta kunnollisen alle puoleen hintaan.
  Tulihan kameran mukana myös tosiaan lisä salamalaite kinteän lisäksi.
  Kyllähän nää kamat laukun jo vaatii, eikä näitä aina viitti mukana roudata.
  Ihan kaiken varalle, sunnuntai kävelylle mukaan Canonin Ixus, jos jotain kivaa sattuis eteen. Ja onhan se puhelimessakin kamerainen ihan pahimman varalle!
  Kaikesta tästä oppineena, olen päättänyt pitää paidan päälläni ja kuvata vain vaimon saaliita ja jätää omat sinttini kissan syötäväksi ilman sen suurempaa
  todistus aineistoa!
  Tai jos nyt joku isompi sattuu, niin ehkä………

 6. Jorma Vasara sanoo:

  Kameran ostosta vielä:
  Olen iskenyt silmäni seuraaviin kameroihin, Canon digital Ixsus 1000 HS taskukameraksi ja Sony HDR-CX 550 VE lastenlasten (Oton ja Annin) touhujen kuvaamiseen. Saisivat lapset vuosikymmenten kuluttua katsella omia touhujaan, mikäli materiaali ja tekniikka sen sitten sallivat.
  Käytössäni on kyllä kolme kameraa, joista yksikään ei ole enää täysin 100% kunnossa, joten laitteiden päivitys lienee tarpeen.
  Esalla ja Juhalla tuntuu olevan melkoisen kattava kamera ja-tarvikevalikoima. Tuosta Esan kameran aiheuttamasta ”vääristymästä”en ole huolissani, sillä arvelen sen johtuvan Uotisten ja erityisesti Kostin huumorintajusta, joka näyttää periytyneen myös Esalle.
  Mitä tulee optiikan aiheuttamaan vääristymään, niin noissa mainitsemissani kameroissa se ei liene juuri mahdollistakaan, koska putken vaihtoa ei ole. Edelleenkin toivoisin, että antaisitte neuvoja asiallisen ja kohtuullisen hyvän kameran hankintaan. Toivomuksena on, että automatiikka hoitaa melekoisen hyviä kuvia. En tarkoita bikineissä olevia pitkäraajaisia…mutta kun tarkemmin ajattelee, niin mikä ettei.
  Kiitos ”poijjaat”, kun osallistutte ”papparaisen”kamerakeskusteluun.
  Terveisin JOV

  • Jussi sanoo:

   Ixus 1000HS vaikuttaa yhtä puutetta lukuunottamatta hyvältä kameralta, mutta objektiin polttoväli, konovastaava 36…360mm, on kyllä surkea. 36mm on jo niin kapea, ettei sillä sisätiloissa tarvitse enää paljoa kuvata, kun selkä on seinää vasten ja 360mm pokkarissa on täysin käyttökelvoton ilman hyvää jalustaa. 360mm lienee useimmille muutoinkin melko tarpeettoman suuri tele.

   Itse en voisi ostaa noi kapealla optiikalla olevaa pokkaria, vaikka siinä muuten asiat olisivatkin kohdallaan 320 €:n hinnan vastineeksi.

   Kun hankit pokkarin, jossa on hyvä video-ominaisuus, kuten ilmeisesti nyt keskusteltavassa 1000HS:ssäkin on, tulet huomaamaan ettei sitä videokameraa tarvitse mihinkään. Jää vaan jonnekkin pölyyntymään pokkarin hoidettua homman.

 7. Henkka sanoo:

  Canon EOS 550D vois olla yks vaihtoehto.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s