Savuna ilmaan

Julkaistu 16.04.2010 | Kirjoittanut Jussi | Kategoria(t): Jussin jupinoita
Avainsanat:, , , , ,

Sunnuntaina pitäisi lähteä puolen päivän aikoihin lentäen Saksaan. Nyt tilanne näyttää vähintäänkin haasteelliselle, sillä koko suomen ilmatila ja suuri osa Euroopan ilmatilasta on kokonaan suljettu tulivuoren purkauksen vuoksi. Asiatuntijat puhuvat päivistä, mutta kukaan ei osaa sanoa kestääkö tilanne päiviä, vai kuukausia. Tulivuoren purkaus Islannissa voi kuulemma kestää vuodenkin, tai ainakin useita kuukausia. Se kuinka tuulet ilmassa olevaa tavaraa kuljettaa, onkin sitten se vaikea juttu.

Illalla eräs viisas mies töllössä kertoi mitä se “savupilvi” oikeastaan pitää sisällä. Kun laava törmää jäähän, muuttuu laava hetkessä lasiksi ja höyrystyy jää salaman nopeasti. Nopea höyrystyminen johtaa “räjähdykseen” jolloin pientä lasin sirua nousee korkealle ilmaan, kaiken muun epäpuhtauden mukana. Eli kun lentokone sitten ajaa tähän pilveen, on se kuin lasikuulapuhalluksessa, eikä se näkyvyysongelmien lisäksi ole välttämättä koneelle hyväksi. Kuluttaa kuulemma siipiä ja kuomua, yms. ja pahimmillaan sulaa turbiiniin…

No, kuinka sitten sunnuntaina käy, sitä ei taida tietää kukaan vielä. Sen kuitenkin osaan arvata, että mikäli matkaan pääsee, on lentokentällä vähintäänkin pieni kaaos.

Jussi

kommenttia
  1. Lentokentän kaaosta odotellessa… Islanti herätti ihmisten luovuuden.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s