Ilmalämpöpumput

Julkaistu 30.03.2009 | Kirjoittanut Jussi | Kategoria(t): Jussin jupinoita, ohjeet
Avainsanat:, , , ,

Ilmalämpöpumpun (myöhemmin ILP) hankinta on askarruttanut mieltäni jo tovin. Nettikeskusteluja kun selailee, niin tulen tulokseen, että kovin on kierrokset korkealla, siis keskustelijoilla. Mikä ilme kansalaisten terveen järjen kuohuttaa niin kovasti eto laitteet. Merkkien paremmuudesta kiistellään oikein antaumuksella.

Mitsubishin FD25 irtoaisi hintaan 1 700€ asennettuna, Toshiban laite olisi himpun kalliimpi ja IVT:stä ei tietoa. IVT:tä kaveri kehui parhaaksi ja joku toinen Mitsua ja joku kolmas oli ehdottomasti Toshiban puolella. Hiljaisin laite näistä kolmesta olisi minulle mieluisin, siis samalla kun olisi edullisin.

Googlettamalla satui mielenkiinoisille sivuille, jossa on havainnollisesti kuvin esitetty kuinka laitteen voi helposti asentaa itse – työturvallisuudesta tinkimättä. Koko kuvasarja aukeaa kuvaa klikkaamalla.

Kytke kaikki huolellisesti paikoilleen
Kytke kaikki huolellisesti paikoilleen
eläkä anna korkean paikan häiritä asennusta
eläkä anna korkean paikan häiritä asennusta

Kyllä ne nuo Venäläiset sitten osaavat! Tässä toinen asennusohje http://englishrussia.com/?p=872. Eikä kahta ilman kolmatta http://englishrussia.com/?p=2023. Jokohan nyt riittää?

Itse olen arvellut että laitteella saattaisi säästää vuodessa 2 000 … 4 000 KWh/vuosi. Rahassa tämä tarkoittaa nykyisellä sähkön hinnalla 200 … 400 €/vuosi.

Kuinkahan tuo lattialämmityksen mukavuutta sitten vie, siitä ei ole kokemuksia. Epäilen että tehokkaasti käytettynä pitää lattialämmitystä vähentää ja se taas… No, kokeilemallahan tuo selvinnee…

Jussi

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s