Terveiset Ubuntusta

Julkaistu 23.04.2009 | Kirjoittanut Jussi | Kategoria(t): Jussin jupinoita
Avainsanat:, , , , , , , ,

Läppäri sanoi työsuhteensa irti toissapäivänä. Teki sellaisen tempun, jottei enää käynnistynyt. No, tarkempien tutkimusten jälkeen syylinen on selvinnyt ja se on Western Digitalin kovalevy. Ei ole ensimmäinen, eikä toinen, liekkö edes kolmaskaan kerta kun minulta on kovalevy hajonnut ja yllättäin joka kerta sen kyljessä on tainnut lukea WD, tai Western Digital. Muistuupi mieleeni yksi kerta kun sain takuuseen uuden levyn, eikä aikaakaan, kun sekin laukesi. Päätöksen olen jo tehnyt, etten ko. firman levyjä kotiini kanna, sillä sen verran paljon niistä on harmia minulle ollut. Nyt vaan kyseinen levy pääsi läppärin sisällä piilossa kotiini ja tulos on taas taattu.

Nyt on pelastusoperaatiota kestänyt muutama vuorokausi ja helpotukseksi voin kertoa että alkaa olla voitonpuolella vahingon minimointi. Kaikkien ohjelmien asentaminen ja säätäminen on tietenkin kaikki vielä edessä…. Huh. Pelastusoperaatiota ollaan suoritettu Ubuntusta (Linuxin Ubuntu 8.10) ja melko hyvin tuloksin. Yllättävän hyvin. Aikaa ja vaivaa menee paljon, mutta suurin osa tiedostoista on saatu kelattua talteen. Osa tiedostoista on bad-sektoreilla, eikä niitä saa enää pelastettua. Veikkaan että suuruusluokkaa 90-95% kaikista tarpeellisista tiedostoista saan pelastettua ja se on hyvin. Esimerkiksi Ainon luona vasta otetut kuvat menetin kaikki, joka on suuri harmi.

Fujitsu Siemensin tietokone on nyt 13kk nuori ja WD:n kovo valmis! Takuu loppui kuitin mukaan kuukausi sitten, mutta onnekseni FS:n asiakaspalvelusta sanoivat sarjanumeron perusteella koneen takuun olevan vielä voimassa. Lupasivat että joku käy sen noukkimassa korjaukseen. Hyvä näin.

Mikrosoftin OEM-ohjelmista pitänee vielä hieman loppuun purnata. Soittelin Mikkisoftalle ja kyselin kuinka toimitaan tilanteessa, jossa tietokone on tuhoutunut ja ohjelmat ovat ns. asennusmediattomia, kuten ostamani Office paketti on. Mikrosoftilta kerrottiin että osta vaan uudet. Eli, jos tietokoneesi hajoaa päivä sen jälkeen kun olet ostanut 300€ maksaneen Office paketin, saat ostaa huomenna uudestaan saman paketin, mikäli meinaat sen eri tietokoneeseen laittaa! Kohtuutonta sanon minä.

Tämä viesti on muuten kirjoitettu tietokoneella, jossa on rikkinäinen WD:n kovalevy ja siellä toimimattomat Microsoftin ohjelmat. USB-portissa olevassa muistitikussa on Ubuntu ja kaikki toimii livenä – ei asennuksia. Ainoa ongelma (mitä toistaiseksi olen tiedostanut) tässä Ubuntussa on ettei WLAN suostu toimimaan, muutenhan tämä voisi jäädä vaikka taloksi.

Jussi

ps. Jos (ja kun) juttuja ilmaantuu hieman normaalia harvemmin, on syy Western Digitalin levyissä.

kommenttia
  1. […] muutama viikko ongelmia tietokoneen tallennuskapasiteettien kanssa ihan tarpeeksi yhdelle miehelle. Ensin meni läppärin kovo ja sitten meni Buffalon Linkstation verkkolevy. Apua. Koomista tässä kaikessa on se, että kaikki […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s