Sorsastuskausi starttasi

Julkaistu 21.08.2010 | Kirjoittanut Jussi | Kategoria(t): Jussin jupinoita, kuvia
Avainsanat:, , , ,

Eilen päivällä alkoi uusi sorsastuskausi. Päätimme Repan kanssa mennä katsomaan paikallista tarjontaa Ridasjärvelle. Edellisen kerran olin tuolla käynyt joskus –90 luvulla, tai ehkä 2000-luvun ihan alussa, joka tapauksessa silloin oli käytössä vielä kotimainen valuutta. Muistelisin että tuolloin lupa maksoi 20 markkaa, kun nykypäivänä luvan hinta on vaatimattomasti 70€! Hieman on inflaatio iskenyt sorsastukseenkin.

Laaki ja (pieni) vainaa

On siinä muuttunut moni muukin asia tässä välillä. Kun viimeksi paikalla olin, oli siinä jotain suurta urheilujuhlan tuntua, kun osallistujia oli pilvin pimein. Niin että välillä haulit ropisi omalle hatulle, kun äijjää oli joka puskassa ja puskien välissä veneissä. Nyt paikalla oli vain muutamia urheita.

Repa tarkkailee josko jotain näkyisi

Liekö sitten valtavasti vähentynyt lintukanta, vai vielä sitäkin rajummin noussut luvan hinta syy siihen, ettei väkeä enää paikalla juurikaan ole. Oman lupani lunastin joskus lähes tunti aloituksen jälkeen ja siinä seisoo juokseva numero 46.

Hakemista Tässä lajissa nimittäin kohtuullisesti suurempi sakki auttaa toinen toistaan. Kun porukkaa liikkuu ja piiput paukkaa, on lintuja aina jokunen ilmassa ja tilanteita tulee ja menee. Nyt ei montaa laukausta päivän mittaan kuulu, eikä linnut mihinkään liiku, kun ei ole tarve.

Repa siivous hommissa

Tehokkain pyyntimuoto ei kuitenkaan vuosien saatossa ole mihinkään muuttunut. Jos sinulla on noutava koira, ei haulikkoa tarvitse mukaan ottaa. Parhaiten saalista saa tuolta kaislikoista hakemalla, kun miehissä kuolleen linnun löytäminen heinikosta on melko hankalaa. Koira sen sieltä kuitenkin useimmiten veneeseen tuo, olipa sen itse, tai naapuri tiputtanut.

Naapuri vene

Meillä homma alkoi niin, että heti rannasta päästyämme toimittaja tuli meistä juttua tekemään. Räpsäisi muutaman kuvan ja kaivoi lehtiön esille. Aamuposti nimisen julkaisun toimittaja kertoi ettei ensimmäisen tunnin aikana ollut tullut kuin muutama laukaus ja että Repan ampuma sorsa oli tippunut tuonne noin. Hieno ammatti kaverilla, kun saa päivänsä puskassa viettää!

haukkoja lukuunottamatta ei mitään näköpiirissä

Sen verran vuodet olivat myös paikkaa muuttaneet, että kalasääkset olivat kadonneet. Niitä kun oli vuosikymmen takaperin lätäköllä vielä melko runsaasti ja nyt ei bongattu ensimmäistäkään. Haukkoja järven yllä pyöri kyllä melko runsaasti.

Kerrottakoot vielä että vaikka karhustus kausi alkoi myös eilen, emmekä onnistuneet kaatamaan kuin yhden karhun veneessä ollessamme.

Jussi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s