Silverstone

Julkaistu 21.06.2009 | Kirjoittanut Jussi | Kategoria(t): Jussin jupinoita
Avainsanat:, ,

Heikki koukkasi eteen, aiheuttaen kolarinRäikkönen nappasi aivan uskomattoman hienon lähdön, mutta siihenpä ne Suomalais juhlat jäivätkin. Kovalainen jäi heti kärkeen painavalla lastillaan porukan taakse ajelemaan omaa kisaansa ja puolivälin jälkeen, muutama kierros (aiheuttamastaan) kolarista parkkeerasi Mersunsa pilttuuseen. Näytti lievästi sanottuna sille, että Kovalainen oli parisekuntia kierroksella hitaampi painavalla autollaan, kuin perään osunut Sebastien Bourdais. Niinmpä Heikki joutui lievästi sanottuna peittelemään ettei kaveri painele ohitse, siinä onnistuen – ei painellut, kun osui perään.

Kimi varikolla jo kierroksella 16

Jos ei Räikkösellä kulkenut lähtöä lukuun ottamatta, niin samaa ei voi tallikaverista sanoa. Massalla ei suoritus ollut sinänsä mikään musertava, mutta taktiikka toimi 110%:sti. Massan varikko käynnit sattuivat täydellisesti oikeisiin kohtiin ja mies oli nopea aina kun sitä tarvittiin. Massan sijoitus parani hyvin ajoitettujen varikko käyntien ansiosta 7 sijaa! Räikkönen tuli varikolle ensimmäisten joukossa ja menetti heti useita sijoja. Mikäli Räikkösen lähtö, olisi sattunut Massan taktiikkaan, olisi tulos ollut ällistyttävää, joten kyllä Ferrarilla vielä mahdollisuuksia on… Mutta aivan kuten pelkäsinkin jo aiemmin, ei Suomipojjaat tallikavereilleen pärjää, vaikka paremmista ruuduista kisaan lähtevätkin.

Kisan ehdottomat onnistujat (Massan lisäksi) olivat Sebastian Vettel ja Red Bul talli. Vettel oli aivan omaa luokkaansa, pistellen kierrosennätyksen kerta toisensa jälkeen uusiksi ja ajellen ihan oman kisan muilta rauhassa.

Vettel voitti ylivoimaisesti

Adrian Newey - Kuningas MidasJos oli Vettel omaa luokkaansa, tehden hattutempun (paalupaikka, nopein kierros, voitto), ei tallilla yhtään huonommin mennyt – paalu, nopein kierros, kaksoisvoitto! Alan huiput tuntuvat nousevan kerta toisensa jälkeen esiin ja tällä kertaa ne ovat auton suunnittelijat. Alkukautta hallitsi Ross Brawnin suunnittelemat autot ja tänään Adrian Neweyn suunnittelemat. Molemmat ovat jo maailmanmestareita tehneet ja näyttäisi sille, ettei heidän voittokulku ole vielä ohitse. Melkoisia Midaksia molemmat. Voi olla että Brawnia ei ole vielä ohitettu, mutta kaukana ei enää olla. Positiivista on myös se, että monet muut tallit ovat päässeet jo hyvin lähelle kärkeä. McLaren on selvästi epäonnistunut, eikä tunnu tavoittavan kärkeä yhtään, päinvastoin. Ferrarikin on ottanut selkeitä harppauksia kohti kärkeä, muttei se helpolle vielä näytä.

Jussi

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s