Foul LSD

Julkaistu 12.03.2010 | Kirjoittanut Jussi | Kategoria(t): Faktat, Jussin jupinoita, Myydään, täh?
Avainsanat:, , , , , , , ,

Ei, en ole avautumassa huumekokeilusta, vaan kertomassa ladattavista akuista. Kaikkihan tietävät ne pötkylät joita paristoiksi, tai pattereiksi kutsutaan. Paristoista on olemassa kehittyneempikin (?) ratkaisumalli, jota akuksi kutsutaan. Akkujen tekniikka taas hakee vielä muotoaan ja parhaat akut hakkaavatkin alkali paristot jo mennen tullen, mutta huonoilla akuilla ei ole jakoja hyville litium, tai edes alkaliparistoille. En jaksa koko historiaa tässä alkaa selittämään, joten tiivistän asian kolmeen kirjaimeen LSD. LSD on lyhenne sanoista Low self-discharge ja tarkoittaa vapaasti suomennettuna ainoaa akkutyyppiä jota kannattaa kotiin kantaa.

Napa Normaalisti LSD akkujen kapasiteetti on ollut AA koossa sellaista 1800…2100mAh vähän valmistajasta ja merkintätavasta riippuen. Omat kokemukset rajoittuvat aikaisemmin yhteen merkkiin (GP:n Recyko) joka on tarjonnut keskimäärin 1900mAh kapasiteetin. Joo, se  kuulostaa pienelle, jos vertaa siihen mitä Ni-Mh paristojen kyljissä parhaillaan lukee, mutta kaikkea lukemaansa ei kannata uskoa ja toisekseen LSD akkuja ei kannata vertailla perinteisiin akkuihin. Tuollainen 1900mAh LSD akku kun hakkaa useimmissa käyttötarkoituksissa perinteiset akut laitanaan, luikipa niiden kyljessä 2700, tai 3600mAh. Tuo 3600mAh on muuten täyttä puppua, sellaista kapasiteettia ei ole kukaan onnistunut AA kokoiseen akkuun vielä rakentamaan, tai ei sellaista myynnissä vielä ainakaan ole ollut. Sellaisia missä näin ilmoitetaan näkyy kyllä myynnissä, mutta kovin on totuutta paljon ylöspäin pyöristetty.

Lyhyesti LSD akkujen eduista; kestävät kylmää ja purkaantuvat hitaasti. Toimii siis silloin kun tarvitsee, eikä vain juuri laturista otettuna. Jos aisa kiinnostaa, niin netistä löytää kyllä paljon lisää tietoa aiheesta.

Aika pitkäksi tuo alustus karkaamaan, joten lienee jo syytä päästä aiheeseen. Nettihuutokauppa eBaystä bongasin Yuasa eNi TIME+ Rechargeable AA LR6 2500 Battery x8+Cs akkuja. Akkujen kerrotaan olevan LSD paristoja ja uskomattomalla 2500mAh kapasiteetilla. Uskomatonta tässä on se, ettei kukaan muu valmistaja (tietääkseni) ole vielä moiseen pystynyt, eikä sellaisia kaupoissa näe. Kun Hong Kongin poika myy uskomattoman hyvää ollakseen totta, sen täytyy olla… No, näin arvelinkin, mutta uteliaisuuteni vei voiton, enkä malttanut olla tilaamatta.

Eni TIME+

Akut kuvassa Odotuksen jälkeen postilaatikkoon oli vihdoin tippunut kauan odotettu paketti. Löin akut suoraan paketista Mahan valmistamaan Powerex MH-C9000 laturiin. Purkaus (200mA) käyntiin ja odottelua. Odottelua kesti ikävän vähän aikaa, eli noin keskimäärin 150 minuuttia ja totuus oli selvillä. Nämä eivät ole LSD akkuja, vaikka niin kovasti myyjä, pakkaus ja hinta vakuuttavatkin. Akuista löytyi potkua keskimäärin 449mAh (454, 474, 405, 464), vaikka tuotetta mainostetaan lauseella “READY TO USE”, kuten kaikkia muitakin LSD paristoja. No, tuo on kuitenkin sellainen kapasiteetti, ettei sillä monikaan laite enää toimi, ei ainakaan Sonyn kamerat.

2735 mAh "LSD" akulle! Seuraavaksi samat akut samaan laitteeseen ja lataukseen (1000mAh). Arvelin että parin tunnin päästä ollaan maalissa, tai ainakin lähellä sitä, mutta erehdyin. Akut tempaisivatkin sisäänsä tavaraa keskimäärin 177 minuuttia. Kapasiteetiksi MH-C9000 kertoi akuille keskimäärin 2682mAh (2597, 2735, 2699, 2695) joka on todella paljon. Aivan liian paljon LSD akuille.

Näin totean että eNi TIME+ 2500 akut eivät oikeasti ole LSD akkuja, vaan ihan perinteisiä, joskin ilmeisesti laadukkaita ja ylihintaisia sellaisia. Tarinan opetus on se, että jos tiedät myyjän puhuvan myyntipuhetta, niin asia myös lienee näin.

Jussi

ps. jos joku haluaa hyviä (maailman tehokkaimpia LSD) eNi TIME+ 2500 akkuja, voin luopua yhdestä avaamattomasta pakkauksesta ja tarvittaessa myös yhdestä avatustakin kohtuu korvausta vastaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s