OBH Nordica pieni ja punainen

Julkaistu 23.10.2010 | Kirjoittanut Jussi | Kategoria(t): Jussin jupinoita, PikaSähkeet
Avainsanat:, , , ,

Meillä on ollut hetken tuollainen OBH Nordica merkkinen, pieni ja punainen, leivänpaahdin. Ensimmäinen havainto tuotteen ominaisuuksista oli se, että vaikka tuotteen pinnan mainostettiin pysyvän “viileänä”, ei se “ihan” pitänyt paikkaansa. Seuraava laitteen ominaisuus tuli selville muutamia viikkoja takaperin, kun yksi leipä oli siellä ilmeisestikin jo “joitain aikoja” paahtunut. Toisen “pesän” nostaja oli unohtunut tehtaalla avata ja näin leipä pääsi tippumaan tuon nostajan ohi ja näin jäämään laitteen sisälle…

Tänään paljastui sitten laitteen todennäköisesti viimeiseksi paljastuva ominaisuus. Sininen liekki ja autoradan sähkökäry eivät leipää lämmittäneet, mutta saivat ratkaisumallin leivän paahtimen kohtalosta varmistumaan.

Lyhyeksi jäi tuon paahtimen tarina tässä taloudessa, mutta koska kyse kuitenkin on pohjimmiltaan turvallisuudesta, olisin toivonut tämän tarinan vielä lyhyemmäksi. Voi olla ettei OBH Nordica merkkisiä laatutuotteita ihan heti tähän talouteen tarvita. Nielä on tuo samaa sarjaa oleva vedenkeitin jäljellä ja nyt jo hirvittää milloin se antaa kynsille…

Jussi

kommenttia
 1. TOMPPA sanoo:

  Jaa, ettei Nordican laatu kelevannu. Siskot varmaan muistaa ko meillä oli 80-luvulla vastaava. Oli muistaakseni DDR:n peruja Ja nimenomaan Nordica ja punanen pellikuorinen. Vuosikausia se tossa keittiössä pyöri ja Reino siihen varsinki suhtautu epäilevästi. Kuulemma saatto vielä rautalangalla laitella ulukokuoreen parit lisäpalat ja vielä kärvensi ukon mielestä keppeesti.

  Vaan lopulta sillekkin löyty oikea käyttö. Siihenaikaan Mk 1 Escortti katko varovaisesta ajotavasta johtuen etunapoja ja uuden laakerin sisäosan asenuksessa toi oli hyvä lämmitin, valvotuissa olosuhteissa !!!

  Mainio peli ko sen käytön oivalsi, käyttöohje ei kertonu!

  Lunta kolome senttiä ja pakkasen puolella.

  Näillä mennään !

  the one and only, vaaranpeikko

 2. Kirsi sanoo:

  Juu, mä muistan sen paahtimen. Vai sinne se sitten hävisi…..

 3. Jorma sanoo:

  Joo, joskus piti myydä näitä OBH NORTIKOITA, eikä paljon miellyttänyt tehdä sitä. Kuuluvat kevyeseen sarjaan. Toinen ja vielä huonompi oli nykyiset Ahma tuoteet. Muillakin tuotemerkeillä oli huonoja koneita. Usein kallis hinta tarkoittaa hyvää tuotetta.

 4. Jussi sanoo:

  Huomasin tuossa päivällä että onhan meille salakavalasti hiipinyt mikroaaltouunikin, jonka kyljessä lukee ”Nordica”, tosin ilman OBH:ta.

  Jorman kommenttiin että kallis tarkottaisi usein hyvää, sanoisin että paremminkin niin, että halpa tarkoittaa useimmiten huonoa. Varmemmin sattuu tällä säännöllä oikein, kun nykyisin myydään ihan täyttä paskaakin kauniissa pakkauksessa ja hyvin markkinoituna kohtuuttoman kalliiseen hintaan. Monessa tuoteryhmässä ollaan tultu siihen pisteeseen, ettei mistään oikein sitä kelvollista tuotetta enää löydä, kaikki on vaan sitä samaa sekundaa. Osta nyt halvalla ja ensi viikolla saat hankkia taas uuden.

 5. Henkka sanoo:

  Meillä on pari Nordican keittiöveitsiä ja niiden laatuun olen ollut tyytyväinen. Ne olivat hiukka tyyriimpiä veitsiä, mutta hintansa väärtejä. Veitset teräviä ja pysyyvät terävinä sekä niissä miellyttävän paljon massaa, joka tekee niistä miellyttäviä käyttää. Suosittelen.

 6. Jussi sanoo:

  Nyt kun näitä romuja sitten hajoaa, niin niitä sitten hajoaa. Tänään sitten levisi imuri…
  Tässsä tietokoneessa ei tietenkään toimi enää oikein mikään, ja edellinen raatokin on vielä selvittämättä. Stereot / DVD-soitin ei ole pelannut miesmuistiin ja joku muukin on rikki.

  Mikä ihme näitä nykyvehkeitä oikein vaivaa?

  Muistuu mieleen se aikoinaan meillä ollut (muistaakseni) DUX-merkkinen mustavalko televisio, mikä ei meinannut hajota sitten millään. Avuksi tarvittiin naapurin rouvaa (Hessa Tiilikainen) kukkia kastelemaan, jotta DUXin päivät täyttyivät. Jotain eroa on kyllä nykyisillä laitteilla muutamaa sukupolvea vanhempiin, jotka tuntui kestävän vaikka kuinka. Kodin pienkoneiden kestoikä tuntuu olevan samaa tasoa niiden akkujen kanssa ja isompien kodinkoneiden ikä jäänee sitten johonkin (3-5) vuosiin. Varmaan vikaa on myös käyttäjissä, mutta kyllä taso on laskenut laitteissa alas.

  • Jussi sanoo:

   Kun tuossa kerroin soittimista, jotka ei ole toimineet miesmuistiin, niin kerrottakoot sen verran lisää, että radio niissä vielä äsken toimi. Eilen sitten sammui radion puoleltakin kaikki valot ja sellainen hitsaussavu valtasi olohuoneen nurkan. Nyt näkyy emäntä nykäisseen jo töpselin irti seinästä – liekkö sitten merkki että niitä ei enää välttämättä taloudessa käytetä.

   Mielenkiintoinen ilmiö tämä kyllä on, kun rupeaa laitteet poikimaan, niin tuntuvat poikivan sitten laitanaan. Toivottavasti TV ja valkoiset koneet eivät halua osallistua tähän hajoamiskarnevaaliin.

 7. Jorma sanoo:

  Rakenssimme talomme 1984 jolloin kodinkoneemme hankittu ja toimivat vieläkin.Toiseen pakastearkuun ja jääkaapiin on jouduttu termostaatit vaihtamaan, ei muuta.Koneet ovat , Elekrohelios, Roosenlew ja Sylindä merkkisiä.
  Myös keskuspölynimuri toiminut ilman vikoja. Vahvin ja varmin kone ostettu 1973 ei vieläkään vikoja ja olen oikein toivonut, että tämä särkyisi. Sehän on tietysti Ailan Kenwoot. Moccamaster myös virheetön , kuten Panasonic mikroaaltouuni ja muut pienet keittikoneet. Ukkoselle altiita ovat olleet, anteenivahvistimet , valoautomaatit, videot, lankapuhelimet ja stereot niitä on palanut kasapäin.Tietokoneessamme menee mielestäni liikaa komponenteja.

  • Jussi sanoo:

   😀 Tuo Kenwood on kyllä jo legenda. Se todellakin saisi luovuttaa, mutta taitaa olla niitä laitteita ettei hajoa sitten millään. Muuten ilmeisesti hyvä laite, mutta minulle on ainakin jo tullut kuulovaurio (kysykää vaikka Kirsiltä!). No, hyvähän se on että naapurit kuulee kun Aila käy leipomaan – tietävät tulla tuoreelle pullalle. Ei taida tärypöydästäkään (betonielementtitehtaissa) ihan saman tasoista meteliä syntyä, liekköhän avaruusaluksen laukaisu kuinka meluisaa?

   Kylmäkoneet muuten kannattaisi taloudellisista syistä vaihtaa uusiin. Tällä sähkönhinnalla uusi kone maksaisi itsensä takaisin muutamassa vuodessa (jonka jälkeen pitääkin ostaa taas uusi, jne.).

 8. KaijaK sanoo:

  Ompa siellä mäenpäällä pohjoisessa yksi kestotuote kodinkoneissa. Se vatkain. Ehtaa DDR tuotantoa. On jo keräilykappale. Pari vuotta sitten televisiossa oli juttu brittikeräilijöistä, jotka näitä DDR kamoja hamusi- siis pistetäänkö sisarukset rahoiksi? Sehän on vielä yhteisomistuksessa;). Minulla on muuten OBHNordica vedenkeitin ja käytän sitä noin 3-5 krt päivässä – on kestänyt jo 7 vuotta. On tasan hintansa väärti ollut (sain sen lahjaksi).

 9. KaijaK sanoo:

  Piti vielä sanoman, että sen hankintavuosi lienee jossain 1970 luvun puolella.

 10. TOMPPA sanoo:

  Nonniinpäse, aina se on porukassa jo ku vääräuskone, niikö toi vanahin sisko.
  Toisekseen tunnetusti vatkaimen käyttö on täällä vaaralla aikaste vähästä, jos Kaija ei oo paikalla. Vaan saattashan sillä siimaa kelalle pyöritellä. Höh!

 11. Kirsi sanoo:

  THE vatkain, melkein vetää äänessä vertoja Ailan Kenulle!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s