Lisää näkemisiä

Julkaistu 04.11.2009 | Kirjoittanut Jussi | Kategoria(t): Jussin jupinoita, kuvia
Avainsanat:,

Daltonism

Klikkaapa viereinen kuva suuremmaksi ja ihmettele löydätkö kaikista kuvista numerot, jotka viereen on stanssattu. Todennäköisesti löydät ja kaikki on silloin ok, mutta jos et löydäkään, ei kannata säikähtää. Kyseessä lienee puna/viher-, tai tai joskus jopa kelta/sini-värisokeus.

Itse näen 25 kuin tyhjää vain, 29 ja 56 erottuu jotenkuten, mutta minne ihmeeseen lie 45, 6 ja 8 piilotettu?

Värisokeus on yleisempää miehillä, mutta ei se ole pois suljettua naisillakaan. Muu perhe tuntuu löytävän tästä perustestistä ja lukuisista muista aina numerot, jotka on minulta piilotettu. Normi arjessa ei tämän tasoisesta värisokeudesta ole haittaa, mutta voimakkaampana se saattaa jotain joissain askareissa haitatakin. Värisokeutta on normaali näkökyvyn omaavalle todella vaikea selittää, mutta löysin aiheeseen yhden kuvaparin.

NormiKyseinen kuvapari kuvastaa mielestäni huonosti sitä mistä aiheessa on kyse. Kuvat lienee tehnyt joku “ei värisokea”, koska itse en näe tilannetta ollenkaan noin. Ylemmässä kuvassa tuo omppu on minulla ihan kirkkaan punainen, appelsiini kirkkaan oranssi ja joku vihreä kuulakin alareunassa mollottaa. Alemmassa kuvassa on sitten kerrottu miltä se minun mielestäni muka näyttää, paitsi että ei. Jostain syystä nuo edellä kuvattujen hedelmien värit on “liuotettu” aivan hulluiksi ja kaiken kukkuraksi keltaiset banaanitkin ovat muuttuneet erivärisiksi!?

Muka puna/viher värisokean näkymä samasta - paitsi että ei.No, ihan kuten jo sanoinkin, asiaa ei ole helppo selittää normaali näkökyvyn omaavalle. Jos olet kuitenkin puna/viher- värisokea ja sinusta kuvat näyttävät samanlaisille, kerrothan siitä meille. Tämä todistaisi sen että värisokeuksia on monen tasoisia ja sen, että kuvat onkin hyvin laadittu.

Kerropas mitä itse kuvista löysit, oliko kaikki numerot tallella, vai oliko osa kateissa.

Jussi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s