Leikkimökki Day 8; Melkein valmis

Julkaistu 22.05.2009 | Kirjoittanut Jussi | Kategoria(t): Jussin jupinoita, kuvia
Avainsanat:, ,

Otetaan pieni yhteenveto tässä vaiheessa, jossa mökin käyttäjä kiitti Iskää leikkimökistä.

Viime syksynä ostettiin poisto hyper super alennusmyynnistä leikkimökin puuosatoimitus. Tuotteen valmistaja on Luoman Puutuote ja malli on Leikkimökki 3. “Pakko ostaa kun halavalla sai” –Sulo Vilén.

Puuosatoimitus paketissaan Suunnitelma perustukseksi ...ja valmiit perustukset, jotka erehdyttävästi muistuttaa suunnitelmia.

Perustuksia en halunnut ruveta valamaan, enkä suuremmin tonttia kaivamaankaan. Ajatus oli, että mökin saa tarvittaessa hiiapilla nopeasti pois, eikä suuria pihan rakennustöitä tontin entiselleen saattamiseksi tarvita. Ongelmana on tällaisessa tavassa tietenkin routiminen, tai paremminkin sen hallitseminen. Ensimmäinen vaihtoehto betonimiehelle oli tietenkin betoninen perustuselementti, esim. TT-laatan pätkä. Ikävä kyllä yksikään tehdas ei pystynyt tarjousta, tai tuotetta toimittamaan (valittavat lamaa?)!, joten päädyin maanläheisempään versioon, josta idea yläpuolella ja toteutus alapuolella. Perustusten hinta oli suurin piirtein puolet puuosatoimituksen hinnasta.

Perustusten päälle oli puuosatoimituksen kasaaminen sitten naurettavan nopeaa. Seinät oli pystyssä varmaankin tunnissa, tai alle ja katon ja lattian laudoitus otti sitten aikaa jo tunnin tai muutaman, kun kaikessa rauhassa käsin naulasi.

Mökki huputettuna sadepäivinä Kattohuovat eivät sisältyneet toimitukseen ja ne piti käydä hankkimassa, ynnä oheistarvikkeiden; tippapellit, ruuvit, kylmäkermit, yms. Icopalin ja Katepalin tuotteita päätyi sekaisin katolle, ilman sen suurempia hylkimisreaktioita. Huopanauloja ei tässä tapauksessa käytetty, etteivät ne tulisi sisäpuolelta näkyviin. Ruuveina käytettiin 4,2×16 ja 4,2×25 ohutlevyruuvia, jossa on leveä ja matala kanta. Katon eteneminen kesti luvattoman kauan, koska matkaan sattui sateisia päiviä, kuten katon teon aikaan yleensäkin.

Katon koeponnistus käynnissä 300% ylikuormallaruuvinkannat ja saumat paikataan kylmäkermimassalla

Vaikka hyvään tapaan kuuluisikin vetää pohjahuopa, on siitä jouduttu kyseisessä kohteessa tinkimään. Sen sijaan palahuopa asennettiin suurta intensiteettiä ylläpitäen, saumat ja ruuvinkannat kylmäkermillä kitaten. Katontekijä uskalsikin antaa katolle 10 vuoden tippumattomuus takuun! Tippumattomuus takuu edellyttää että katolle ei saa mennä ja näin sieltä ei voi tietenkään tippuakaan. Katto kokonaisuudessaan on suuruusluokaltaan saman hintainen, kuin Luoman puuosatoimitus.

Vaikka lattia olikin jo pariin kertaan maalattu, päätettiin lattiaan asentaa kudottu kokolattiamatto mukavuutta tuomaan. Siivoaminenhan tällä ei helpotu, mutta paljaaseen jalkaan tuntuu mukavammalle, eikä lattiakaan kulu.

Nyt maalaukset alkaa olla valmiit ja viimeiset teipit irrotusvaiheessa. Kalusteitakin on jo sisään roudattu antaumuksella. Jalkalistojen asennukset, sekä muutama hylly on vielä vaiheessa, muuten homma alkaa olla bueno. No, ehkä portaat, tai sitten ei. Pitää hieman vielä tuumailla asiaa. Painekyllästetyt puutkin voisi jollain Lujalevyn tapaisella kadottaa, se kun näyttäisi sitten ihan oikealle sokkelille, mutta katsotaan nyt.

Leikkimökki sisältäIkkunoista irroitetaan suojamuovit

Jussi

kommenttia
 1. Mrs Hammer sanoo:

  Pientä hienosäätöä ja sisustamista vaatii vielä tuo mökki. Verhot kaipaa ompelijaansa (ja ompelija uutta konetta!!), hyllyt laittajaansa paikoilleen ja muutama naulakko lienee vieraiden takeille tarpeelliset. Kivaa hommaa, mitäs sitten tehdään? Ai joo, kukkapenkkiprojekti…

  Onnea Annille uuteen tupaan.

 2. tomppa sanoo:

  parempihan toi on ku pirttimäen leikkimökki, vaan toki tällä on pitemmät juuret. jopa 18xx. vaan on toi kyllä lähempänä iltasin leikkiäkki.

  komiaa työtä!!!!

 3. aila sanoo:

  Kiva mökki Annilla. Onnea!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s