Levyongelmia kerrakseen

Julkaistu 08.05.2009 | Kirjoittanut Jussi | Kategoria(t): Jussin jupinoita
Avainsanat:, , , , , , , , , , ,

On ollut muutama viikko ongelmia tietokoneen tallennuskapasiteettien kanssa ihan tarpeeksi yhdelle miehelle. Ensin meni läppärin kovo ja sitten meni Buffalon Linkstation verkkolevy. Apua. Koomista tässä kaikessa on se, että kaikki minkä ennätin pelastaa Linuxilla läppärin levyltä, oli juuri tuolla verkkolevyllä. Verkkolevyllä on myös kaikki muut tiedostoni, tiedostomme, kuten valokuvia vuosien varrelta 28 534 kappaletta + videoita, yms. eikä muualla missään kopiota. Tyhmää ja huonoa sattumaa. Siivoisin nimittäin toisenkin läppärin tässä samalla tyhjäksi ja kaikki tietenkin tuonne verkkolevylle “talteen”.

ARGGGGHh…

Tässä asiayhteydessä ja päätoimittajan ominaisuudessa uskallan sanoa voimasanan V. Kyllä Vtutti. Vtutti oikeesti niin paljon, että tärisin. Tärisin fyysisesti pitkän päivän – olipahan sekin kokemus.

Nyt oli sitten tilanne, että oma apu ei välttämättä ole paras apu. Olisi täysin mahdollista ja ehkä jopa todennäköistä että saisin tietoja tuolta levyltä pelastettua, tai sitten ei. 500 000 MB kadotettua tavaraa on kerrassaan liikaa, joten pitää pelata varman päälle. Otin yhteyttä henkilöön, jonka tiesin viisaaksi ja päteväksi tällä alalla. Sovimme etten kajoa laitteeseen, etten aiheuta lisävahinkoa vahingossakaan. Hän korkkaa laatikon ja katsoo mitä on tehtävissä ja katsoo niin, ettei mitään muutu. Ammattilaisen ennuste oli huono. Kertoi kyllä että Norjassa on firma, joka saa sieltä tiedon kaivettua, mikäli se on sen väärti – hinta olisi kuulemma vähintään kymmeniätuhansia euroja! Arvatkaa helpottiko tärinää? Ei helpottanut. Pisti muuten miettimään minkä arvoista esimerkiksi historia on.

Sitten sain kivan tekstiviestin, joka kuului

Näyttäisi 95% tod. näköisyydellä siltä että kamat on tallessa. Ainakin mun linuxkone jossa toi sun linkstation levy on nyt kiinni väittää että 346G levyä on käytetty josta valokuvien osuus 54G. Taisit päästä säikähdyksellä 🙂

Kylläpä tuntui hyvälle. Pisti hymyilemään. Jos Ilkka joskus sattuu lukemaan tätä, niin suur kiitokset korvaamattomasta avusta.

Nyt muutamia päiviä myöhemmin tavarat on tallessa, mutta linkstation ei pelaa. Rekisterin mukaan on mennyt johonkin hieman eksoottisempaan tilaan – ammattilaisten kertoman mukaan erikoinen kernel-virhe. Ehkä vika raudassa, mutta ei siinä levyssä siis, vaan sitä ohjaavassa raudassa.

Palataan joku kerta vielä tähän aiheeseen, mutta nyt pitää tehdä työsauma.

Jussi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s