Mehtäkone

Julkaistu 09.10.2010 | Kirjoittanut Jussi | Kategoria(t): Jussin jupinoita, kuvia
Avainsanat:,

Jukka rakensi Jorkille tuossa männä kesänä tukkikärryn mönkijän perään. Tukkikärry on “hieman” tukevampaa tekoa kuin mitä kaupan vastineet. Ensimmäistä kertaa kun siihen törmäsin hakiessamme sitä Telakanavalta Pihlajaniemelle, tulin siihen tulokseen ettei mönkijä jaksaisi liikuttaa koko laitosta – sen verran järkyttävän raskas se oli ja teli ei tehnyt käsin sen liikuttelua yhtään helpommaksi.

Nyt on sitten kärri päässyt tositoimiin ja käyttäjän kokemuksiakin jo on.

2010 9.10. siirr. savotta 016

2010 9.10. siirr. savotta 037 2010 9.10. siirr. savotta 044 2010 9.10. siirr. savotta 020 2010 9.10. siirr. savotta 035 2010 9.10. siirr. savotta 0322010 9.10. siirr. savotta 029 2010 9.10. siirr. savotta 033  Kuvien mukana seuranneessa viestissä kerrottiin näin:

Tervehdys!

Suorastaan peto tuo polle. Melkoisia kuormia vetelee metsiköstä.

Tätä on nyt askarreltu parilla viikolla.

Peräkärry erittäin hyvä, nyt käytössä testattu. Aikaisemmin jo vahvaksi todettu, eikä ole pettänyt.

Minun käytössä runko saisi olla himpun pitempi ja sidontalenkit pitäisi olla siirrettävissä pankoissa.

Sermi näytää isolta ja onkin vähän korkea, mutta siihen saa kiinitetyksi työkaluja ja purnukoita.

Tolpissa pitäisi olla ohjurit jotta ne kestäisivät oikeassa asennossa.

Sermistä tosin voi pitää kiinni kuorman päällä seistessä, siinä se on hyvä ettei ole matalampi.

99 % onnistunut peräkärri, voin suositella muillekin.

T JOV

Kerrottakoot ettei ennakko-oletukseni osunut oikeaan, vaan kärry liikkuu mönkijän perässä yllättävän keveästi, jopa raskaasti lastattunakin. Kärryssä on kaikki osat liikuteltavissa ”keskiruotoa” pitkin, niin etusermi, pankot ja teli liikkuu vapaasti valittuun kohtaan. Näin painojakaumaa ja kääntösädettä voi säätää tarpeen mukaan. Renkaiksi on valittu mahdollisimman yleiseksi todettu malli, jota pitäisi löytyä joka talon nurkalta, joten levypyöriä ja renkaita pitäisi saada melko edukkaasti tarpeen niin vaatiessa.

Jussi

kommenttia
 1. TOMPPA sanoo:

  sehän on ko meiän fergun kärry, vaan kuormaaja pittää vielä laittaa.
  tulee muuten nyt satasella lunta, alakaa jo maa valkenee. Parkuan Erämiesten puolesta tiedotan, jotta kolome aikuista kaatamati. siis jahti etenee hyvin ja porukka sovussa.

  peikkotomppa

  • Jussi sanoo:

   Vai lumena tulloo jo alas. Teköö hyvissä ajoin talavea, vaikka vielähän nuo lumet ennen joulua ennättää useaan otteeseen sulaakkin.

   Taitaa hirven mehtuu mennä tänä syksynä meleko joutusaan ohi, tai mistäpä sitä tietää miten talvi muuttaa asiaa, mutta perinteisesti se ei ole siellä nurkilla ainakaan helpottanut, vaikka toisin voisi luulla.

 2. Jussi sanoo:

  TUOTEKEHITYSIDEA:
  Kyseisessä kärrissä tuo ”selkäruoto” on tulpattu takapäästään umpeen. Mikäli se kuitenkin olisi auki, voisi näissä pitkien risujen ajossa hyödyntää sisään menevää jatkoa, jossa olisi joku 1,5m mittaa ja vielä yksi kevyt panko päässä. Jatko voisi olla kevyttä materiaalia, kuten alumiinia ja panko samoin. Näin nuo hännät saisi tuettua hieman paremmin mukaan. Tosin eihän tuossa nyt suurta vahinkoa tapaudu, vaikka hieman tonttia lanaavatkin, peruuttaminen vaan pitää unohtaa.

 3. TOMPPA sanoo:

  yritin ainaski laittaa lumikuvia sähköpostiisi. -0,4 tällä hetkellä pakkasta joten saattaapi olla aamulla lipakka työmatka. renkaita en kuiskaa vielä viihi vaihtaa. menen vaikka myöhemmin töihin ko on mahollisuus.

 4. jorma sanoo:

  Tomppa…MF.llä töihin ,jos luikasta on.

 5. TOMPPA sanoo:

  kyllähän sitä jorma vielä kantsii oottaa, ennenko ottaa järeemmät pelit töihinpääsyyn. tammikuu tapansa näyttää ja miten se meni. jos vanahatmerkit paikkansa pitää on joskus aamulla vastasa metrinen kinos. ja sillon vasta veri punnitaan.

  tomppa

  aamulla oli taas sentti lunta vaan tie ei liukkaat ko suolaavat ton talvivaaran vuoksi. nyt kolome pakkasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s