Lehti: Aseluvista määräaikaisia

Julkaistu 19.01.2009 | Kirjoittanut Jussi | Kategoria(t): uutiset
Avainsanat:, , , ,

– Pohdittavana on 5 tai 10 vuodeksi kerrallaan myönnettävä lupa, sisäministeri Anne Holmlund (kok) kertoo Kalevassa.

Sisäministerin mukaan käsiaseille ei tule täyskieltoa, mutta sen sijaan aseluvista on tulossa määräaikaisia.

Anne Holmlundin mukaan tammikuun lopussa pidetään kokous, jossa puidaan luvan pituutta ja myös muita asiaan liittyviä muita linjauksia.

Harkittavana on myös yläikärajan asettaminen aseluvalle.

No niin. Tässä sitä taas ollaan. Jouni Laihon poppoo ei saa yhtään asiaa edistävää ehdotusta aikaiseksi, päin vastoin. Jos mennään asia juurille, mistä tässä on kysymys: Myyrmannin pommi, Jokelan kouluammuskelu, Kauhajoen kouluammuskelu, Vantaan 4 kalapuikkoa. Mihin näistä tapauksesta tuolla esityksellä olisi saatu apua?

– Myyrmannissa sekopää käytti omavalmistamaansa pommia – yläikäraja ja aseluvan määräaikaisuus eivät olisi pelastaneet yhtään ihmistä.

– Jokelassa sekopää käytti asetta, jossa oli määräaikainen lupa, jonka poliisi oli myöntänyt virheellisin perustein – yläikäraja ja aseluvan määräaikaisuus eivät olisi pelastaneet yhtään ihmistä.

– Kauhajoella sekopää käytti asetta, jossa oli määräaikainen lupa, jonka poliisi oli myöntänyt virheellisin perustein ja joka olisi pitänyt peruuttaa perustelluin syin – yläikäraja ja aseluvan määräaikaisuus eivät olisi pelastaneet yhtään ihmistä.

– Vantaalla nälkäinen oppilas käytti veistä ja haarukkaa – yläikäraja ja aseluvan määräaikaisuus eivät olisi lisänneet yhtään kalapuikkoa.

Ihmetellä täytyy ettei valtamedia nosta kissaa pöydälle. Kyse on nuorison pahoinvoinnista, jota ei aselupien määräaikaisuus pelasta. Korjaustoimenpiteet tulee tapahtua kotona, koulussa ja monessa muussa paikassa, mutta poliisien tekemien virheiden peittely ja aseharrastajien rankaisu ei sitä korjaa. Nyt ollaan luomassa mallia, missä todelliset syyt lakaistaan maton alle ja suurta nuhteetonta harrastaja joukkoa rankaistaan muiden tekemistä virheistä. Lisäksi lupien määräaikaisuus tulee varmuudella aiheuttamaan myös ei toivotun ilmiön, missä määräajan täyttymisen jälkeen aseita katoaa kummallisen paljon -> luvattomien aseiden määrä räjähtää käsiin ja luvattomat aseet kulkeutuvat rikollisten tarpeisiin. Järki hoi, älä jätä!

Jussi

kommenttia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s