Kotona

Julkaistu 23.04.2010 | Kirjoittanut Jussi | Kategoria(t): Jussin jupinoita
Avainsanat:, ,

Kiitos tuhkan, on autossa tullut istuttua sitten edellisen postauksen ~4 500 Km ja ihan joitain tunteja. Viimeisestä viikosta lähes puolet olen istunut Ford Transitissa sisällä. Jalat on niin turvoksissa, ettei kengät meinaa mahtua enää jalkoihin, kiitos istumisen ja kevyen ruokakulttuurin (ja ehkä parin oluenkin). Bratwursteja, snitzeleitä, brezeleitä, sauerkrauttia ja kaikkea muuta todella suolaista ja rasvaista on tullut pisteltyä aivan liikaa ja sen kyllä huomaa. Annoksetkin kun tuppaa tuolla olemaan melko reiluja ja pula-ajan kasvatuksen saaneena lautanen syödään tietenkin tyhjäksi. Se täytyy sanoa että ei tuolla suolaa kyllä ruokaan tarvinnut lisätä.

Menomatka vetäistiin Via Balticaa pitkin ja takaisin tultiin uusia siltoja pitkin Ruotsiin ja sieltä Kappelskäristä rahtilaivalla Naantaliin. Molempia reittejä pitkin matka oli pitkä!

Reissussa huomasi, että kyllä koko Eurooppa on sekaisin näiden matkajärjestelyiden kanssa. Monia varsin luovia ratkaisuita ihmiset olivat keksineet lähes mahdottomiltakin vaikuttaneissa tilanteissa. Kun huhu kiersi että olimme Euroopassa ja joskus menossa kotiinkin, tarjottiin meille kyytiin mukaan matkalaisia. halu päästä kotiin tuntui olevan monella kova. Pitkin kotimatkaa tapasimme suomalaisia huoltoasemilla, jotka olivat tulossa keinolla, tai toisella kohti kotia. Toiset hitaammin, toiset nopeammin.

Veikkaan että jonkun sortin recordi tehtiin kyllä tuossa menomatkalla. Siitä kun Transit starttasi Keski-Uudeltamaalta, kirjauduimme Münchenissä hotelliin 33½ h päästä sisään ja matkan olimme taittaneet kuorma-autolla, ainoastaan yhden kuskin toimesta! Koetapas itse tuota.

Ihan ilman haasteita ei matka tietenkään sujunut, niistä pitivät huolta Puolan tieverkko, saksan poliisi, Transitin vikaantuminen, pienehkö matkaväsymys, sekä tietenkin lauttapaikoille lievä tungos.

Palataan varmaan myöhemmin vielä tähän aiheeseen, mutta tällä kertaa kaikki tässä. Nyt hyvin ansaituille päikkäreille.

Jussi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s