Youtube ohje

Julkaistu 08.04.2010 | Kirjoittanut Jussi | Kategoria(t): Jussin jupinoita, ohjeet
Avainsanat:, ,

Pannaan tähän vielä pikaohje, kuinka katsot Vasaran Paukkeessa olevaa videosisältöä. Videot on tallennettu youtube:n palveluun ja ympätty sieltä tänne sivuille.

1. Paina 1. Paina videoikkunan vasemmassa alareunassa olevaa kolmion muotoista “play” napia, jotta saat kuvan “pyörimään”.

2. Valitse resoluutio2. Videoikkunaan pitäisi ilmestyä edellisen vaiheen jälkeen äänenvoimakkuuden säätimen oikealle puolelle resoluutiovalikko. Se tarjoaa oletusarvoisena jotain resoluutiota, tässä tapauksessa 360p, joka on melko huonolaatuista, eikä kestä katsomista suuremmalla ruudulla. Parempi resoluutio ottaa aikansa huonoilla yhteysnopeuksilla, joten kärsivällisyyttä tarvitaan. 1080p resoluutio on jo niin kovaa, ettei esimerkiksi tämä minun koneeni jaksa sitä enää pyörittää, joten oma valintani on yleensä 720p.

image 3. Suurenna nyt valitsemasi kuva koko ruudun mittaan. resoluutio valitsimen oikealla puolella olevasta “laajenna” näppäimestä. Nauti esityksestä.

Hitailla yhteyksillä voi olla viisasta painaa “pause” päälle ja odottaa että video latautuu kokonaan, ennen kuin sitä käy katsomaan. Näin välttyy ärsyttävältä kuvan nykimiseltä. Mikäli video on kokonaan latautunut, mutta silti nykii, on kyse silloin tietokoneen asetuksista, tai tehottomuudesta. Tällöin kannattaa pudottaa resoluutiota pykälää pienemmäksi (tai hankkia tehokkaampi kone).

Jussi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s