F1 Monaco 2009 ennakko

Julkaistu 22.05.2009 | Kirjoittanut Jussi | Kategoria(t): Jussin jupinoita
Avainsanat:,

F1 painii parin seniilin tyrannin valtataistelun keskipisteenä ja kummallisempana kuin koskaan. Uudet säännöt sekoitti pakan aika tehokkaasti, ellei jopa täydellisesti niin, että Monacoon tultaessa kärjessä on talli joka ei ennen tätä kautta ole kerännyt pistettäkään missään moottoriurheilun sarjassa ja häntäpäässä komeilee legendaariset F1:n kermaan kuuluvat tallit. Samaan aikaan kulisseissa käydään lajin hurjinta valtataistelua, joka voi jopa tuhota koko lajin. Erimielisyyden tallien ja parin diktaattorin ja parin diktaattorin välillä ovat repineet lajia jo muutamia vuosia, mutta nyt ollaan tulossa tilanteeseen, missä saattaa päitä tippua.

Ensi kaudelle saneltu uusi kulukatto 45 M€ on kieltämättä laji huomioonottaen naurettava. Tällä hetkellä yhden kuljettajan palkka kaikkine lisineen alkaa jo hipoa tuota summaa ja tallipäälliköiden veneet maksaa tuplaten kulukaton verran. Ferrarin sanoja lainatakseni, F3-sarja on jo olemassa!

Monaco 2009

Kieltämättä järjettömällehän nuo F1-sarjassa tuhlatut summat korvaan kuulostavat, mutta kyseessä on silti moottoriurheilun kuninkuusluokka (oma subjektiivinen mielipide), jonka kiinnostus syntyy kieltämättä huippuun viedyistä ratkaisuista ja lähes rajattomista resursseista sadasosa sekunnin eteen. Olipa sarjan nimi sitten mikä hyvänsä, jos siinä mukana on tehdastallit MB ja Ferrari mukaan lukien, on se se sarja jonka perään maailma katsoo. Mikäli suuret tallit F1-sarjan jättävät, tarkoittaa se vain uuden ja paremmin rakennetun lajin syntyä ja F1-sarjan kuolemaa. No, jätetään politiikka sikseen ja seurataan mitä ikinä tapahtuukaan.

Kun tultiin Monacoon ja takana on jo loistava tulevaisuus, on Kimillä ja Heikillä näyttöjen aika. Ikävä kyllä Monaco ei ole sille tehtävälle helpoin paikka, sillä täällä ei sallita virheen virhettä ja virheettömyydestä Kimi ja Heikki talleinensa eivät ole tällä kaudella tulleet tunnetuiksi. Ferrari ja McLaren on kyllä esittänyt vauhdissa piristymisen merkkejä, mutta kehumaan ei vielä pääse. Lähdössä McLarenit ja Ferrarit ovat auton mitan edellä muita ainoina KERS-autoina. Harmi vaan ettei kapea rata tarjoa lähdössäkään suuria ohitusmahdollisuuksia ilman suuria riskejä. Kaikkihan tietävät ettei kisaa voi voittaa ennen ensimmäistä mutkaa, mutta hävitä sen voi.

Monacossa eturivin lähtöruutu on parempi kuin pyy pipossa. Nyt ei voi sortua enää taktiikka virheisiin (sen varmasti kyllä jo Ferrarikin tietää), vaan on päästävä näyttämään parhaansa. Aika-ajon viimeisellä kierroksella kannattaa yrittää jopa pienellä kolaroinnin riskilläkin, mutta vasta viimeisellä vedolla. Tärkeintä on tietenkin varmistaa se, että on tuolla viimeisellä vedolla mukana. Jos suomalaiset pääsisivät kolmanteen ja neljänteen riviin, olisi se alkukausi huomioiden jo pieni, tai ehkä jopa keskikokoinen voitto.

Jussi

kommenttia
 1. tomppa sanoo:

  on se vaan kumma , jotta tuota ferraria ja laardia haluttas ykkösiksi.

  vuosikaudet huudettu sarjan yksitoikkoisuutta, ja sitähän se on. annettas vaan pakan nyt pyörähtää ja uusien tuulien lakaista. iteasiassa oon sitä mieltä, jotta f1 on yks niistä vanhoista dinosauruksista, neuvostoliitto kaatu ja kohta kaatuu jopa eu. annetaan tuulien puhaltaa. ei ees tekniset ratkasut oo maailman huipuu, siis f1:ssä ja autourheilussa.

  kivaahan onku omat menestyy, vaan mitä se tavantallaajalle meinaa. ees mulle kainuulaisena.

  itelle pienemmissä moottoriurheilupiireissä on enempi näettävää, koettavaa ja jopa surettavaa. toi ei kai toi f1 kosketa ko, jussia, tää oli vitsi,poislukien marginaaliporukkaa.

  hienosti toki laulaa ferrari, brawn tai muu. komeesti showta ympärillä ja eurot liikkuu.

  vaan kuunteleppa bda, type r, toyota tc, tai muu suomen metässsä. tai historic imp, cortina, tai mitsun evo. tai vaikkapa vetotraku. paljo rouheenpaa hommaa, vaan ei oo showta ympärillä.

  siinä on aina hemmojen oma osaaminen kyseessä. harvalla tiimi maksaa kaiken.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s