Klapitalakoot

Julkaistu 19.10.2010 | Kirjoittanut Jussi | Kategoria(t): kuvia, Uncategorized
Avainsanat:, , ,

Heips!

Aluksi kuvittelimme mönkkärin olevan vain huvikäytössä, mutta toisin kävi, se onkin ollut hyvä rahtiheppa. Onhan sillä pappa tosin lapsiakin ajeluttanut ja kyyditetyt ovat olleet riemuissaan.

Nämä polttopuut jotka olemme nyt ajaneet, ovat olleet tiheässä taimikossa, siellä ei traktorilla olisi sopinut ajamaan. Mönkijä ja sen edeltäjä hevosmetsuri ovat sinne sopivia.2010 19.10. siirr. 006

Aika iso läjä puita ajettiin, eikä mönkkärissä tai kärryssä ole ollut mitään vikoja. Puut ajettiin salotien varteen kuivumaan, koska kotiin on julmetun jyrkkä ja pitkä alamäki. Puukuorma työnsi mönkkäriä alamäessä liukuna. Kotona taas on niin tuulista ja aukeata, että katsoimme parhaaksi pinojen paikaksi salotien reunustan. 

Salotien varressa oli kallion päällä kiviraunio, ja tasoitimme sen pinon pohjaksi. Arvelimme, että jospa se kestäisi pinon painon ja routimisen.2010 19.10. siirr. 003

Kuvassa ei siis ole rautatietyömaa, vaikka vähän siltä näyttääkin. Kotona olevat puut on kohta käsitelty ja metsässä olevat jäävät ensi kevääksi. Talvella ei rinnettä mönkijällä pääse ylös, vasta myöhään keväällä.

2010 19.10. siirr. 008

Nyt alkaa ison kalan uistelu, jos kelit sen vaan sallivat. Taas on kalojakin tullut, mutta en tällä kertaa laita niistä kuvia, ettei käy yksitoikkoiseksi.

Nyt on niin hyviä syöttejä, hyvä ettei tule itse niitä syötyä.

On herkuteltu taimenen, järvilohen, tyrnin ja herkkutattien kera. Valikoimasta juuri nyt puuttuvat enää ahvenfilee, metso ja hirvi.

Terveisin JOV ja Aila.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s