Kirjoittamisen sietämätön helppous

Julkaistu 25.04.2009 | Kirjoittanut Jussi | Kategoria(t): Jussin jupinoita, ohjeet
Avainsanat:, ,

Kun lehtemme toimittajat ja vielä sellaisesta haaveilevat kokevat WordPressin käyttöliittymää vaikeaksi (miksi?), kerrottakoot heille että on olemassa helpompikin tapa (?). Windows Live Writer on ohjelma, joka osaa lisätä eri blogeihin viestit ja jopa uudet sivut noin vain.

Aloitetaanpa kuitenkin ihan alusta, varmuuden vuoksi:

 

1. Tärkeintä toimittajaksi ryhtyvälle on saada oikeus kirjoittaa Vasaran Paukkeeseen ja sen saa helposti… sähköpostia allekirjoittaneelle ja minä annan sinulle oikeudet. (Kommentointiin, keskusteluun ja yleisönosastoon ei tietenkään mitään oikeuksia ja rekisteröitymisiä vaadita.) Viestejä voi jättää suoraan nettiselaimella (toiset kokevat vaikeaksi, mutta sitä se ei ole), tai sitten Live Writer-ohjelmalla. Keskitymme tässä artikkelissa Live Writerin asentamiseen ja viestin jättämiseen, mutta saatamme sivuta muitakin asioita.

 

2.Kun olen antanut sinulle oikeudet, rekisteröidyt osoitteessa http://en.wordpress.com/signup/ WordPressin käyttäjäksi. Halutessasi voit luoda omia blogeja, tai saada vain käyttäjätunnuksen joka riittää tässä tapauksessa.

 

3. Viestejä voit lisätä kirjautumalla sisälle luomallasi käyttäjätunnuksella ja salasanalla suoraan https://vasaranpauke.wordpress.com/ selaimessa. Mikäli haluaa kuitenkin oikoluvun ja muuta mukavaa avukseen tulee Live Writer nyt kuvaan. Ohjelman voi ladata esimerkiksi osoitteesta http://download.live.com/writer.

Ohjelman asennuksen jälkeen tarvitsee ohjelmalle antaa muutama perustieto, jotta pääset kirjoittamaan Vasaran Paukkeeseen.

 

4. Ensimmäisellä kerralla uuden Blogitilin luonti pitäisi avautua automaattisesti, mutta jos jostain syytä näin ei tapahdu oikealta ylhäältä löytyy valikkosta “Lisää Blogitili…”:

image

Valitse Muu blogipalvelu.

 

5. Anna blogitilin osoite ja kirjautumistiedot:

image

 

6. Kone testaa blogitilin. Mikäli annoit tiedot oikein, pitäisi sinun Live Writerisi nyt lisätä Vasaran Paukkeeseen vaivatta viestejä.

image

Ohjelama halunnee lähettää koeviestin, mikä on ihan ok. Sillä ohjelma testaa että kaikki on ok.

 

7. Viestin jättäminen on helppoa:

7.1. Ohjelmassa on valkea kenttä, jonka yläreunaan kirjoitat otsikon.

7.2. Otsikon alle valkoiseen tilaan lisäät viestisi.

7.3. Määritä alalaidasta pudotusvalikosta viestin luokka/-kat ja lisää tagit niin halutessasi.

image

7.3. Voit halutessasi klikata esikatseluvälilehteä.

7.4. Vasemmalla ylhäällä on “Julkaise”-painike, jota painamalla viestisi jätetään Vasaran Paukkeen etusivun parhaalle paikalle.

Jussi

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s