Sikainfluenssa saapui

Julkaistu 16.11.2009 | Kirjoittanut Jussi | Kategoria(t): Jussin jupinoita, PikaSähkeet
Avainsanat:, , , , , , ,

H1N1Nyt se sitten on täällä. Jo kauan odotettu (ei kuulosta asiayhteys huomioiden oikealle sanalle?), mutta ei yhtään kaivattu H1N1, eli sikainfluenssana paremmin tunnettu tauti.

Annilla alkoi perjantaina kuume, pään-, sekä lihassärky tasaisesti joka paikassa. Särkylääke tuntuu aina hetkellisesti laskevan kuumetta, mutta takaisin se aina vaan tulee. Hengitys on varsinkin yöllä ja aamulla erittäin hankalaa – tuntuu ettei henki meinaa kulkea enää ollenkaan läpi. Yöllä on oksennussakkoakin saanut sängynreunalla pitää, mutta onneksi sinne ei ole vielä mitään päätynyt.

Tänään sitten yksityisellä lääkäriasemalla käynti tuotti diagnoosiksi juuri tuon pahamaineisen lentsun, joka on jo pandemiaksi saakka päässyt leviämään. “Eväitä” määräsi lapselle sen verran ettei varmaan paljon muuta tarvitse syödäkään.

Tamiflu

Nuo kun pistelee poskeen, niin siinähän sitä onkin.

Juuri nyt likka sanoo tuntevansa kuinka maha pyörii – ei kuulosta Iskän korvaan hirmu hyvälle uutiselle. Tuntuu olevan oireisiin päivän mittaan tullut perus lentsun ominaisuuksiakin, eli räkä ruvennut nenässä kirnuamaan, aivastelua silloin tällöin, köhää, sekä äänen katoaminen.

Torstaina olisi se päivä, kun saisi yrittää sikainfluenssa rokotusta Annille, mutta ei varmaan enää maksa vaivaa(?). Todennäköisesti ne rokotteet on kuitenkin loppuneet (taas) ja tautikin lienee jo sairastettu – toivottavasti siis on tuolloin sairastettu ja voitettu. Hieman tuntuu että aikataulu meni hieman pieleen näiden rokotusten osalta.

Toivoa sopii että tämä tästä vielä iloksi muuttuu. Kyllä illalla on kädet ristittävä ja nöyrästi terveyttä kaikille pyydettävä. Pahasti on tällä taudilla pelotelleet, vaikkei taida kuitenkaan perus tallaajalle vaarallinen olla. Mistäs sitä kuitenkaan voi tietää kuka se on, jolle se huono arpa sattuu. Perus kausi-influenssa vienee vuosittain 100…200 suomalaista viimeiselle matkalleen, mutta taitaa tämä sattua eri osaan yhteiskunnasta. Kun kausi-influenssa vie vanhuksia, vie tämä käsittääkseni nuoria. En tarkoita etteivätkö vanhemmat olisi ihmisiä siinä missä nuoremmatkin, mutta kun vanhus nukkuu pois, se vaan on jotenkin normaalimpaa.

No, menipäs juttu jo pahaenteiseksi, joten lopetetaan se siihen ja toivotaan ettei yksikään joudu ainoastaan luopumaan tämän taudin, tai muidenkaan tautien vuoksi. Painotetaan vielä loppuun, ettei täällä mitään hätää ole, jos joku on sellaisen käsityksen vahingossa saanut, tai muodostanut.

Jussi

kommenttia
 1. Jussi sanoo:

  Nyt sikainfluenssan oireiden viidentenä päivänä, alkaa kuume taas nousta. Eilen ja tänään näytti jo sille, että vain räkätauti ja yskä jäi ja tauti voitettiin. Tauti tuntuu kuitenkin menevän kuten muuallakin, ensin helpottaa ja sitten palaa takaisin.

 2. Jussi sanoo:

  Nyt vaikuttais likalla olevan sikainfluenssa ohi. Ei niin kauhean paha koskaan ollut, mutta ei hyväkään. Eilen oli likka jumpassa ja tänään tarhassa ja kaikki on ok, pientä nuhaa ja yskää lukuunottamatta.

  Kirsi valitellut lentsua jo useamman päivän ajan ja mulla tänään kurkku kipeä kuivan yskän kanssa…

 3. Kaija K sanoo:

  Täytynee tähän kommentoida se, että Kemppaisten sukuhistoriasta löytyy yksi kuollut henkilö 1900 -luvun alkupuoliskolta tähän H1N1,eli espanjan -tautiin. Siis kyseisestä sukuhaarasta mihin Annikin kuuluu. Jos nyt oikein asian kirjasta muistan… Pätkii välillä kun alkaa tota ikää olla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s