Pohjolan pikajuna

Julkaistu 21.12.2009 | Kirjoittanut Jussi | Kategoria(t): Jussin jupinoita, PikaSähkeet
Avainsanat:, , , , ,

Talvi junassaJa taas mennään. Ollaan junassa matkalla Kajaanista alaspäin. Ohitettiin äsken Sukeva. Talvi muuttaa junamatkailun perinteiseksi talviseksi junamatkailuksi, eli ongelmia on. Myöhässä ei ihme kyllä tällä kertaa olla (vielä) ollenkaan, mutta muutoin talvi näkyy ja tuntuu. Kajaanissa opastetaulu oli niin jään peitossa, ettei aavistustakaan missä mikäkin vaunu on. Ei ole enää henkilökuntaa talvikunnossapitoon(?). Sitten kun juna saapui, ei se sattunut loppupäästään laiturin kohdalle. Vielä me junaan nousimme, vaikka ensimmäinen askelma olikin toista metriä, mutta jollain mummolla saattoi olla lieviä ongelmia – tekolonkka kun ei ihan näille askelmille ole suunniteltu. Junan ovistakin tuntui olevan vain noin 1/3 tai 1/4 enää käytössä. Muissa oli tukevasti suljettu tarrat ja ne eivät suostuneet aukeamaan.

No, nyt ollaan tukevasti ravintolavaunussa. Anni piirtelee ja minä kirjoitan. Juuri kuuluttivat että seuraavaksi Iisalmi.

Kuopiossa meillä on vaihto pikajunasta IC junaan ja siellä pitäisi sitten olla paikka leikkivaunuun. Ihan mukavaa ja mukavan huoletontahan tämä matkustustapa on. Ei tuo tuisku tunnu missään, kun on lämpimässä vaunussa, eikä edessä ole ohjauspyörä, vaan näppäimistö.

Jussi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s