Vieraita kaukaa

Julkaistu 23.07.2010 | Kirjoittanut Jussi | Kategoria(t): Jussin jupinoita
Avainsanat:,

Olimme Annin kanssa kesälomaa viettämässä Mummolassa Pihlajaniemellä, kun saimme taloon vieraan kaukaisilta mailta. Chih-peng,Chang (Myöhemmin Lenty) oli saapunut aina Taiwanista saakka suomeen ja Savoon. Suomessa Lenty oli 4H-kerhon vaihdossa ja Karstun Timolla ja Liisalla vieraana kuukauden ja sitten toisen jossain Lahden seudulla.

Lenty kalaa savustamassa  Teetä itämaiseen tapaan

Lentyn kanssa turistiin niitä ja näitä huonolla englannilla. Yllätyksekseni huomasin Taiwanin ja suomen olevankin hyvin samanlaisia, vaikka ovatkin täysin erilaisia. Heillä on tietenkin tuhansia, tai kymmeniätuhansia vuosia vanha Kiinan kulttuuri ja me olemme hieman nuorempi kulttuuri, mutta muutoin asioista oli löydettävissä käsittämättömän paljon samaa. Molemmilla on naapurissa suurvaltio, jonka kanssa on ollut joskus hieman kränää, eikä suhde kummallakaan taida olla vieläkään ihan selvä suureen naapuriin. Molemmilla on hyvin samanlainen oppi- ja asevelvollisuus, yms.

Lenty itse opiskelee yliopistossa, mikä on kuulemma Taiwanissa sellainen perus minimi koulutustaso. Siellä se ei kuulemma tarkoita vielä mitään, kun kaikki sen vähintään suorittaa!

Olen aina kuvitellut että ulkomaalaiset eivät meidän saunan lauteita paljoa kuluta, mutta tämän herrasmiehen kohdalla voin todeta että joka kerta (2 kertaa) kun olen Lentyn kanssa saunonut, olen itse saunasta ensin joutunut poistumaan.

Mukava kaveri kaiken kaikkiaan.

Jussi

kommenttia
  1. aila vasara sanoo:

    Just niin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s