Oivaltamisen hienous

Julkaistu 13.09.2010 | Kirjoittanut Jussi | Kategoria(t): Jussin jupinoita
Avainsanat:, , , ,

Olen, olemme saaneet muutaman viikon sisällä olla todistamassa oivaltamisen suunnatonta riemua. Ensin tuossa viikko, tai pari takaperin Anni kyseli että kuinka lasketaan sataan (100)? Lupasimme auttaa, jos Anni laskisi, mutta varoitin että matka on pitkä. Kun tukea oli luvattu, lähti Anni rohkeasti matkaan, ja kuin yks kaks oltiinkin sadassa ja mentiin ihan reippaasti ohikin. Apua ei juurikaan tarvittu, vaan pitemminkin luottamusta siihen että sitä on saatavilla. Voi sitä voiton riemua kun sitten huomattiin että sata on oikeasti joku käsitettävä luku, jonne voi itsekin tarvittaessa laskea! Vaikea on aikuisen kuvailla tekstin välityksellä sitä onnistumisen iloa.

Anni uimassa kesällä 2010

Keväällä Anni kävi uimakoulun aloittelijoille suunnitellun kurssin, mutta ei se ihan putkeen mennyt. Sellainen peruspelko vettä kohtaan oli ja siitä ei uimakoulussa eroon päästy. Toissa iltana sitten tapahtui se suuri valaistuminen veden suhteen. Anni uskalsi oikeasti sukeltaa ja sekös avasi ihan uuden maailman. Oli siinä Iskä ja Äiskä onnessaan, kun homma aukesi viimein. Tänään sitten uitiin ilman kellukkeita jo koko lasten altaan poikki (leveys suuntaan) niin, ettei mukana ollut ollenkaan kellukkeita, eikä jalat kertaakaan osuneet pohjaan. Ai sitä riemua, minkä (Isä) lapsi voi onnistumisen johdosta kokea!

Jussi

kommenttia
 1. Kirsi sanoo:

  Oli äitikin hieman ylpeä 🙂

 2. KaijaK sanoo:

  Annin suhteen en ole ollut ollenkaan epätoivoinen, siis että tottuisi tuohon veteen. Mutta ongelma onkin tämä 46 vuotias vesipelkuri. Milloinkahan minä oivallan? Kysynpähän vaan.
  Ja samalla kommentti siihen juoppohalvaukseen. Joskus 25 vuotta sitten Jukalla oli värttinähermohalvaus kädessään – se siis lienee se juoppohalvaus. Ja siihen oli kyllä osasyyllinen alkoholi. En tainnut silloinkaan kovin nätisti sanoa…..

 3. aila sanoo:

  Kyllä mummikin on Annista ylpeä, monestakin syystä.
  Sataan laskeminen on kova juttu sinänsä, mutta uimaan oppiminen se vasta kova juttu onkin. Hienoa Anni ja lämpimät onnittelut täältä Savon mummolasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s