Ekapeli

Julkaistu 02.05.2009 | Kirjoittanut Jussi | Kategoria(t): Jussin jupinoita, täh?
Avainsanat:,

Mummo kertoi tuossa huhtikuun alkupuoliskolla Ekapelistä. Peli on tietokoneella verkossa pelattava oppimispeli, joka harjoittaa lukutaidon perusteita. Sen ovat kehittäneet neuropsykologian professori Heikki Lyytinen sekä Jyväskylän yliopiston ja Niilo Mäki Instituutin työryhmä. Lisätietoa Ekapelistä löydät osoitteesta http://www.lukimat.fi/lukeminen/materiaalit/ekapeli. Suosittelen tätä kaikille lapsille, joita kirjaimet ja lukemisen oppiminen kiinnostavat. Peli on suunniteltu hieman meidän mukulaa vanhemmille, mutta koska kiinnostus on kova, olen antanut pelata, jos vain itse haluaa. Kerralla ei mielenkiinto riitä kovinkaan pitkäksi aikaa, mutta se kuuluu asiaan tämän ikäisellä.

Ekapeli opettaa ihan oikeasti ja varsin tehokkaasti. Sen näkee ohjaaja sivusta heti. On vaikea tajuta kuinka tehokkaasti peli opettaa, ennen kuin itse näkee. Samalla huomaa että ongelmiakin on ja kuinka ne korjaantuvat pikkuhiljaa kuin itsestään – pelin opettamana. Kaiken lisäksi peli antaa hyvät raportit ohjaajalle, vaikka sivusta seuraamallakin kyllä huomaa missä mennään.

NS

Yllä muutama esimerkki viuhkakuvaajasta. N-kirjain näyttäisi sotkeutuvan pahasti U- kirjaimeen, kun taas S-kirjain tuntuu löytyvän hyvin. (Tulkintaohjeet löytyvät osoitteesta https://ekapeli.lukimat.fi/files/pdf/daisy_manual_fi.pdf)

Suosittelen kaikille sopivan ikäisille lapsille tätä peliä! Käy ihmeessä tutustumassa ja rekisteröidy. Se kannattaa. Latasimme myös Ekapeli Matikan, mutta sitä ei olla kokeiltu kuin kerran. Vaikuttaa melko kivalle sekin…

Jussi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s