tele finlandin kusetus

Julkaistu 08.12.2009 | Kirjoittanut Jussi | Kategoria(t): Jussin jupinoita, täh?
Avainsanat:, , ,

Tuossa jokin tovi sitten soitteli tele finlandin myyntimies ja tarjosi heidän puhelin liittymäänsä. Sattui soittamaan oikeaan aikaan, sillä olin jo unohtanut telen / soneran aikaisen kurjuuden, sekä edellisenä päivänä huomannut että suurin osa puheluistani sattui heidän verkkoonsa. Olin siis telen ja soneran asiakkaana 80- ja 90-luvuilla. Silloin se oli hieman pakkorakonen, kun ei muita palveluntarjoajia ollut tarjolla. Silloin otti päähän yrityksen jatkuva vanhan asiakkaan päähän potkiminen. Olin maksanut puheluistani 4,70 mk / min + vissiin vielä paikallisverkkomaksun jne, jne. Vanhana asiakkaana ei saanut mitään etuuksia, vaan sai maksaa uusia sisään. Uusille asiakkaille jaettiin hirveitä kampanja etuja jotka vanhat asiakkaat saivat kustantaa. Koin kokevani vääryyttä.

Kun sitten 90-luvun puolessa välissä tuli GSM ja Radiolinja (nykyisin Elisa), päätin uskaltautua vaihtamaan. Jippii!  Mitään luksusta, tai asiakkaan muistamista en ole tietenkään täältäkään saanut, mutta en ole kokenut tulleeni niin kovasti kusetetuksikaan. Siitä piti tietenkin muuttunut kilpailutilannekin huolta.

No, nyt kun sitten se myyntimölli soitti ja tarjosi telefinlandin liittymää (joka toimii siis soneran verkossa ja on soneran tytäryritykseni käsittääkseni) samoilla ehdoilla kuin liittymäni nyt olisi, mutta saisin kaikkiin soneran verkossa oleviin liittymiin ilmaista puheaikaa rutosti, ajattelin että mikäpä siinä. Olinhan pitänyt yhtiötä jo riittävän kauan dispossa (ihan niin kuin sillä mitään merkitystä heille olisi muka ollut) ja edut olivat houkuttelevat. Varmistin vielä että onhan ehdot oikeasti samat. Pyysin varmistamaan että esim. datasiirron hinnoittelu säilyisi samana. Myyntimölli lupasi selvittää ja soittelikin myöhemmin uudestaan kertoen että ehdot olisivat täysin samat kuin nykyisessä Saunalahden liittymässäni. Sanoin että tämähän on selvä, vaihdetaan kolme omistamaani liittymää teille. Kaksi sain vaihdettua, kolmas jäi vielä teknisten ongelmien vuoksi (onneksi) vaihtamatta. Ei telefinlandille

Nyt kun sitten ensimmäinen lasku tuli, sisälsi yllätyksen. Datasiirto maksoikin minun käytölläni yli 26 kertaa enemmän kuin mitä se oli Saunalahdella maksanut! Ja minä kun vielä varmistin että se hinnoitteluperuste on nimenomaan sama “sama on”! Paska puhetta, ei se mikään sama ole. Saunalahdella hinta perustui ja perustuu siirretyn datan määrään ja telefinlandilla alkaviin tunteihin. Mielestäni hinnoitteluperuste on täysin erilainen. Yli 26 kertaa suurempi lasku samasta datasiirrosta vastoin sopimusta on minusta kohtuutonta. Kohtuutonta, vaikka jossain paperissa se olisi kerrottu, kun nimenomaan tämä oli minulle tärkeää ja sen kerrottiin olevan samanlainen. Se ettei se säilynyt samanlaisena edes ensimmäiseen laskuun, ei ole pelkästään kusetusta, vaan tökeröä ja ahnetta kusetusta!

No totta kait reklamoin asiasta, ettei lasku ole sopimuksen mukainen, enkä näin ollen meinaa sitä maksaa. Ja totta kait sain vastauksen, jossa kerrottiin

…Tiedonsiirron hinnoittelu muuttui 4.8.2009.

Tieto on nähtävilla Tele Finlandin nettisivuilla osoitteessa www.tele.fi. Lisätietoja tiedonsiirtopalveluista saa myös asiakaspalvelustamme numerosta 0404123123 (ark. 9-18 ja la 10-15).

Lisäksi hinta on ollut nähtävillä lähettämässämme hinnastossa, jonka olet saanut tervetuloa-paketin yhteydessä.

Edellä mainitun johdosta Tele Finland katsoo ettei hyvityksille ole aihetta…

Reklamoin uudestaan ja kerroin etten meinaa vieläkään laskua maksaa, koska laskutus ei ole kuitenkaan sen mukaista, mitä olemme sopineet. Se että te näin laskutatte, ei minulle ole yllätys, koska lasku on kourassani. Ja sain tietenkin saman vastauksen.

Soitin laskutuksen asiakaspalveluun vielä ja kerroin ongelmasta. Sama juttu “näin meillä nämä sopimukset on”. Eivät millään suostu ymmärtämään ettei minua kiinnosta se, kuinka heillä toimitaan, vaan se, että mitä minä olen heidän kanssaan  sopinut on se malli millä minä haluan että minua laskutetaan.

Jos aikani ja viitseliäisyyteni riittää, niin aion ottaa kuluttajasuojaviranomaisiin yhteyttä asian tiimoilta. telefinlandin asiakaspalvelussa kertoivat että ole ihan rauhassa erimieltä laskun oikeellisuudesta, maksettava se on kuitenkin, tai päädyn maksuhäiriörekisteriin. Mitä turvaa kuluttajalla näissä asioissa on? Ei mitään! Maksettava on, laskuttaapa yhtiö mitä tahansa.

Äsken soitin Saunalahdelle ja tilasin pari liittymää – ilman ilmaisia puheaikoja, tai mitään spesiaalia. Saa soneralaiset firmat taas yhden kymmenen vuoden karenssin osaltani. Tällä kertaa meinaan tehostaa jaloilla äänestämistä netillä. Kerron tämän tapauksen ja yritän haukkua yritystä tasaisesti jatkossakin, ettei pääse unohtumaan.

Ja loppuun vielä vinkki. Jos myytte jotain, pitäkää kiinni sopimuksesta!

Jussi

edit 8.12.09 klo 21:20: Asialla tiedotettu kuluttajavirastoa, mutta summan pienuuden vuoksi en usko heidän innostuvan suuremmin aiheesta.

edit 8.12.09 klo 21:50: En näköjään ole ainut, joka on kohdannut tele finlandin datasiirron hinnoittelua ongelmallisena. Tästä osoitteesta löytyy muitakin esimerkkejä – vanhoja asiakkaita tosin. Minun tapauksessanihan kyse on siitä että minulle myytiin tuotetta, jota ko. yrityksellä ei omasta mielestään (tämän hetken mielipide) ole tuolloin ollut olemassakaan. Myyntihetkellä myyjän mielestä oli.

kommenttia
 1. hiihtäjä savosta sanoo:

  Olen vahvasti samaa mieltä kusetusta on itse vapaudun kyseisen orjuuttajan kahleista 18.2.2009 vuosi tulee täyteen kyseistä firmaa ja toiste en moiseen lähde.

 2. Henkka sanoo:

  Joo, paska mikä paska tuo TeleFinland. Silloin kuin omasin kyseisen operaattorin liittymän, niin yritin tasaisesti soitella silloin tällöin asiakaspalveluun, mutta ikinä en sieltä ketään saanut kiinni. Ainut miten heidän henkilökuntaansa sai yhteyden kun liittymää oli vaihtamassa, niin soittelivat perään.

 3. Jussi sanoo:

  Kuluttajasuojaviranomainen oli yhteydessä ko. yritykseen ja sai saman vastauksen kuin minäkin useita kertoja. Viranomainen olisi vienyt asiaa etiä päin ja lähtenyt taistelemaan kanssani, mutta tuumasin että antaa olla. Siinä olisi saanut itselleen parin vuoden taistelun, joten ei jaksa. Helpompaa äänestää jaloillaan ja yrittää puhua muut vielä puolelleen. Siellä myyjällähän olisi ilmeisestikkin ollut jopa todisteet tästä kusetuksesta, mutta ei taida heillä into nauhoja käyttää itseään vastaan.

  Kun yritys on noinkin typerä, että kusettaa, tai antaa edustajiensa kusettaa asiakastaan, on se niin lyhytnäköistä, että ei voi kuin ihmetellä. Jos sillä hyvän mielen saavat, niin pitäkööt sen, sillä paljoa muuta eivät minulta saa. Omistamani kolme liittymää, sekä ne yrityksen liittymät joihin pystyn vaikuttamaan, sekä ne liittymät joihin pystyn tätä kautta vaikuttamaan, saavat riittä. Uutta sopimusta Soneralaiset saavat odottaa pitkään, tai hyvittää asian.

  Tiedän että siellä nauravat yhden ihmisen kapinalle, mutta naurakoot. En varmasti ole ainoa ja sitten meitä on jo kaksi…

  Ja loppuun. Jos olet Soneran, Telefinlandin, tai jonkun muun TeliaSoneran asiakas, niin hankkiudu äkkiä eroon moisista kusettajista!

 4. Kusetettu myös sanoo:

  Myös itsellä odotti kiva pikky ylläri vaihdettuani telefinlandiin kolumbukselta. Olin myös minä tarkastanut myyjältä, että onhan ne datamaksut samat ja ”samat on!”. Sitten tulikin 90 e lasku datasiirroista, kun aiemmin olin maksanut n. 4 euroa… Huvittavaa, että löysin itse asiassa datahinnoittelun ainoastaan googlen kautta toisen tällaisen kusetuksesta kertovan ketjun kautta, enkä suinkaan telefinlandin sivujen avulla 😉 Hienoa, jos ajat asiaa eteenpäin! Huijarilafka todellakin.

 5. Jussi sanoo:

  Tuli muuten tuossa joku aika sitten TILAUSVAHVISTUS jo paljon aikaisemmin irtisanotuista liittymistä 😀

  Tuli laskutkin, jotka ovat yhä vaan kalliimpia kuin nykyisen palvelun tarjoajan laskut, mistä puuttuu kaikki edut ja alennukset, mutta laskuttavat sen mukaan mitä ovat myyneetkin. Kyllä ottaa päähän vieläkin maksaa näitä laskuja, kun tietää tulleensa kusetetuksi, eikä enää ko. firmnaa käytä.

  Ainahan on maksettava eikös juu…

 6. Jussi sanoo:

  Tällä viikolla taas soittelivat tele finlandista ja tarjosivat mahtavaa pakettiaan. Olikohan 12000 minuuttia vai mitä ilmaista puheaikaa, mutta olkoot. Selitin myyjälle että ei tällä kertaa, eikä ihan lähivuosina Sonera konsernin tuotteet iske. Myyjä ihmetteli että on se ohme kun ei ilmaiset puhelut kiinnosta, johon yritin selittää etteä yritys joka ei pidä sopimuksista kiinni, ei niiden tarjouksillakaan ole paljoa arvoa. Nehän laskuttaa kuitenkin mitä haluavat.

  Muistakaa pysyä kaukana näistä Soneran kusetuksista.
  Kuopion sairaanhoitopiirin sopimuskin taisi jäädä lyhyeksi ko. yrityksen kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s