Lightscribe

Julkaistu 15.12.2009 | Kirjoittanut Jussi | Kategoria(t): Jussin jupinoita
Avainsanat:, ,

Tarpeetonta, mutta niin ehdotonta! Kirsin uudessa tietokoneessa (HP DV6-1341) on superhypermultidvd-asema, joka osaa tempun jos toisenkin. Juuri kokeilin Lightscribe ominaisuutta, josta ei ollut ennakkoon minkäänlaista kokemusta. En ollut edes varma liekö tässä laitteessa tuota ominaisuutta, kun sitä kertovaa leimaa ei missään kohtaa koneesta löydy, vaikka asiasta kertovilla sivuilla kerrotaan ominaisuuden paljastuvan juuri tuosta leimasta dvd-asemassa. Tietokoneessa oli kuitenkin pari ohjelmaa ko. homman suorittamiseksi, joten levyjä hankkimaan ja testaamaan.

Lightscribe-levyjä ei tietenkään paikallisesta K-kaupasta löydy. Pääkaupunkiseudun isoimmista alan liikkeitä niitä olisi löytynyt, mutta hinnat olivat ihan käsittämättömiä eurosta yli kolmeen euroon kappaleelta. Onneksi maailma on Internet aikana kutistunut jo niin pieneksi, että jopa tänne pohjolaankin saa maailmalta tavaraa. Nettikaupasta tilattuna levyt eivät enää ihan mahdottomia maksaneet, mutta kuitenkin reilusti enemmän kuin saman nettikaupan normi DVD-levyt.

Koneelta löytyy valmiiksi ainakin pari ohjelmaa, joilla tämä kuvan polttaminen levyn pintaan tapahtunee. Koska kokemusta ja ennakkoasenteita ei vielä, ole, kokeillaan ensimmäisellä vastaantulevalla. CyberLink LabelPrint ohjelma osoittautuu kotimaan kieltä taitavaksi, varsin helppokäyttöiseksi ja simppeliksi ohjelmaksi tähän hommaan. Koska en ole edes varma onko asema tälläistä hommaa tekevä, en jaksa kovin monimutkaista levyä suunnitella. Koneen palautuslevyt sopivat hyvin hommaan ja perustiedot kanteen. Vähän aneemisen näköinenhän tuo on pelkällä tekstillä, joten googlen kuvahaulla HP:n ja Lightscribe:n logot vielä, niin se on siinä.

Kuvan poltto levyyn vie aikaa noin 10 minuuttia.

Lightscribe levy

Kuvassa sama asia perinteisesti tussilla printattuna ja Lightscribe-tekniikalla tehtynä, joista ainakin allekirjoittaneen silmään jälkimmäinen näyttää asiallisemmalle (yhtään kirsin printterin jälkeä väheksymättä). Kiva ominaisuus, mutta liekö tarpeellinen – sen aika näyttää. Tällaiselle millivillelle tuo lienee ihan ehdoton, mutta useimmat pärjännevät ilmankin.

Jussi

kommenttia
  1. Marko Helander sanoo:

    kiitos hyvistä vinkeistä itellä myös HP ja ihan pihal lightscribe:stä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s